Skocz do zawartości

Monster Hunter Wilds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, XM. napisał(a):

Gram i na ps5 bieda chodzi chujowo - niestety poziom dd2, skacze fr.

Tego się bałem, może poczekam na ten update pod ps5 pro, ale pewnie niewiele to da, bo po prostu ten silnik jest spierdolony.

Opublikowano

Finalnie dd2 naprawili, może i tu polatają. Nie wiem czy wezme na premierę - powinienem nie wspierać takich praktyk, no ale jak się gra to kosmos - iceborne na ultra sterydach, design i grafika potworów kosmos, tego focusa nie czaje i w sumie wyjebane w niego.

No i fajnie jak główna postać gada - dodaje to klimatu.

• Minusik 1
Opublikowano
2 minuty temu, XM. napisał(a):

Nie wiem czy wezme na premierę - powinienem nie wspierać takich praktyk

Ta sama rozkmina, ale jednak ulubiona seria i ponad 1000h lekko poświęcone.

Opublikowano

RE Engine powinno zbadać CBA co tam się z nim odcapcomiło, bo w poprzedniej generacji to był top silniczek, a w tej konsekwentnie niedomaga coraz bardziej i bardziej.

Opublikowano

Daje rade w mniejszych, zamknietych lokacjach, ale jak masz open world jak w Dragons Dogma czy teraz Monster Hunter to kaplica.

MH jednak walką stoi i kurwa fajnie by było mieć te 60fps na prosiaku. :wujaszek:  albo chociaz betonowe 30

Opublikowano

Na pro tryb rozdzielczości przy panelu 120hz wygląda dobrze i według mnie lata w 40hz. Całkiem spoko się to prezentuje. Tryb performance kupa rozmazana ale podobno dopiero będą na premierę uwzględnione poprawki a beta to stary build. Chociaż nie ma co im wierzyć 

Opublikowano

No zamknięte lokacje nie dość że działają to jeszcze zajebiście wyglądają a otwarte ledwo zipią+ graficzka już szału nie robi

Opublikowano

Już nawet w RE3 zombiaki z większej odległości to było jakieś gówno rozmazane. Pamietam jak stałem na jakiejs cysternie a w oddali zombie jak z jakiejs gierki ze switcha.

Opublikowano

A to już w worldzie stworki w oddali latały w 5 klatkach. Chyba dość częsta sprawa w gierkach ale właśnie w worldzie i re3 najbardziej mi się to rzucało w oczy xD

Opublikowano

Nie porwała mnie ta beta. W serii ceniłem prostote, bierz broń, zapasy i idziesz nakurwiać potwora. Teraz mounty, proce i jeszcze ten open world.

Opublikowano

a mnie wręcz przeciwnie. Możesz poczuć ducha polowania, a nie "biere questa i ide". Teraz biorę sprzęt i tropię zwierzynę, namioty polowe rozkładam w trakcie polowania. Zbieram surowce, eksploruję mapę. Giera już kupiona, czekam tylko na premierę ;P

Opublikowano
32 minuty temu, genjuro napisał(a):

Możesz poczuć ducha polowania, a nie "biere questa i ide". Teraz biorę sprzęt i tropię zwierzynę, namioty polowe rozkładam w trakcie polowania. Zbieram surowce, eksploruję mapę.

dla mnie magia MH to walka z potworem, a nie "polowanie", wiec idea że "biere questa i ide", w między czasie przygotowując bron pancerz i miksturki, bardzo mi zawsze pasowała. Cale to tropienie to takie udziwnianie zabawy, dlatego tak lubię Rise/Sunbreak gdzie bylo idealne ratio między walką a całą resztą. 

W Wilds pograłem chwilę przy okazji pierwszej bety i nie kupiło mnie. To takie World tylko jeszcze bardziej. Już nie mówiąc o ogólnym gameplayu bo MH to ciągle MH i wiadomo czego się spodziewać, bardzo mnie drażniło i wywalało z immersji to że wszystkie elementy otoczenia z którymi możemy wejść w interakcję się tak przesadnie świecą. Może da sie to wyłączyć w opcjach, w każdym razie myśląc o Wilds pierwsze co przychodzi mi teraz do głowy to obraz tych świecących z daleka kamykow/ziół/robakow/innych elementow. Pewnie tylko ja tak mam, ale sam fakt że głównie to mi zostało w głowie po ograniu bety nie świadczy dobrze o grze ( albo o mnie!).

• This 1
Opublikowano

Gram aktualnie w FU na emulatorze przez neta. Jest to mój pierwszy MH (w World może 5h). Jestem ciekawy czy wild pobije rekord sprzedażowy CAPCOM.

World chyba został najlepiej sprzedająca się grą od nich wszechczasów

Opublikowano
W dniu 9.02.2025 o 22:28, Shen napisał(a):

Nie porwała mnie ta beta. W serii ceniłem prostote, bierz broń, zapasy i idziesz nakurwiać potwora. Teraz mounty, proce i jeszcze ten open world.

No przy Freedom 2 na PSP bawiłem się najlepiej ale to było pierwsze spotkanie z serią. Teraz to czuję się trochę jakbym grał w jakieś pogmatwane mmo w stylu FFXIV.

Opublikowano
10 minut temu, Patapon napisał(a):

No przy Freedom 2 na PSP bawiłem się najlepiej ale to było pierwsze spotkanie z serią. Teraz to czuję się trochę jakbym grał w jakieś pogmatwane mmo w stylu FFXIV.

Freedom Unite i MH4U dla mnie najlepsze, tam to mialem najebane w kazdej ponad 500h. W World też sporo grałem, bo była forumowa ekipa, ale już mi się nie podobało w jakim kierunku to idze. W Wilds to chyba nawet nie bedzie z kim pograc, a z randomami to nie ma sensu.