retromaniak 0 Opublikowano 28 września 2023 Opublikowano 28 września 2023 (edytowane) Cześć, Ostatnio będąc na wycieczce w Czechach zdobyłem okazyjnie SNESa. Jako że bardzo lubię Chrono Triggera to zamówiłem kartridż z polską wersją językową która przynajmniej w teorii ma współpracować z konsolą PAL. Pomyślałem jednak żeby pójść o krok dalej i "stworzyć" polskie wydanie gry. Zrobić pudełko, przetłumaczyć instrukcję i ogólnie "poudawać" że wydano gdzieś w połowie lat 90-tych tę grę nad Wisłą. Całość wrzuciłem na Githuba tak aby każdy zainteresowany mógł docelowo skorzystać z projektu. Link poniżej: Github Na ten moment stworzyłem na bazie brytyjskiego Secret of Evermore polską wersję opakowania na kartridż z przygodami Crono i spółki. Znalazłem też człowieka który zgodził się na przygotowanie go do "Produkcji" dodania spadów, łamania spadów, konwersji przestrzeni barwnych z RGB do CMYK. Przetłumaczyłem "na surowo" instrukcję jak również stworzyłem projekt jej okładki. Jako jedyna jest ona "Niekoszerna" gdyż stwierdziłem że w poziomie rzecz się lepiej prezentuje. Co do tłumaczenia, na ten moment jest ono przed korektą, mogą więc zdarzyć się literówki oraz błędy interpunkcyjne. Poza przechwalaniem się chciałbym jednak poprosić o pomoc. Potrzebuje kogoś kto podjąłby się weryfikacji nazw własnych (chodzi mi o zgodność z tłumaczeniem mteamu). Poszukuję też człowieka ogarniającego programy do DTP (InDesign, Publisher czy Scribus) aby ładnie połamać teksty w instrukcji. Oczywiście również jestem otwarty na wszelkie propozycje jak również chętnie odpowiem na wszelkie pytania dotyczące projektu. Edytowane 28 września 2023 przez retromaniak Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi