Benson 22 Opublikowano 24 Stycznia Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia +1. Czyżby jednak styczniowy numer w lutym? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 904 Opublikowano 24 Stycznia Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia No niestety jeśli dalej będzie to szło w tym kierunku, to w okolicy września dostaniemy pewnie numer czerwcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 724 Opublikowano 24 Stycznia Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia No niestety tak to wygląda. Normalnie na dniach powinien być już numer lutowy, a nawet styczniowego jeszcze nie było. Nie wróży to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza
Marcin Duda-Gracz 1 Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Panie Damianie autorze artykułu o sejwach. Karta pamięci do PSX miała 1 MB pamięci, a nie nie 128kb. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 341 Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Było napisane 1MB, ale w rzeczywistości mieściła 128KB danych - wszystko się zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Marcin Duda-Gracz 1 Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Faktycznie. Zwracam honor autorowi. Karta pamięci miała 1 Mb, a nie 1 MB co znaczy, że miała 1 megabit, czyli 128 kb. Cytuj Odnośnik do komentarza
macGyver 96 Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 27.01.2024 o 18:54, Marcin Duda-Gracz napisał: Faktycznie. Zwracam honor autorowi. Karta pamięci miała 1 Mb, a nie 1 MB co znaczy, że miała 1 megabit, czyli 128 kb. Czyli 128kB Co zabawne, memorki Sony do pierwszego plejaka nie miały podawanych wartości jednostek informatycznych - bitów czy bajtów, ale (o ile w ogóle) jednostki funkcjonujące w menu karty pamięci, czyli bloki. O ile mnie pamięć nie myli, to Sony tylko na tej karcie poprzestało (w różnych opcjach kości w środku), więc pewno nie widzieli potrzeby informowania, bo nie było z ich perspektywy czego odróżniać. Ale przynajmniej były pewne, bo te innych marek (pojemniejsze, lecz zazwyczaj kompresowanymi danymi) miały awarie sejwów. Szlag mnie trafiał, więc robiłem kopie na standardowych. Sporo kart miało "1 mega", ale nie doprecyzowano czego (zapewne celowo) ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
macGyver 96 Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Chciałem zapytać o drobną kwestię: czy Konsolite dostał wypłatę za swoją wierszówkę do tej zdublowanej recki z jego fotką, ale bez jego tekstu? ;-D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
jakbu 168 Opublikowano 5 Lutego Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Udało mi się nadrobić całość. Tekst o PSP bardzo napisany na korzyść Sonki, choć to wtedy Nintendo krul ale spoko, przeżyję. Ale tekst o sejwach... merytorycznie tak se, aż musiałem wylać swe żale. Zelda miała sejwy najpierw na dyskietkach (1986, Famicom Disk System!), nie na kartridżu z bateryjką. I nie w 85, a dwa lata później wyszedł kartridż. Co do innych form sejwów, wcześniej chociażby był Famicom Data Recorder (1984), pozwalający na zapisywanie danych na kasecie. A z późniejszych: na przykład Ten no Koe 2 do PC Engine, przystawka na baterie, wyszło to kilka lat przed Saturnem. Memorki nie skończyły się na pierwszym Xboxie - przecież miał je też Xbox 360. I tak dalej, i tak dalej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darlon 1 Opublikowano 1 Marca Udostępnij Opublikowano 1 Marca Dziś 1 marca - Narodowy Dzień Pamięci „Żołnierzy Wyklętych” – polskie święto państwowe. Dlaczego nie zostało ono odnotowane w kalendarzu? Kolejny raz. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 579 Opublikowano 1 Marca Udostępnij Opublikowano 1 Marca Mnie to bardziej interesuje kiedy ktoś wreszcie uderzy pięścią w stół i ustanowi święto Gracza Wyklętego, w Abonamencie Zamkniętego. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Konsolite 542 Opublikowano 25 Marca Udostępnij Opublikowano 25 Marca W dniu 28.01.2024 o 20:22, macGyver napisał: Chciałem zapytać o drobną kwestię: czy Konsolite dostał wypłatę za swoją wierszówkę do tej zdublowanej recki z jego fotką, ale bez jego tekstu? ;-D W sumie to można uprościć do „czy dostał wierszówkę ?” Cytuj Odnośnik do komentarza
macGyver 96 Opublikowano 25 Marca Udostępnij Opublikowano 25 Marca 3 godziny temu, Konsolite napisał: W sumie to można uprościć do „czy dostał wierszówkę ?” Tak w zasadzie to nie zauważyłem, żebyś kiedyś coś napisał wierszem ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Konsolite 542 Opublikowano 25 Marca Udostępnij Opublikowano 25 Marca 5 godzin temu, macGyver napisał: Tak w zasadzie to nie zauważyłem, żebyś kiedyś coś napisał wierszem ;D Kiedyś musiałem , nawet przypadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi