Skocz do zawartości

The First Berserker: Khazan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygląda jak gra prosto z generatora soulslike'ów. Nie mówię, że to źle, gatunek cały czas ma swoich fanów i w większości wychodzą z tego solidne produkcje, ale jak ktoś już się nagrał w takie gry, to może się porzygać przy kolejnej, która w sumie chyba nie oferuje nic świeżego. Styl graficzny trochę jak Code Vein, klimat jak w Nioh, walka w stronę Stellar Blade. Na razie podziękuję, ale za jakiś czas jak już naprawdę nie będę miał w co grać, to pewnie się skuszę.

• Plusik 2
  • This 1
Opublikowano

Tak dawno nie w grałem w nic wymagającego, że nie wytrzymałem i kupiłem tańszy klucz na ten wczesny dostęp, choć tego nie pochwalam :/, to co do gry nie zawiodłem się, bossowie są ciężcy i wytrzymali dosyć, sama sieczka przeciwników jest jak w NioHu + parry jak z Lies of P, animacje są świetne i płynne, są trzy głównie bronie, każda ma swoje specjalne zdolności i drzewko rozwoju, ogólnie mocno wciąga jak na razie, tak chyba mógłby wyglądać Nioh 3 gdyby Team Ninja poszło po rozum do głowy :gayos:

Opublikowano

Bossowie w tej grze to poziom Sekiro, nie ma szans, że polecisz jak przecinak i pokonasz niektórych poniżej 30 min, jest ciężko, ale gra się wyśmienicie, jak razie najlepszy soulslike 2025 :banderas:

Opublikowano
25 minut temu, genjuro napisał(a):

Niedawno czytałem artykuł, gdzie twórcy mówili coś o poziomie trudności. Mniej więcej po kilku porażkach miała się pojawiać opcja zmiany poziomu trudności. Faktycznie tak jest?

Walczyłem z jednym bossem ponad godzinę i ani razu nie pojawia się taka opcja, można samemu w opcjach zmienić poziom na easy.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, genjuro napisał(a):

Niedawno czytałem artykuł, gdzie twórcy mówili coś o poziomie trudności. Mniej więcej po kilku porażkach miała się pojawiać opcja zmiany poziomu trudności. Faktycznie tak jest?

U mnie się pojawiło po dwóch porażkach z mobkami. Oczywiście poziomu nie obniżyłem ;)

Edytowane przez Plackus
Opublikowano
13 godzin temu, devilbot napisał(a):

Narazie nerfią gierkę jak pojebani bo Kiszczak utknął na 2 bosie

https://insider-gaming.com/the-first-berserker-khazan-nerfs-hardest-bosses-in-patch/

zrobiłem vipera przed nerfem i w sumie nie dziwię się, że poszedł pod nóż, dwa paski i cztery fazy, a to trzecia misja i czas na uczenie się mechanik, a nie półgodzinną batalię ze zmianami tempa

Opublikowano
1 hour ago, golab said:

zrobiłem vipera przed nerfem i w sumie nie dziwię się, że poszedł pod nóż, dwa paski i cztery fazy, a to trzecia misja i czas na uczenie się mechanik, a nie półgodzinną batalię ze zmianami tempa

Z souls-likami jest tak, że w niektórych tego typu produkcjach okno parry / dodge pasuje Ci od pierwszej minuty lub za chu.ja nie mozesz tego wyczuc. Mnie w Beserkerze usiadlo od razu. Vipera (też przed nerfem) pyknalem po 8 próbach. Nie był to jednak spacerek bo trzeba było być cały czas skupionym i pamiętać każdą sekwencje ruchu / ataku.  Zdaje sobie więc sprawę że dla niektórych ten mobek przed nerfem był nie do zrobienia, a mówimy o 2 bossie w grze..

Abstrahując od powyższego, dla mnie GOTY.  System walki, to jak gra wynagradza gracza za bycie uważnym / cierpliwym, loot, styl graficzny. Jedyny minus póki co - poukrywane moby w miejscach w których w ogóle się nie spodziewasz, że coś wyskoczy - taki lekki dick move. Reszta top.