Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Roger 2 081 Opublikowano 28 listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 28 listopada 2023 (edytowane) Listopadowy numer dostępny - 1 grudnia (piątek) Prenumerata - wysyłka - 29 listopada (środa) Cena magazynu - 24,99 zł. (116 stron) Zbliżamy się z kopyta do końca roku, a tym samym podsumowań i analiz minionych 12 miesięcy. Zanim jednak rozsiądziemy się wygodnie przy choince skończymy zapewne jeszcze przynajmniej kilka gier. A wybór nowości - jak to w jesiennym okresie wydawniczym – jest duży. W 315 numerze znajdziecie blisko 50 recenzji! W tym takie głośne tytuły jak Alan Wake 2 (wraz ze streszczeniem fabuły pierwszej części), Call of Duty: Modern Warfare III, RoboCop: Rogue City, Super Mario RPG czy mniejsze perełki pokroju Jusant czy The Talos Principle 2. Patronite PSX Extreme Tematy numeru mamy dwa – w pierwszym opowiemy Wam szczegółowo historię konsoli Dreamcast, z ciekawymi, mało znanymi wątkami, która obchodzi obecnie swoje 25-lecie. I nadal wydawane są na nią gry. W drugim artykule związanym z okładką numeru prześledzimy losy serii Fallout – od jej początków, sukcesów, największych kryzysów, po premierę Fallouta 76, który przez 5 lat na rynku przeszedł drogę podobną do Cyberpunka 2077 od CD Projekt RED. I dziś jest zupełnie inną grą niż te 5 nieszczęsnych lat temu, co zresztą też sprawdzamy. Publicystyka jak co miesiąc dostarcza tematy zarówno związane z grami wideo, jak i gdzieś z ich pogranicza. Przeanalizowaliśmy jak używki i narkotyki portretowane są we współczesnych cyfrowych światach i jak zaopatruje się na to PEGI. Okazuje się, że sporo jest tu nieścisłości. Postanowiliśmy też zebrać wirtualne nagrobki postawione w grach, które upamiętniają zmarłych graczy oraz deweloperów. Część z tych historii autentycznie wyciska łzy z oczu. W kończącym się właśnie roku obchodziliśmy też setną rocznicę początków kina, jakie znamy dzisiaj. Tak, mowa o Disneyu. Jak zaczynał Walt Disney, jaki wkład w sukces amerykańskiego giganta miał Steve Jobs z Apple i które gry najlepiej oddają klimat i ducha animacji ze słynnej wytwórni filmowej? O tym wszystkim dowiecie się z bieżącego numeru. Premiera growego Robocopa stworzonego rękoma Polaków zachęciła nas z kolei na przejażdżkę popkulturowym rollercoasterem. Biomechaniczni stróżowie prawa, androidalni detektywi, wszelkie RoboCopy, cybergliny, techpolicjanci – było tego naprawdę sporo, tak w filmach jak i grach. Komodo z kolei sprawdził dla Was jak prezentuje się Silent Hill Ascension – interaktywny horror, który okazuje się nie być taki „straszny” jak go malują. A do tego zbieramy też nieco informacji o nadchodzącej ekranizacji Silent Hilla 2. W numerze przybliżamy też sylwetkę tchórza z Asgardu, boga z mitologii nordyckiej – Lokiego - którego historia z komiksów mocno różni się od tego, co Disney przedstawił nam w filmach i serialu. A jakby na deser mamy dla Was kulisy powstania jednej z najważniejszych gier na PlayStation 4 – Metal Gear Solid 4. A Hideo Kojima wcale nie miał być jej reżyserem. Miłej lektury i możecie już chyba skrobać te listy do Mikołaja. Jako że kolejny numer będzie już po Świętach – pozostaje życzyć Wam wesołych i spokojnych świąt. Nadrabiajcie zaległości, bo w tym roku było co nadrabiać. Niech Moc, tfu, niech Kevin będzie z Wami! PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! TEMAT NUMERU Kompletna historia Fallouta Dreamcast – konsola jak ze snu CO NOWEGO Still Wakes the Deep Robots at Midnight Princess Peach: Showtime! Test - Miyoo Mini Plus SILENT HILL: Ascension RECENZJE Alan Wake 2 EA Sports WRC EA Sports UFC 5 Call of Duty: Modern Warfare III Super Mario RPG Like a Dragon Gaiden RoboCop: Rogue City Warm Snow Astlibra Revision Football Manager 2024 Dungeons 4 Jumanji: Wild Adventures Jusant The Lord of the Rings: Return to Moria Tales of Arise: Beyond the Dawn Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 The Talos Principle II Headbangers Rhythm Royale Naruto X Boruto Ultimate Ninja Storm Connections Gargoyles Remastered Postal: Brain Damaged WarioWare: Move It! Smerfy 2 - Więzień Zielonego Kamienia Sociable Soccer 24 Quantum Error Star Ocean: The Second Story R The Last Faith Let's Sing 2024 Persona 5 Tactica Song of Nunu: A League of Legends Story Achilles: Legends Untold The 7th Guest VR Journey to Foundation VR My Time at Sandrock Inescapable Asterix & Obelix: Slap them All! 2 Flashback 2 Jagged Alliance 3 The Invincible Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin The Gap Fashion Dreamer Air Twister Just Dance 2024 Crymachina Tennis On-Court Virche Evermore - Error: Salvation Overpass 2 Vampire: The Masquerade - Justice World of Horror HARDKOR Alan Wake - streszczenie fabuły O stanie permanentnego roztargnienia – surrealizmie Z Myszką przez wiek(i) Używki oczami wyobraźni Cyfrowe Mogiły Loki - tchórz z Asgardu RETRO Retrocenzja Cyberglina - Transhumanizm w walce ze zbrodnią Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots - granice narracji FELIETONY Fabularna tawerna [Zax] Savepoint [Michał Walkiewicz] Dwóch zgryźliwych tetryków [Mielu / Marcellus] Na piechotę [Piechota] Od gracza dla graczy [Mazzi] Okiem maniaka [Roger] STAŁE RUBRYKI Co nowego Ohayo Nippon Dobre, bo polskie Hyde Park Headshot MyszaQ lubi Region Filmowy B.A.K.A. - Bardzo Ambitny Kącik Anime Comix Zone Komiks - Śledziu Graczpospolita Listy Patronite W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na prenumerata@psxextreme.pl lub posty w tym temacie. Informacje o najnowszym PE znajdziecie także na naszym profilu facebookowym Edytowane 28 listopada 2023 przez Roger 12 Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Zatkało mnie, pierwszy raz nie wiem jak ocenić okładkę Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Okładka estetyczna, a zawartość Kmiot oceni. Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Okładeczka- Lepsza niż w CDA swego czasu. Cytuj
Sep 1 620 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Super okładeczka, jak za dawnych czasów Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Okładka extra, biorę. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 664 Opublikowano 28 listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 28 listopada 2023 Lecimy znów. 1 1 1 18 Cytuj
Mantis 1 123 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Cudowna wiadomość, że zaraz nowe PE. A w nim temat mojej jednej z ulubionych konsol, oraz jednej z ulubionych gier, czyli MGS4. Jaram się, a dopiero zacząłem czytać numer o PS2. Ale na nadmiar dobroci nie ma co marudzić. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Okladeczka może się podobać, ale z mojej perspektywy jest troche na.srane, ale to może dlatego ze nie lubie vaultboya. Ten komiks od Kmiota to mógłby ukazać się kiedys na ramach szmatlawca. 1 Cytuj
Look4z 16 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 To nie będzie nr z kalendarzem? Będzie chociaż kalendarz w następnym numerze? Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Powinien być z następnym, chyba że coś im wypadnie. Cytuj
Pix 913 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 12 godzin temu, Roger napisał: na deser mamy dla Was kulisy powstania jednej z najważniejszych gier na PlayStation 4 – Metal Gear Solid 4. A Hideo Kojima wcale nie miał być jej reżyserem. To była bardzo ważna gra na PlayStation 4, dlatego ukazała się na PlayStation 3 Cytuj
kromarcin 1 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 8 godzin temu, Look4z napisał: To nie będzie nr z kalendarzem? Będzie chociaż kalendarz w następnym numerze? Kalendarz będzie w styczniowym numerze, czyli w połowie marca. 1 Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 11 godzin temu, Pix napisał: To była bardzo ważna gra na PlayStation 4, dlatego ukazała się na PlayStation 3 Kupię ze względu na tego MGS4 ale z tym PS4 to faktycznie niezły babol ciekawe czy tak poszło do druku. Cytuj
triboy 973 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 20 godzin temu, oFi napisał: Ten komiks od Kmiota to mógłby ukazać się kiedys na ramach szmatlawca. @Roger? @Kmiot? Ja jestem za. 1 Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 29 listopada 2023 Opublikowano 29 listopada 2023 (edytowane) 2 godziny temu, triboy napisał: @Roger? @Kmiot? Ja jestem za. Tylko narysujcie go od nowa, zostawiając jedynie dymki takie same, bo dęmbski was do sądu poda Edytowane 29 listopada 2023 przez oFi Cytuj
Benson 22 Opublikowano 30 listopada 2023 Opublikowano 30 listopada 2023 Kiedy pdf do pobrania dla prenumeratorów? Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 30 listopada 2023 Opublikowano 30 listopada 2023 W sumie autorami komiksu Kmiota jesteśmy my wszyscy- ale można by dać do numeru. Cytuj
Benson 22 Opublikowano 30 listopada 2023 Opublikowano 30 listopada 2023 10 godzin temu, Benson napisał: Kiedy pdf do pobrania dla prenumeratorów? Podbijam, bo jeszcze nie mogę pobrać pdfa. Od 315 wchodzę w nową prenumeratę, a na etykiecie zawsze miałem, że prenumerata kończy się na numerze 314. Wprawdzie mam maila z Idea Ahead z potwierdzeniem, że mam do 326, ale wiadomo, jak to z nimi wygląda... Cytuj
Mantis 1 123 Opublikowano 1 grudnia 2023 Opublikowano 1 grudnia 2023 (edytowane) I już mam. Będzie co czytać na weekendzie. Edytowane 1 grudnia 2023 przez Mantis 4 Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 1 grudnia 2023 Opublikowano 1 grudnia 2023 a przypomnijcie mi kalendarze zawsze były w grudniowym czy styczniowym numerze? Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 1 grudnia 2023 Opublikowano 1 grudnia 2023 To póki co nieważne, bo ten jest listopadowy. Cytuj
l33t 128 Opublikowano 1 grudnia 2023 Opublikowano 1 grudnia 2023 Ooo, historia Fallouta. A więc wreszcie się dowiem, kiedy wskoczy next-gen upgrade do "czwóreczki", prawda? Spoiler Prawda? Cytuj
K.Adamus 683 Opublikowano 1 grudnia 2023 Opublikowano 1 grudnia 2023 2 godziny temu, Brolin napisał: Gdzie pdf ja siem pytam. W sumie to dołączam się do pytania Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi