Skocz do zawartości

Backlogowe Goty

Pupcio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 9.12.2024 o 06:47, balon napisał(a):

U mnie zdecydowanie FF7, a w sumie FF7r. Pisałem  już w temacie o grze, ale wrzucę jeszcze tu.

Jako konsolowiec z krwi i kości jakoś nigdy nie było mi z tą serią po drodze. No i 7 to była w ogóle sól w moim growym oku.
Taki klasyk, takie oceny itp. Jednak jakoś mnie nigdy do niej nie ciągnęło. Chyba było za bardzo japońsko jak dla mnie, do tego system turowy, to nie jest ,to co jakoś szczególnie lubię w gierkach. Ponadto dużo nie rozumiałem za dzieciaka, a pamiętam jak mój ziomek co mieszkał trochę w USA  jarał się fabułą, postaciami, bo wszystko  rozumiał. Trochę mnie to irytowało.   

W końcu jednak zabrałem się za remake i mega mi wszedł. Okey tylko ten look Clouda dalej mnie irytuje. Jak nigdy nie gustuję w modach, to tutaj bym od razu zmienił jego wygląd.

Cala reszta mega siadła. System walki, historia, postacie, muzyka, grafika. No pikna gra. Narazie mam 20h przegrane ale ciężko będzie to zepsuć, prawda?

No i już mega jaram się „drugą” częścią.  Z tego co gdzieś widziałem to Rebirth jest nawet lepsze? Tutaj chyba pierwszy razy (oby nie ostatni:yao: ) wykorzystam w pełni „moc” PS5pro.

Rebirth jest znacznie lepszy, jak lubisz open worldy to już w ogóle, mocne top 1-2 tego roku. No i też na PRO to chyba najlepiej wykorzystany potencjał w stosunku do dosyć średniawej pod względem obrazu wersji na amatora. 

Co do tematu w tym roku znowu dużo nowości i kolejny rok z rzędu 50+ tytułów udało się ograć, z czego mniej więcej połowa starych, połowa nowych, troszeczkę remasterów itp.

Natomiast taki zacny tytuł przyznałbym mojemu słodkiemu powrotowi do MMO Final Fantasy XIV Online: A Realm Reborn, udało mi się dotrwać tylko do połowy patchy przed 1wszym dodatkiem, ale kiedyś na pewno wrócę, tylko trzeba by wtedy odpuścić trochę inne granie, a z tym też ciężko ;). 

Absolutnie fantastyczne MMO, nastawione w 99% na fabułkę, mocną, polityczną, ciekawym światem i postaciami. Ale i w karty można pograć i Ramuha ubić :)

image.thumb.jpeg.b0c421ffd661092f43568523d3d4f238.jpeg

Z czysto singlowych gier zdecydowanie oczarował mnie Vanquish