Bartolinsky 1 802 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Ja to kompletnie inaczej widzę - gry nie będące sztosami w skali forumkowej powinny być piętnowane, a użytkownicy, którzy je posiadają powinni być intensywnie zachęcani przez userów znanych z najlepszego gustu do jak najszybszej ich sprzedaży z drugiej ręki. Jak nie będą chcieli się takiego tytułu pozbywać no to perm. Dzięki temu te leniwe c0rwy developerzy zastanowiliby się dwa razy zanim wypuszczą paździerz Natomiast jeśli gra jest Perłą Generacji, Absolutnym Mesjaszem aka GOAT i ktoś z forumka jawnie sprzedaje ją na PT od razu po weekendzie zamiast poczekać ze dwa lata co by taki dev został jak najlepiej nagrodzony, no to yebać go w buzie i perm bez gadania. Cytuj
grzybiarz 10 331 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 18 godzin temu, balon napisał: Jak granie to tylko rozwalony na kanapie, na 100 calach z super audio w atmosferze dolby! … Ukryj zawartość Pokaż swój HC Room Cytuj
balon 5 387 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Pokazywałem jak byłem mały. Mam jednak taki pro tip. Nie mam TV 100 cali Cytuj
Kmiot 13 946 Opublikowano 5 listopada 2023 Autor Opublikowano 5 listopada 2023 Osiągnięcie CALAKA albo PLATYNY to znak, że Gracz jest oddany sprawie, traktuje swoje hobby poważnie i wyciska z gry wszystkie soki, delektując się nią. Zazwyczaj oznacza to też, że nie jest graczykiem-wyścigowcem, który myśli wyłącznie o tym, by grę przejść jak najszybciej i sprzedać. To bardzo ważna cecha u Gracza z krwi i kości, zwykle ignorowana przez graczyków właśnie. Kończenie gier wyłącznie poprzez osiągniecie Platyny/Calaka powinno zostać wpisane w Zasady Grania w Gry. Nie należy Platyniarzy/Calakowców piętnować. To wzory do naśladowania, zasługujące na hołd. 3 Cytuj
balon 5 387 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Czyli co mamy na ten moment? - granie tylko na hard (czasami normal) - horrory tylko wieczorem/w nocy - tylko na TV klasy Oled - tylko olbrzymia kanapa z TV (oled ofc) 100 cali - nie można przechodzić szybko gier - trzeba zrobić platynę aby zacząć nową pozycję - Automata min 3 ukończenia - Wiedźmin tylko PL i po przeczytaniu książek, tak jak AW2 grany tylko po AW, QB i Control, które ofc muszą być splatynowane. 1 Cytuj
Rtooj 1 698 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 - gry z ery przed ps3 tylko na 100 kilowym kineskopie, najlepiej na meblościance, stalowym stojaku, dopuszcza się powieszenie na ścianie. 1 Cytuj
michal 572 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 13 minutes ago, balon said: nie można przechodzić szybko gier W koncu. Cytuj
SlimShady 3 441 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Zatem złóżmy pokłon ćpunowi królowi: a przy okazji niech się dzieje magia: Cytuj
Banan91PL 35 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Zabijanie dechami okna żeby w dzień mieć zerowy dostęp światła wtedy można w Alana grać Cytuj
KrYcHu_89 2 403 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 2 godziny temu, balon napisał: Czyli co mamy na ten moment? - granie tylko na hard (czasami normal) - horrory tylko wieczorem/w nocy - tylko na TV klasy Oled - tylko olbrzymia kanapa z TV (oled ofc) 100 cali - nie można przechodzić szybko gier - trzeba zrobić platynę aby zacząć nową pozycję - Automata min 3 ukończenia - Wiedźmin tylko PL i po przeczytaniu książek, tak jak AW2 grany tylko po AW, QB i Control, które ofc muszą być splatynowane. - nie można lubić gier, które nie są kanonem (np. Twin Snakes) Cytuj
_Red_ 12 068 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Trzeba prowadzić spriorytetyzowany backlog gier i nie można zagrać w coś dla frajdy jeśli nie skończyło się wcześniej pięciu innych zalegających w kolejce obowiązkowych pozycji, które wyszły w danym roku. Cytuj
iluck85 2 982 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 3 godziny temu, SlimShady napisał: Zatem złóżmy pokłon ćpunowi królowi: a przy okazji niech się dzieje magia: Już nie jest 1 w kraju. Na świecie ten: https://psnprofiles.com/ikemenzi Gówniaki dla łatwych platyn ogrywane na PS4 i 5, do tego wersje US, EU i JP. Spoko granie. Cytuj
Plugawy 3 715 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Można przechodzić szybko gierkę, ale tylko po to, żeby zacząć drugi raz. 1 Cytuj
MichAelis 5 629 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Dorzucam jeszcze kwestię języka w grze. Wiadomo, że tylko po angielsku, ewentualnie po japońsku, bo jak konsole to Japonia. Włączenie języka polskiego robi z ciebie pizdę i nie możesz nazywać się tru graczem. Najlepiej jak interfejs też nie będzie po polsku, bo wiadomo, że różne lore można przeoczyć zgubione w tłumaczeniu. Cytuj
oFi 2 511 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Perm ban za przejście w funky mode. To jest większy wstyd niż wypinanie doopy w sobote w bizarriuszu. Cytuj
Krzysztof93 1 385 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 mówicie o ludziach, którzy jednak coś tam próbują grać a co powiecie o tych, którzy modnie narzekają, że... ,,gierki to już nie to samo co kiedyś jak się wracało ze szkoły i grało w Most Wanted i San Andreas '' a mój kuzyn pod butem baby? Nie mogę grać bo Agniesia ma na rano do pracy a ona ma lekki sen i będzie się wkurzać 1 Cytuj
balon 5 387 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 1 godzinę temu, Krzysztof93 napisał: a mój kuzyn pod butem baby? Nie mogę grać bo Agniesia ma na rano do pracy a ona ma lekki sen i będzie się wkurzać Nie mogę grać, bo Agniesia będzie zła, że podczas jej snu fajnie czas spędzam i się relaksuję! Cytuj
Krzysztof93 1 385 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 (edytowane) Agniesia to moje nemezis, czego byśmy nie wymyślili to zjawia się Agniesia i wszystko jak krew w piach. Z Agniesią to kieliszka nie wypijesz, w góry nie pójdziesz, w gierki nie pograsz. Agniesia to zło a ja nie wiem jakim żywiołem można ją pokonać. Edytowane 6 listopada 2023 przez Krzysztof93 Cytuj
SlimShady 3 441 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Zbierasz grzyby, na pewno coś wymyślisz. 1 Cytuj
SebaSan1981 3 654 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Czyli że co, jak latam w World Tour w SF6 w wymaksowanym stroju Blanki, w FarCry6 z ciuchami do szybkiego biegania że nic mnie nie może dopaść albo na legendarnym poziomie w Skyrim ze zbroją z exploitem restoration loopa to znaczy że gram jak lamus? A wyjebongo w to, wydaje mi się że każdy gra jak chce, według własnych ustawień. Jak się jest nieogarem w granie na hardzie w niektóre gierki to nie ma się co na siłę męczyć, bo każdy gra dla siebie, dla własnej przyjemności a nie by innym udowadniać jakąś wyimaginowaną wartość. Jak zechcę sobie pograć w coś trudnego to odpalę Ark Survival Evolved na Ragnaroku albo Everybody's Golf na jakiejś trudnej mapie typu Akigase Keikoku Jedyne czego każdy się powinien trzymać każdy gracz to nie cheatować w oficjalnych rozgrywkach ani nie skamleć o kasę w gierkach online i nie oszukiwać w trakcie handlu. Cała reszta jest umowna, jak ktoś sobie wyznacza jakieś milestony, standardy to robi to tylko dla siebie. 1 Cytuj
oFi 2 511 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Kolejny do wora z dopiskiem funky mode. 1 Cytuj
messer88 6 658 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Niech se każdy gra jak chce, ale z DOOMa na easy beka w chooooj xD Cytuj
Wredny 9 745 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 W ostatnich latach dwa razy byłem blisko takiego upadku - raz właśnie przy DOOM Eternal i drugi raz przy FFVII Remake, ale wytrzymałem i nie przełączyłem Największa beka jest, jak ktoś przechodzi gierkę na Easy i później pisze, że gra prostacka, przeciwnicy banalni i zero wyzwania. Cytuj
kanabis 22 653 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 W dniu 5.11.2023 o 17:26, Bzduras napisał: A czym są gry, jeśli nie rozrywką i zabawką? Co powinien napisać taki 40-letni zagrajmer, "wyśmienicie kontempluję owy tytuł"? Nie powinien wcale tego robic. Gry sa dla dzieci. Jak ma sie 40 lat to sie wraca z roboty, je obiad, oglada dziennik i idzie spac. Bo jutro do roboty. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi