marcinwks 1 002 Opublikowano 23 grudnia 2023 Opublikowano 23 grudnia 2023 Mam na półce od dawna. Przeszedłem dobrych kilka lat temu. 1 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 23 grudnia 2023 Opublikowano 23 grudnia 2023 4 godziny temu, Pupcio napisał: Oj tak Catherine wspaniała giereczka. Grałeś w podstawkę czy tą ulepszoną wersję? Ulepszoną na Switchu, na steam niestety dostępna tylko zwykła. Jakie są różnice? Cytuj
Pupcio 18 603 Opublikowano 23 grudnia 2023 Autor Opublikowano 23 grudnia 2023 Wiem tylko o dodaniu trzeciej dziewczyny bo sam grałem tylko w podstawkę Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 23 grudnia 2023 Opublikowano 23 grudnia 2023 Godzinę temu, Ukukuki napisał: Ulepszoną na Switchu, na steam niestety dostępna tylko zwykła. Jakie są różnice? Też miałem na oku, a teraz patrzę, że to tylko wersja Classic :/. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 23 grudnia 2023 Opublikowano 23 grudnia 2023 Chłopaki ta 3 dziewczyna to nie warta zachodu jak coś 2 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 23 grudnia 2023 Opublikowano 23 grudnia 2023 Nie słuchajcie go. Trzecia dziewczyna zajebista i dodaje własny content. Warto było zagrać Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 23 grudnia 2023 Opublikowano 23 grudnia 2023 28 minut temu, Ukukuki napisał: Chłopaki ta 3 dziewczyna to nie warta zachodu jak coś Właśnie geopolitycznie to bardzo zachodnia xd Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 23 grudnia 2023 Opublikowano 23 grudnia 2023 Czy jestem debilem jeśli nigdy nie nauczyłem się grać w Catherine? Serio nie czaiłem co ja mam tam faktycznie robić żeby się dobrze wspiąć na górę, dlaczego bloki spadają akurat w danym momencie, gdzie mogę iść a gdzie nie, czemu ciągle mam coś wyciągać i zamiast być na nim to ląduję na dole trzymając się i muszę iść naokoło i dopiero z boku wejść na ten wyciągnięty klocek co wydaje się strasznie nudne potwarzane tyle razy itd. 1 Cytuj
Yap 2 795 Opublikowano 24 grudnia 2023 Opublikowano 24 grudnia 2023 Mam zafoliowane z 20 gierek. Nie umiem nadrabiac backlogu za chuja. Ma to swoje dobre strony. Pelne wersje gier z season passami za bezcen, polatane gierki bez obesranych bugow, zremasterowane do 4K, etc. Ale po nowym roku czekaja mnie cztery wielkie krowy, ktore zarzne w kilka miechow. Plusy dluzszego sezonu w Destiny 2. Cytuj
michal 558 Opublikowano 25 grudnia 2023 Opublikowano 25 grudnia 2023 On 12/23/2023 at 1:59 PM, marcinwks said: Mam na półce od dawna. Przeszedłem dobrych kilka lat temu. i jak oceniasz Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano 25 grudnia 2023 Opublikowano 25 grudnia 2023 7 godzin temu, michal napisał: i jak oceniasz Podobało mi się. Fajna gierka. Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano 25 grudnia 2023 Opublikowano 25 grudnia 2023 18 minut temu, michal napisał: ale ile w skali 1-10 Aż z ciekawości sprawdziłem kiedy ukończyłem. Kwiecień 2014. Dawno to było, ale coś tam jeszcze pamiętam i oceniałem bodajże pomiędzy 8 a 9. 1 Cytuj
Suavek 4 805 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia Dużo staroci w tym roku ograłem, ale nie wiem, czy którąkolwiek określiłbym mianem "GOTY", nawet backlogowego. Może Armored Core VI, ale raz, że jeszcze go nie skończyłem, a dwa, że to końcówka zeszłego roku, czyli nie tak dawno. Niemniej jednak jedna gra mnie bardzo mile zaskoczyła, nawet jeśli sama w sobie nie jest niczym rewelacyjnym. Ogrywając w tym roku wszystkie Ace Combaty dowiedziałem się o Sky Crawlers: Innocent Aces. Bardzo fajna, treściwa, przyjemna i efektowna arcade'ówka samolotowa w stylu anime. Świetna muzyka, przyjemna grafika. No Ace Combat ery PS2 z samolotami ery WW2. Jak najbardziej jestem skłonny polecić. Tu trochę więcej. Cytuj
Homelander 2 209 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia Sporo growych GOTY skończyłem w tym roku pierwszy raz. - Cyberpunk 2077. Fantastyczny tytuł i bardzo mnie korci, żeby do niego wrócić. Ale muszę kupić dodatek najpierw - Commandos Behind Enemy Lines. To mój nemesis sprzed 25 lat. Nie potrafiłem wtedy przejść. Teraz poszło - RE Village. Kolejny fantastyczny, skondensowany tytuł. 10h cudnej zabawy - Starcraft 2. Jak wyszedł nie miałem już PC, fanem jedynki jestem niezmiennie od premiery. Nie jest tak dobra ta dwójka, przede wszystkim fabularnie, ale to i tak wzorcowy rts. A teraz jestem w trakcie RDR2. Skończyłem jeszcze inne giereczki, ale albo były to powtórne przejścia, albo nie były to GOTY 1 Cytuj
Mustang 1 773 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia Pierwszy raz w życiu gram w pokemony I w sumie dobrze, że rodzice nie kupili mi gameboya, bo patrząc jak wciągają mnie dzisiaj, to za dzieciaka pewnie grałbym pod kołdrą i chodził do szkoły jak zombie. 1 Cytuj
Pupcio 18 603 Opublikowano 8 grudnia Autor Opublikowano 8 grudnia U mnie też rok był bogaty w starocie bo zainteresowanie nowymi grami z każdym rokiem coraz mniejsze stety niestety. Backlogowe goty bez zająknięcia wygrywa u mnie remake pierwszego resident evil, gra ideał a na dodatek dalej piękna, wątpie że ktoś jeszcze zrobi tak dobry remake chociaż capcom za każdym razem pokazuje że jak nie oni to nikt. Inne goty starocie to zdecydowanie Zelda twilight princess, świetna część, bardzo mi się podobała chociaż nie jestem fanem tej pseudo realistyczniejszej oprawy, zestarzała się przez to o wiele gorzej od innych części. Dead rising i bajonetka też mi się bardzo podobały, ciesze się że w końcu je nadrobiłem. Mam też rozpoczęte dark cloud (tutaj już ostatni etap gry) i pierwsze 20h byłem zachwycony ale teraz gra troche męczy bułe i sam nie wiem czy ją przejde, ale na 100% skończe rozgrzebane shadow of rome. Fanntastyczna gierka ale zawsze coś mnie od niej odciąga i już ją przechodze od pół roku xD Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 8 grudnia Opublikowano 8 grudnia 3 godziny temu, Pupcio napisał(a): Fanntastyczna gierka ale zawsze coś mnie od niej odciąga i już ją przechodze od pół roku xD Nie oszukuj sam siebie, męczysz bułę w gierce bo chcesz ją odhaczyć jako skończoną Cytuj
Pupcio 18 603 Opublikowano 8 grudnia Autor Opublikowano 8 grudnia Niee właśnie, ja od tego roku od razu rezygnuje jak mi się nie chce dalej grać dlatego dark cloud raczej nie będzie skończone ale w shadow of rome strasznie mnie bolą etapy skradankowe i przez to tak zamulam z przechodzeniem Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 8 grudnia Opublikowano 8 grudnia Ja nie daje rady tak wracać po paru miesiącach do gierek, sterowania nie pamiętam. Chociaż to prosta gierka więc pewnie nie ma co pamiętać. Cytuj
Homelander 2 209 Opublikowano 8 grudnia Opublikowano 8 grudnia 11 hours ago, Pupcio said: U mnie też rok był bogaty w starocie bo zainteresowanie nowymi grami z każdym rokiem coraz mniejsze stety niestety. Backlogowe goty bez zająknięcia wygrywa u mnie remake pierwszego resident evil, gra ideał a na dodatek dalej piękna, wątpie że ktoś jeszcze zrobi tak dobry remake chociaż capcom za każdym razem pokazuje że jak nie oni to nikt. Inne goty starocie to zdecydowanie Zelda twilight princess, świetna część, bardzo mi się podobała chociaż nie jestem fanem tej pseudo realistyczniejszej oprawy, zestarzała się przez to o wiele gorzej od innych części. Dead rising i bajonetka też mi się bardzo podobały, ciesze się że w końcu je nadrobiłem. Mam też rozpoczęte dark cloud (tutaj już ostatni etap gry) i pierwsze 20h byłem zachwycony ale teraz gra troche męczy bułe i sam nie wiem czy ją przejde, ale na 100% skończe rozgrzebane shadow of rome. Fanntastyczna gierka ale zawsze coś mnie od niej odciąga i już ją przechodze od pół roku xD O, z tą Zeldą to mnie zaskoczyłeś. W wersję z WiiU grałeś? Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 9 grudnia Opublikowano 9 grudnia U mnie zdecydowanie FF7, a w sumie FF7r. Pisałem już w temacie o grze, ale wrzucę jeszcze tu. Jako konsolowiec z krwi i kości jakoś nigdy nie było mi z tą serią po drodze. No i 7 to była w ogóle sól w moim growym oku. Taki klasyk, takie oceny itp. Jednak jakoś mnie nigdy do niej nie ciągnęło. Chyba było za bardzo japońsko jak dla mnie, do tego system turowy, to nie jest ,to co jakoś szczególnie lubię w gierkach. Ponadto dużo nie rozumiałem za dzieciaka, a pamiętam jak mój ziomek co mieszkał trochę w USA jarał się fabułą, postaciami, bo wszystko rozumiał. Trochę mnie to irytowało. W końcu jednak zabrałem się za remake i mega mi wszedł. Okey tylko ten look Clouda dalej mnie irytuje. Jak nigdy nie gustuję w modach, to tutaj bym od razu zmienił jego wygląd. Cala reszta mega siadła. System walki, historia, postacie, muzyka, grafika. No pikna gra. Narazie mam 20h przegrane ale ciężko będzie to zepsuć, prawda? No i już mega jaram się „drugą” częścią. Z tego co gdzieś widziałem to Rebirth jest nawet lepsze? Tutaj chyba pierwszy razy (oby nie ostatni ) wykorzystam w pełni „moc” PS5pro. 1 Cytuj
messer88 6 578 Opublikowano 9 grudnia Opublikowano 9 grudnia U mnie już nic backlogowego w tym roku nie wleci więc można wpisać. 1. Armored Core VI: Fires of Rubicon Nie wiedziałem czy te Mechy to dla mnie, skusiłem się w tym roku na promocji i o kurwa jakie to dobre, genialny gameplay, dobieranie sobie sprzętu, misje. Co FROMka to FROMka. A powiedziałbym że nawet i "story"/Lore jakieś bardziej postarane i zrozumiałe niż np w ER. 2. Bayonetta 2 Switch u mnie to dość świeży sprzęt wiec wreszcie zagrałem. Oczywiście na tv padem 8bit Ultimate bo to nie gierka na joycony. Podobnie jak AC6 gameplay król i do tego pojebane scenki. Oczywiście wcześniej zagrałem sobie w 3. Bayonetta Tym razem w najlepszej wersji przenośnej czyli na konsoli Steamdeck. W sumie nie wiem 1, 2 obie zajebiste. Ciężko było by wybrać mi lepszą. Czeka jeszcze 3 w folii na swoją kolej z tym że tam już znam opinie że gra zdecydowanie słabsza. 2 Cytuj
Ludwes 1 688 Opublikowano 9 grudnia Opublikowano 9 grudnia U mnie zdecydowana większość, i to jak co roku, to są gry z poprzednich lat, bo z tego roku to grałem tylko w tego nowego Prince'a i Balatro (obie świetne tak swoją drogą). Był to rok konkretnego nadrabiania switchowych zaległości i pomimo tego, że ograłem między innymi Bayonettę 2, Mario Odyssey, 3D World, Metroid Dread, to najbardziej podobały mi się Okami i Metroid Prime Remastered, które przeszedłem dawno temu. Najlepszą grą, która wyszła już jakiś czas temu, a w tym roku grałem w nią po raz pierwszy, musi być jednak XCOM 2. Chłopaki, co to jest za gra Tydzień przed jej włączeniem wróciłem do Enemy Unknown, bo gdzieś na początku roku grałem w nią kilka godzin, i tak się wciągnąłem, że szybko ją przeszedłem i czekałem na promkę na dodatek. Nie doczekałem się, bo po kilku dniach ściągnąłem dwójkę, żeby tylko przez chwilę zobaczyć co i jak, ale po prostu przepadłem. Jest dłużej, ładniej, różnorodniej, z ciekawszymi przeciwnikami. Dodanie limitu tur na wykonanie niektórych misji sprawiło tylko, że gra jest jeszcze bardziej ekscytująca, bo z jednej strony trzeba być cierpliwym, żeby ruchem którejś postaci nie zaalarmować przeciwników, a z drugiej agresywnym z oczywistych powodów. Szkoda tylko, że takich misji w zasadzie nie jest aż tak dużo, a te które są, to i tak da radę wykonać bez większej spiny w 2-3 tury mniej. Powoduje to, że tego typu misje najlepiej spełniają swoją rolę na samym początku kampanii, kiedy gracz nie do końca jeszcze ogarnia. Nieważne jednak, bo w ogólnym rozrachunku ta gra po prostu rozpierdala system, a przed sobą mam jeszcze gruby dodatek, ale to już w następnym roku. Gdzie jest trzecia część tak w ogóle 3 Cytuj
Pupcio 18 603 Opublikowano 9 grudnia Autor Opublikowano 9 grudnia Chciałem po skończeniu miasmy zabrać się za xcomy ale się nie udało może przyszły rok będzie xcomowy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi