Ukukuki 6 855 Opublikowano 31 Maja Udostępnij Opublikowano 31 Maja Strasznie klatkujący obraz ale pewnie do premiery coś z tym zrobią . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 31 Maja Udostępnij Opublikowano 31 Maja No nie wiem, są obawy po ich ostatnim "dziele" jakim jest dd2. A niestety do mhw używają tego samego, upgradeowanego silnika, który chujowo sobie radzi z open worldami (o zgrozo - a właśnie po to go ulepszali). Godzinę temu, Daffy napisał(a): RE Engine nie potrafi w otwarte lokacje, na siłę się w nie pchają na silniku stworzonym do zamkniętych pomieszczeń gdzie radził się przewspaniale Re9 też na Re Engine ma być? Capcom się kiedyś chwalił że robią nowy silnik, co pierwsze na nim wyjdzie? Tak, jeszcze wszytskie ich gry to re engine, ten uogradeowany. Jeszcze żadnej gry nie zapwiadali na TREXie. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 31 Maja Udostępnij Opublikowano 31 Maja 1 godzinę temu, XM. napisał(a): No nie wiem, są obawy po ich ostatnim "dziele" jakim jest dd2. A niestety do mhw używają tego samego, upgradeowanego silnika, który chujowo sobie radzi z open worldami (o zgrozo - a właśnie po to go ulepszali). Tak, jeszcze wszytskie ich gry to re engine, ten uogradeowany. Jeszcze żadnej gry nie zapwiadali na TREXie. Na PC trzeba z tym w obecnej sytuacji, może coś wyniosą z Dogmy 2 po patchach, nie grałem w żadne MH, ale może tym razem się skuszę. Wygląda kozak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 433 Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia największe wrażenie robi na mnie animacja płynu ubywającego z butelki potiona pokażą jakiś inny biom? rzygam już tymi skałami/piaskami ze zwiastunów i pozostałych materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia No ten afrykański biom średnio porywa, przypomina mi tę pustynie z worlda. Dżungla z pierwszej zapowiedzi worlda robiła zdecydowanie bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia No co tam? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia Leci live Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia Można zrobić chłopa w zbroi dla baby i Vice versa Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia https://www.gry-online.pl/newsroom/nie-wiem-co-capcom-probuje-tu-wyczarowac-ale-wyglada-to-zle-grale/z32a5fe Cytat To, w co grałem, mogliście już widzieć we fragmentach w sieci – zaczyna się od pościgu przez pustynię, podczas którego próbujemy się opędzić od ścigających nas „czerwi”. Już na tym etapie pomyślałem, że coś się ewidentnie zepsuło, że to nie ma prawa tak źle wyglądać w 2024 roku. Pustynia jest pusta, brzydka, nic się nie dzieje w tle, piasek to tylko tekstura zabarwiona na żółto, na domiar złego – pomimo tak niewielu wyświetlanych na ekranie wielokątów – obrzydliwie rozmazana. Grałem na PS5, a miałem wrażenie, jakby ktoś tę grę przeportował na odczepnego z Nintendo Switch. Framerate... Fani zachodzą w głowę, czy Monster Hunter: Wilds na konsolach będzie działać w 60 klatkach. Panowie i panie – to demo miało problem z zachowaniem stabilnych 30. Spadające bryły skał również nie wyglądały dobrze – pył, elementy cząsteczkowe to poprzednia epoka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 533 Opublikowano 24 Września Udostępnij Opublikowano 24 Września 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 25 Września Udostępnij Opublikowano 25 Września Zajebiście się zapowiada ta dżunglowa mapka po tym pustynnym usypiaczu no ale ciśnienia nie ma więc ogra się dopiero w ludzkiej jakości typu 60fps Cytuj Odnośnik do komentarza
genjuro 82 Opublikowano 25 Września Udostępnij Opublikowano 25 Września Ciekawe czy demo będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 25 Września Udostępnij Opublikowano 25 Września Jak się nie wyłamią ze swojej capcomowej demkowej tradycji to będzie. Chętnie sprawdze jak to będzie chodzić na lapku z biedry ale patrząc na działanie dd2 to nie spodziewam się i tutaj cudów xD Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 25 Września Udostępnij Opublikowano 25 Września Ale framerate na tym trailerze + wymagania wersji PC utwierdzają w przekonaniu, że 60 klatek to na konsolach nie będzie .. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 25 Września Udostępnij Opublikowano 25 Września Teraz, XM. napisał(a): Ale framerate na tym trailerze + wymagania wersji PC utwierdzają w przekonaniu, że 60 klatek to na konsolach nie będzie .. Ludzie z Capcom ostatnio są mistrzami prawdziwych trailerów, dokładnie odwzorowują jak ich gry będą działać na premierę, tym razem jednak poczekam rok, zanim naprawią. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 25 Września Udostępnij Opublikowano 25 Września Mimo, że mam setki albo nawet tysiace godzin najebane w serii od czasów mh2 na psp, to jak widze jak to działa, to odechciewa mi się gry w takim stanie wspierac day1. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 25 Września Udostępnij Opublikowano 25 Września 18 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Ludzie z Capcom ostatnio są mistrzami prawdziwych trailerów, dokładnie odwzorowują jak ich gry będą działać na premierę, tym razem jednak poczekam rok, zanim naprawią. Dokładnie - dragons Dogma najlepszym przykładem. A nie wróć. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 958 Opublikowano 26 Września Udostępnij Opublikowano 26 Września Oj optymalizacja może leżeć w tej grze bo nie wiem czy widzieliście ale wymagania na Steamie uwzględniają włączony generator klatek czyli podbicie z 30 do 60 (czego nie powinno się robić) "Gra powinna działać w rozdzielczości 1080p / 60 kl./s (z włączonym generowaniem klatek) przy predefiniowanych ustawieniach grafiki: "Średnie"." Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 26 Września Udostępnij Opublikowano 26 Września Kurde co oni zapomnieli jak się gry robi czy o chuy chodzi z tym capcomem ostatnio? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 26 Września Udostępnij Opublikowano 26 Września Coś ewidentnie jest nie tak z RE Engine na tej generacji. W poprzedniej potrafili wyczarować na nim Residenty i DMC5, które wyglądały makabrycznie dobrze i działały świetnie, a w tej jak trzyma 30 klatek to już jest sukces. Panie Capcoma, proszę tam sprzedać blaszkę na odmulenie komu trzeba i wrócić do tego co było. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 958 Opublikowano 26 Września Udostępnij Opublikowano 26 Września Stworzyli silnik (dla RE7) do zamkniętych miejscówek z masą detali podzielonych na mniejsze segmenty i do takich zadań nadawał się idealnie ale już bardziej otwarte przestrzenie go krztuszą. Już w RE3 Remake jak była dalsza widoczność i zombiaki w tle to obcinana była ich animacja. Całkiem odwrotna sytuacja niż przy MT Framework gdzie pierwsze dwie gry stawiały na otwarte przestrzenie z masą animowanych elementów (Dead Rising i Lost Planet) no i jak sobie z tym poradził to tym bardziej ogarniał zamknięte pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Września Udostępnij Opublikowano 26 Września 4 minuty temu, łom napisał(a): Już w RE3 Remake jak była dalsza widoczność i zombiaki w tle to obcinana była ich animacja. Oj tak, miałem taką akcje chyba jak na jakiejś cysternie stałem, a tam zombiaki w oddali rozmazane jakby ze switcha żywcem wzięte i kilka klatek na krzyż. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 26 Września Udostępnij Opublikowano 26 Września To już było w mh world i dinusie w oddali w 5 fpsach no mega źle to wygląda i bardzo rzadko jest to tak widoczne w grach jak właśnie w tych capcomowych. Mam nadzieje że odpicują tego rexa i się skończą problemy no ale re9 to jeszcze na reengine i zaczynam się o niego bać Cytuj Odnośnik do komentarza
Plackus 385 Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października Szykujemy się na betę forumek ! Będzie nawet online coop Posiadacze ps plus : 28-30 październik Reszta : 30 paź- 3 listopad 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi