Skocz do zawartości

Monster Hunter Wilds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, XM. napisał(a):

No i podobno contentu jest fchuj mało.

Czyli co znowu inflacja ocenowa w grze Capcomu, przy DD2 było to samo, z dużej chmury jednak dosyć mało deszczu było przy DD2. 

Opublikowano
25 minut temu, Rooofie napisał(a):

Framerate mode to chyba pamięty czasy PS2. Żenujące. Boje się nawet myśleć, jak to będzie działać na PC.

Na PC na dwóch takich samych zestawach z 4080 gra działała im zupełnie inaczej. Jeden miał "smooth experience" a drugi crashe i gra chodziła gorzej niż beta. Bez szczegółów w tym video, trzeba pewnie poczekać na Digital Foundry ale chyba jest tak jak można się spodziewać czyli źle :ragus:

Opublikowano
33 minuty temu, Mari4n napisał(a):

Mniej niż w worldzie na premierę?

Podobno story 15h, drugie tyle na post game. Z tym drugim bym się wstrzymał, ale w story jestem w stanie uwierzyć. Dodatkowo w grze jest najmniej potworów na start od czasów mh tri, brak layerdow dla broni, gra jest jeszcze prostsza, sam motyw polowania który z każdą częścią jest coraz bardziej obcinany tu jest zarżnięty (nawet itemy z potworów nie wyskakują - od razu wpadają do ekwipunku)...

Szkoda, ja się na razie wstrzymam, poczekam na opinie normalnych graczy, a nie recenzentów. Na ten chwilę wychodzi na to, że trochę zawód i prawdziwy mhwilds wyjdzie gdzieś za półtora roku z dlc z master rankiem itd.

Opublikowano

Typ w jednej recenzji mówi, że wyczyścił wszystko w 35h i to bez bawienia się w jakieś dopasowywanie ekwipunku pod polowania, tylko wszystko na jana w jednym sprzęcie. No nie wiem skąd te oceny przy takiej zawartości i technicznym stanie gry.

Opublikowano
26 minut temu, UberAdi napisał(a):

Na PC na dwóch takich samych zestawach z 4080 gra działała im zupełnie inaczej. Jeden miał "smooth experience" a drugi crashe i gra chodziła gorzej niż beta. Bez szczegółów w tym video, trzeba pewnie poczekać na Digital Foundry ale chyba jest tak jak można się spodziewać czyli źle :ragus:

Może 1 ma mniej ROPsów.

He hehe hehehe.

Opublikowano (edytowane)

"Monster Hunter Wilds to najprostsza, najłatwiejsza i najbardziej przystępna odsłona w historii serii. Weterani polowań na potwory będą kręcić nosami, ale rzesze nowych graczy błyskawicznie odnajdą się na Zakazanych Ziemiach."

Ja aktualnie osobiście ogrywam FU, i patrząc na to w którym kierunku podąża seria, to jest to trochę słabe...  Przeciez seria słynęła z wyzwania, z wkurwianiu się, oraz satysfakcji po wygranej walce gdzie pot spływał po jajach. Do dziś na prywatnych serwerach łowcy bawią się w G randze, u służą pomocą dla tych, którzy nie ogarniają mechanik. Coś czuję że to doświadczenie może kompletnie zaniknąć

Poza tym nie wiem skąd te 90 na metacritic? Polacy z tego co widzę dają oceny w okolicach 7, zwracając uwagę na to, o czym było wspomniane

Edytowane przez lysyolec
Opublikowano

Mnie najbardziej wkurwia, że całkowicie seria straciła motyw polowania na potwory - zawsze wyobrażałem sobie, że taki mh w openworldzie będzie miał zaawansowane szukanie, wywabienie potworów czy też szykowanie pułapek i zwabianie przeciwników pod to, system painballi, znajomość endemitow... Nie mówię, że na tym ma polegac cała gra, kurwa - niech będzie 20% reszta to walka, ale no teraz to może z 1% i głupie napierdalanie.

Ja pasuje, czekam na jakiś dodatek moonphase czy jak to nazwa za półtora roku.

Opublikowano

Mi się trochę kierunek, w którym zmierza seria, kojarzy z kolejnymi odsłonami pokemonów. Każda odsłona coraz łatwiejsza, z coraz większą ilością bajerow które spłycają rozgrywkę. 

I tak samo dobrze się sprzeda, bo fani i tak kupią lol.