Beelzeboss 324 Opublikowano 27 marca Opublikowano 27 marca Granie na easy XDDD to juz lepiej cos obejrzeć, bo fabuła w grach to dno w 99% Cytuj
GearsUp 285 Opublikowano 30 marca Opublikowano 30 marca Jak nie należy grać w gry by wystawić się na śmieszność: - forsowanie głównej osi fabularnej w grach open world 1 1 Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 3 kwietnia Opublikowano 3 kwietnia @czeskimaster sam po latach grania na konsoli, jak gram na na lapku to podpinam pada. Ale to dlatego że jest mi wygodniej. Na konsoli z tym celowaniem nie mam problemu, choć wiadomo że trzeba ustawić czułość, bo z tym jest różnie. Od czasów Titanfall2 oraz GTAO (czyli jeszcze PS4) zero grałem w multi, a wtedy mogłoby się okazać że mój skill jest żałosny. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia Nie można grać w DLC do Dark Souls III niechronologicznie, bo jest to gra oparta na fabule i lore. Cytuj
SebaSan1981 3 631 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia Pytanko: jeśli zacznę grać w FF Rebirth bez ogrania poprzedniczki to wystawię się na smieszność i.. sklaunowanie? 1 Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia Przede wszystkim to narazisz się na granie w drugą część trylogii bez znajomości pierwszej. Można? Tak. Czy warto? Nie. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia 16 minut temu, SebaSan1981 napisał: Pytanko: jeśli zacznę grać w FF Rebirth bez ogrania poprzedniczki to wystawię się na smieszność i.. sklaunowanie? Trzeba ograć część z 1997, bo to jest pierwsza część tej antologii. Cytuj
KJL 102 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia 1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał: Trzeba ograć część z 1997, bo to jest pierwsza część tej antologii. A to nie są rimejki podzielone na pięć czy ileś części tej starej 7? Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia Teraz, KJL napisał: A to nie są rimejki podzielone na pięć czy ileś części tej starej 7? No tak średnio bym powiedział xD. To jest dosyć skomplikowane. Można zacząć i pewnie większość tak gra Remake/Rebirth/ i ta ostatnia część, ale więcej wyciągniesz jak ograsz/poznasz, co było w grze z 1997, jak znasz grę Crisis Core, oglądałeś Advent Children itp. Są zmiany i Spoiler Równolegle wymiary Cytuj
KJL 102 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia Nawet nie wiedziałem, myślałem, że to jest to samo co FF VII. Według mnie największa zmiana na minus to odejście od systemu turowego, dlatego nie gram w takie gry, w sensie jrpg, o Finalach wiem obecnie tyle, że jakieś wychodzą, ale wyglądają jak slashery. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia Godzinę temu, KJL napisał: Nawet nie wiedziałem, myślałem, że to jest to samo co FF VII. Według mnie największa zmiana na minus to odejście od systemu turowego, dlatego nie gram w takie gry, w sensie jrpg, o Finalach wiem obecnie tyle, że jakieś wychodzą, ale wyglądają jak slashery. XVI, nowe siódemki to są systemy walki z aktywną pauzą, hybrydowe i mocno taktyczne. Spokojnie możesz zacząć od FFVII Remake, ale to tak naprawdę jest co najmniej sequel oryginalnego FFVII, do którego jest spinoff Crisis Core (całkiem ładnie odświeżony nie tak dawno na nowe sprzęty) xD. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia A ja jestem ciekaw jak ktos na świeżo zrobi FF7 Remake/Rebirth/trójkę, a po wszystkim dopiero oryginał z 1997, to jaki będzie odbiór. Śwagra próbowałem namówić na trylogie, pograł godzine w Remake i odłożył, bo "niefajne". Ja przez pierwszą godzinę to patrzylem na modele Barreta i Clouda pod każdym kątem, jak zeskakiwali z pociągu w reaktorze i zostawiałem to z moimi wspomnieniami z siódemki OG Cytuj
KJL 102 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia (edytowane) Godzinę temu, _Red_ napisał: A ja jestem ciekaw jak ktos na świeżo zrobi FF7 Remake/Rebirth/trójkę, a po wszystkim dopiero oryginał z 1997, to jaki będzie odbiór. Wiesz co, mi sie wydaje, że jak ktoś nie grał na PSX-ie lub PC w gry i nie jest przyzwyczajony do takiej grafiki, to po prostu wyłączy po 5 minutach i powie, że jest za brzydkie i zbyt skomplikowane. To nie mówię tylko o FFVII, ale ogólnie mam wrażenie, że jest takie ogólne podejście. Chociaż jak mówi kolega Krychu, Finale nadal są rozbudowane i taktyczne i tego przeskoku by nie było, nie wiem, bo nie znam się na grach jrpg i w nie nie gram, oprócz dosłownie kilku wyjątków, w które kiedyś grałem. Edytowane 11 kwietnia przez KJL Cytuj
Homelander 2 224 Opublikowano 11 kwietnia Opublikowano 11 kwietnia Ja do FF7 podchodziłem kilka razy i zawsze się poddawałem po wyjściu z Midgaru na otwartą mapę. Do tego momentu gra mi się mega podobała, potem nudziła i traciłem zainteresowanie. Remake mam kupiony od miesięcy na jakiejśtam promocji i czeka na swoją kolej na ogranie Cytuj
SebaSan1981 3 631 Opublikowano 12 kwietnia Opublikowano 12 kwietnia Siódemka była super, dziewiatka też ale za to od fajnala ósemki odbiłem się trzy razy bo tyle razy próbowałem. Nie pasowało mi granie metroseksualnym ciotaskiem w przydługawej nogawce, ogólnie setting z postaciami w długich powłóczystych strojach nie pasował mi ani trochę. Tak postrzegałem to wtedy te naście lat temu. Obecnie pewnie bym grał bez problemów bo jednak akceptację na indywidua i różnorodności mam większą. Jedyne co mi się wtedy podobało w grze to mapa świata w trakcie poruszania się między lokacjami. Nie podszedł mi tej FinalVIII chyba jako jedyny z ogrywanych na PSX. Pozostałe wraz z Tactics to było na tamte czasy mistrzostwo świata. 1 Cytuj
łom 2 026 Opublikowano 12 kwietnia Opublikowano 12 kwietnia Jak byś grał w remaster ze wszystkimi wspomagaczami to pewnie by Ci podszedł a bez tego FF VIII to jest najgorszy crap pod względem systemu rozwoju postaci a co za tym idzie walki, tylu źle przemyślanych decyzji nie spotkałem w żadnej innej grze. A ta 10tka od Stara w PSX Extreme to największy scam w historii pisma (Shadow of Mordor to przy tym rozsądna recenzja). 2 Cytuj
Mari4n 470 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia FF VIII akurat bardzo mi się podobał, i to jedyny final w którym będąc w ostatniej lokacji żałowałem że gra się już kończy. Spoiler Ale cały junction system i sposób na limit breaki przy niskim HP to gówno. Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia FFVIII to chyba mój ulubiony Final, może na równi z FFX i Tactics 1 Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia Ósemeczka? Proste ziomeczku, biorę ten Junction z miejsca - nie ma to jak popsuć grę dobrym podłączeniem magii, a jeszcze do tego levelowanie postaci z GFami dającymi +1 do statów przy każdym levelu Nic nie ma podejścia, power trip przez całą grę. Cytuj
Homelander 2 224 Opublikowano 9 maja Opublikowano 9 maja Chyba pasuje do tego tematu. Na pewno kojarzycie dowcip z orłem i kanapkami. No więc właśnie czuję się tak jak ten orzeł grając w Mario64 na ekranie dotykowym i myśląc "ależ jestem popierdolony" Cytuj
Homelander 2 224 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 20 minutes ago, BRY@N said: Oni dobre mają te filmiki Fantastyczne, uśmiałem się solidnie nie raz i nie dwa Cytuj
LukeSpidey 941 Opublikowano 27 maja Opublikowano 27 maja Też tak macie, że jak są opcje dialogowe to musicie wszystkie wyklikać, czy prowadzicie rozmowę tylko, aby zasięgnąć najważniejszych informacji potrzebnych do zadania? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi