Skocz do zawartości

Monster Hunter Wilds

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem po pierwszym potworku i na ten moment mogę napisać że to stary dobry monster Hunter z bardziej filmowymi akcentami ala Uncharted. Na plus jak zwykle kreator postaci, animowane cutscenki i ogólna animacja naszej postaci i jego wierzchowca. Wszystko w bardzo podobnym stylu do MW world z tym że czuć większy budżet ?? ...

Grafika w trybie rozdzielczości jest poprawna ale zdarza się że animacja chrupnie i jest ogólnie lekko "rwana" 

Tryb performance płynny ale dawngorad jeżeli chodzi o rozdzielczosc straszny. Porownalbym to do ff7 rebirth. Więc oczy bolą ( rozdzielczość jest naprawdę bardzo niska )

To dopiero beta więc pewnie poprawia chociaż czuć że tutaj wjedzie gierka na ps5 PRO i nie będzie tych problemów 

Fajny patent że nie ma loading między główna mapa a baza 

Edytowane przez Plackus
25 minut temu, XM. napisał(a):

Co to w ogóle znaczy"stary dobry MH z akcentami Uncharted"? To wcale nie brzmi jak stary dobry MH

Ej ej nie przeinaczaj. Napisałem z ELEMENTAMI FILMOWYMI ALA UNCHARTED .Takie pierwsze skojarzenie jak prosto z ładnych cutscenek bez cieńć przeniosło mnie do ścigania potwora na wierzchowcu i później znowu ucieczka przed stworami i strzelanie do nich będąc odwróconym tyłem 

Takie skojarzenie miałem 

Edytowane przez Plackus
1 minutę temu, Donatello1991 napisał(a):

Graficznie bardzo średnio. Trochę pograłem i raczej to nie dla mnie. Tutaj nie ma paska zycia potworów?

Nie ma. Z tego słynie ta seria. Wcześniejsze części były jeszcze bardziej hardcorowe (bez pewnych ułatwień), a dla mnie to że potwory nie mają paska zdrowia, to zaleta tej serii.

W skrócie, to, czy stwór jest wyczerpany, gracz musi rozpoznać po zachowaniu potwora, każdy ma specyficzne. A i potwory często lubią uciekać przykładowo do swojej nory żeby się zregenerować, co zmuszało gracza to pozostawienia na nim wcześniej kulki z farbą, która pozwala na jego lokalizację na mapie (działa przez określony czas).

Z tego co pamiętam (grałem w world ale nie wiele), w tych nowszych częściach chyba nie ma z tym takiego "problemu".

• Plusik 1

Właśnie kreator postaci oraz te mechaniki tropienia, zamęczania potworów podobają mi się najbardziej. Zawsze też robiły na mnie wrażenie interakcje gdy umiejętnie wmanewrowane potwory mogły walczyć nie tylko z graczami ale też z innymi potworami. I nie zawsze był to skrypt, czasami można było nastawić jednego zwierza przeciw drugiemu. Działało to w Ark Survival Evolved, Conanie Exiles i jeszcze kilku tytułach. Griefing zawsze na propsie :thumbsup:

Ta seria dostarcza pewnego elementu rozgrywki, który uwielbiam - nieprzewidywalność sytuacji na mapie. Do tej pory zaledwie garstka gier dostarczyła mi podobnych wrażeń podczas gameplayu.