Skocz do zawartości

Monster Hunter Wilds

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 186
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 godzinę temu, XM. napisał(a):

Ps5 Pro Balanced xDDDDDDD

monster-hunter-wilds-ps5-pro-balanced-mode-v0-km20lp3ei3me1.png

Nie wiem na czym grasz ale na pewno nie na PS5 Pro :kekw:

19552e44ff8100-screenshotUrl.jpg

19552e471289-screenshotUrl.jpg

Tryb zrównoważony. Ale nie grafika jest tu problemem dla mnie ale tryb fabularny:sapek:Zamiast ubijać stworki to jeźdzę od wioski do wioski...

• This 2
Opublikowano
Just now, Patapon said:

Ale nie grafika jest tu problemem dla mnie ale tryb fabularny:sapek:Zamiast ubijać stworki to jeźdzę od wioski do wioski...

Skipuj to gówno, nic nie stracisz, a tylko zyskasz :lapka:

Po dzisiejszej dłuższej sesji jestem już oficjalnie wciągnięty w grę :obama: Fabułka fabułką, ale same walki to czysty miód, fun mam taki, jak w Rise. Gdyby nie ta daleka od ideału bateria w DualSensie, to pewnie bym grał dalej :/

Na ten moment największy problem sprawia mi UI. Często długo zajmuje mi znalezienie potrzebnej akurat rzeczy, a największą lipę miałem wtedy, gdy gra mi sugerowała użycie jakichś pocisków, żeby latające potworki zwalić na ziemię. Prawie palce połamałem xD

Nie do końca jeszcze kojarzę jak online działa. Mieliśmy z ziomkiem dużo problemów, żeby porobić wspólnie jakieś questy, ale w końcu się udało. Nie wiem tylko, czy uda nam się to powtórzyć :/

Co do poziomu trudności - przez niecałe 10h zginąłem raz. Nie wiem, czy to doświadczenie z Rise, czy może gra jest rzeczywiście łatwiejsza? Ciężko mi to ocenić, niedawno przechodziłem Bloodborne'a, więc jeszcze mam w sobie nawyk ostrożnego grania bez odwalania głupot.

Polecam też zmienić focus mode z hold na toggle.

Więc tak: gra jest brzydka, działa jak gówno, Capcom nacisk kładzie na złe elementy, interfejs jest mocno niejasny, defaultowe ustawienia są z czapy, trzeba walczyć z kamerą i wierzchowcem, ale czysty fun to wszystko wynagradza. Po tym poznaje się gry z duszą :cool2:

• Plusik 1
Opublikowano

No właśnie nie wiem o co tu chodzi z hit boxem bo stwory wiją się koło ciebie jak powalone ale żeby któryś atak cię trafił to tak 1/10 mnie trafia, a fabułe oczywiście, że skipuję. Mnie wywala z sesji co jakiś czas więc gra do połatania i spodziewałem się, że parę miechów zdałoby się poczekać aż połatają ale zobaczyłem za 250zł w sklepie to stwierdziłem, że wezmę.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, wet_willy napisał(a):

Jak rozwalasz calego moba to i 1 starczy przy odrobinie szczescia. Ale wiadomo lukiem ogona nie obetniesz np. 

Obetniesz

Edit. No tak jak piszesz, nie bierze się tej broni do tych celów, ale się da. Dzisiaj "przez przypadek" odciąłem. Widocznie dmg się skumulował na ogonie i... odpadł 

Edytowane przez genjuro