Hubert249 4 278 Opublikowano poniedziałek o 19:45 Opublikowano poniedziałek o 19:45 31 minut temu, suteq napisał(a): Kurwa oby nie. Ta gra nie wygląda jakby była w stanie zaoferować unikalnej zawartości na tyle czasu. Pewnie będzie standardowe 12 misji po godzinie każda. Cytuj
Moldar 2 248 Opublikowano poniedziałek o 21:55 Opublikowano poniedziałek o 21:55 Wstępnie zapowiada się bardzo dobrze, ale to tylko film od deva, zobaczymy czy te mechaniki nie będą zbyt męczące i drewniane podczas grania. na plus kontrowersyjny tryb fpp, co moim zdaniem jest świetną decyzją. Możliwość zobaczenia tych “cudów” świata oczami to jest to na co czekałem. Uwielbiam uncharted ale nie dało się tego tak dobrze odczuć. Na drugi plus, to widać, że twórcy czują po prostu klimat Indiego i bawią się nim. Dialogi, animacje, ta lekka tandetowość, po prostu Indy jakiego uwielbiam, jeszcze ta umiejętność z kapeluszem, CUDO. Trzeci ogromny plus, że to nie będzie po prostu fps. na minus? Według słów tych co grali, ai jest ubogie i to było widać, do tego walka może być średnia. 9 Grudnia przybywaj Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano poniedziałek o 22:20 Opublikowano poniedziałek o 22:20 O ile graficznie to nie robi jakiegoś wielkiego wrażenia tak jestem zainteresowany pod względem różnorodności lokacji, bo tych wydaje się być sporo. A do tego gra ma mieć trochę otwartych przestrzeni, co nie było aż tak widoczne na pierwszych trailerach. Finalnie też się cieszę, że w sumie będzie to coś innego niż Uncharted. Na ten rok to już ostatnia gra, na którą mocno czekam. Cytuj
balon 5 336 Opublikowano poniedziałek o 22:23 Opublikowano poniedziałek o 22:23 Liczę, że wjedzie do mojego top3, choć będzie bardzo trudno o 1 miejsce Cytuj
Homelander 2 072 Opublikowano poniedziałek o 22:32 Opublikowano poniedziałek o 22:32 15-20h dla liniowej gry single player? O te 5 za dużo. U mnie wskakuje gamepass na miesiąc wraz z premierą gry, więc nawet filmów nie oglądam. Oczywiście na jakość Uncharted nie liczę, ale na coś o jakości zabawy jak Tom Raider z 2013 już tak. Zobaczymy Cytuj
balon 5 336 Opublikowano wtorek o 05:25 Opublikowano wtorek o 05:25 Dla mnie jak jest dobra, „duża”, gierka SP te 15-20h, to idealny wynik. 1 Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano wtorek o 06:17 Opublikowano wtorek o 06:17 Tak jak pan balon pisze. 10h zostawia niedosyt jeśli w gierkę dobrze się pyka. 15-20h jak na liniową singlóweczkę jest spoko, inna sprawa jak jest jakieś replayability, zdobywanie nowych rzeczy i tak dalej, ale jakoś nie widzę tutaj takiego potencjału. 1 Cytuj
oFi 2 471 Opublikowano wtorek o 07:18 Opublikowano wtorek o 07:18 Najważniejsze by te mechaniki właśnie sprawiały frajdę. Jakieś dobrze zrobione zagadki z wykorzystaniem fizyki i walka, która daję fun. Ostatni Indiana, który był dobrze skrojony to ten z ps2 "Indiana Jones and the Emperor’s Tomb". Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano wtorek o 07:30 Opublikowano wtorek o 07:30 10 minut temu, oFi napisał(a): Jakieś dobrze zrobione zagadki z wykorzystaniem fizyki Która duża gra ostatnio mogła pochwalić się czymś takim? Chyba, że mowa o "jak zrzucisz kamień na ten wyróżniający się od reszty fragment podłoża to zrobi dziurę, bo grawitacja i masa". Cytuj
Jukka Sarasti 357 Opublikowano wtorek o 07:53 Opublikowano wtorek o 07:53 Ostatnie materiały i wrażenia z zamkniętych pokazów sprawiły, że znacznie zwiększyło się moje zainteresowanie tym tytułem - pewnie od początku bym kibicował, gdyby w promowaniu gry wskazywano na komponent immersive sima. Walka wręcz mnie jakoś super nie przekonuje, ale raz, że sporo tu miejsca na skradanie, a dwa, że podobno gra nie zabrania chwycenia za karabin i przeprowadzenia małej denazyfikacji. Będzie grane. Cytuj
Homelander 2 072 Opublikowano wtorek o 08:14 Opublikowano wtorek o 08:14 44 minutes ago, Bzduras said: Która duża gra ostatnio mogła pochwalić się czymś takim? Chyba, że mowa o "jak zrzucisz kamień na ten wyróżniający się od reszty fragment podłoża to zrobi dziurę, bo grawitacja i masa". Pewnie Zelda TotK 1 Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano wtorek o 09:12 Opublikowano wtorek o 09:12 Tu się zgodzę akurat, ale to nadal jedna gierka w morzu innych. Jeśli ktoś oczekuje czegoś więcej niż action adventure z lekkimi łamigłówkami to może się zawieść, tak czuję. Cytuj
Szermac 2 729 Opublikowano wtorek o 09:13 Opublikowano wtorek o 09:13 Ale już takie rzeczy Havokowe powiedzmy jak w HL2 to chyba będą ? Cytuj
Homelander 2 072 Opublikowano wtorek o 09:31 Opublikowano wtorek o 09:31 15 minutes ago, Bzduras said: Tu się zgodzę akurat, ale to nadal jedna gierka w morzu innych. Jeśli ktoś oczekuje czegoś więcej niż action adventure z lekkimi łamigłówkami to może się zawieść, tak czuję. Brak dobrej fizyki w grach, albo destrukcji, to moje osobiste największe rozczarowanie w całej tej branży. Sztuczne, nieruchome światy, niezniszczalne mury i inne takie. FPSy ewoluują cały czas, a nadal nikt nie zrobił lepszych zniszczeń niż ponad 20letni Black. A gdyby nie Zeldy to nadal Half-Life 2 byłby grą z najlepszą fizyką. Absurdalne. Oddałbym te wszystkie wybuchy i skrypty w Call of Duty za sypiące się i walące podczas strzelanin mury Cytuj
Paolo de Vesir 9 104 Opublikowano wtorek o 09:40 Opublikowano wtorek o 09:40 Z drugiej strony mówimy wciąż o tej fizyce, ale czy naprawdę ktoś tego autentycznie oczekuje? Jak sobie pomyślę o najlepszych grach tej generacji - m.in Returnalu czy Psychonauts to naprawdę na żadnym etapie nie rozkminiałem, że tym grom czegoś brakuje. Mam wrażenie, że ta "fizyka" stała się kolejnym słowem-wytrychem pokroju "ubisofciaka" które w sumie służy jedynie do narzekania, ale nie niesie za sobą żadnej treści. Zniszczalność, rozumiem bo dodaje dynamiki do walki (którą można jeszcze lepiej podbijają skrypty), ale fizyka? Poza jakimiś grami logicznymi? Po co marnować na to zasoby? Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano wtorek o 09:41 Opublikowano wtorek o 09:41 28 minut temu, Szermac napisał(a): Ale już takie rzeczy Havokowe powiedzmy jak w HL2 to chyba będą ? 9 minut temu, Homelander napisał(a): Brak dobrej fizyki w grach, albo destrukcji, to moje osobiste największe rozczarowanie w całej tej branży. Sztuczne, nieruchome światy, niezniszczalne mury i inne takie. FPSy ewoluują cały czas, a nadal nikt nie zrobił lepszych zniszczeń niż ponad 20letni Black. A gdyby nie Zeldy to nadal Half-Life 2 byłby grą z najlepszą fizyką. Absurdalne. Oddałbym te wszystkie wybuchy i skrypty w Call of Duty za sypiące się i walące podczas strzelanin mury Przed premierą tej generacji było tasowanko, jak to teraz zmieni się filozofia robienia gierek i będzie można wyciskać rzeczy NIEOSIĄGALNE wcześniej Jak mówiłem, że chyba nie bardzo to dostawałem pociski, że hejtuję i mam zamknąć ryj. Cztery lata później może i nie mamy fizyki w gierkach, ale za to bazowe konsole już niedomagają. 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a): Z drugiej strony mówimy wciąż o tej fizyce, ale czy naprawdę ktoś tego autentycznie oczekuje? <zerka na swoje nie-tak-dalekie przejście FEARa jedyneczki> Tak, a o co chodzi? Cytuj
Pupcio 18 396 Opublikowano wtorek o 09:43 Opublikowano wtorek o 09:43 Jak można lubić gry i tego nie oczekiwać? Przecież po jednej takiej grze skupionej na fizyce zagrajmer już zawsze tego chce Cytuj
Homelander 2 072 Opublikowano wtorek o 09:45 Opublikowano wtorek o 09:45 2 minutes ago, Paolo de Vesir said: Z drugiej strony mówimy wciąż o tej fizyce, ale czy naprawdę ktoś tego autentycznie oczekuje? Jak sobie pomyślę o najlepszych grach tej generacji - m.in Returnalu czy Psychonauts to naprawdę na żadnym etapie nie rozkminiałem, że tym grom czegoś brakuje. Mam wrażenie, że ta "fizyka" stała się kolejnym słowem-wytrychem pokroju "ubisofciaka" które w sumie służy jedynie do narzekania, ale nie niesie za sobą żadnej treści. Zniszczalność, rozumiem bo dodaje dynamiki do walki (którą można jeszcze lepiej podbijają skrypty), ale fizyka? Poza jakimiś grami logicznymi? Po co marnować na to zasoby? No oczywiście, że tak. Po ograniu BotW odpaliłem Horizona i nie potrafiłem w to grać. Mega drażnił mnie ten nieinteraktywny i sztuczny świat. Mimo, że piękny. Więc tak, oczekuję dobrej fizyki w grach. A przynajmniej takiej, żeby światy w grach nie raziły sztucznością i umownością Cytuj
Paolo de Vesir 9 104 Opublikowano wtorek o 09:45 Opublikowano wtorek o 09:45 1 minutę temu, Pupcio napisał(a): Jak można lubić gry i tego nie oczekiwać? Przecież po jednej takiej grze skupionej na fizyce zagrajmer już zawsze tego chce To wymaga zrobienia całego gameplayu wokół pomysłu. Fizyka w jakimś Uncharted czy innym Metaphor byłaby dosłownie marnowaniem zasobów na upiększacze. Chociaż wiadomo, to kwestia tego jak zorganizowany jest gameplay. U mnie ostatnią grą która faktycznie zrobiła na mnie wrażenie interaktywnością był Dead Rising na X360, ale nie znaczy to, że oczekiwałbym tego samego po platformówce czy nie wiem, grze karcianej. Cytuj
messer88 6 459 Opublikowano wtorek o 09:48 Opublikowano wtorek o 09:48 Tutaj liczę na fajne zagadki trochę "kinowości" i żeby ludzik fajnie chodził i strzelanie z bicza było fajnie zrobione a nie drewniane. Cytuj
Homelander 2 072 Opublikowano wtorek o 09:48 Opublikowano wtorek o 09:48 2 minutes ago, Paolo de Vesir said: To wymaga zrobienia całego gameplayu wokół pomysłu. Fizyka w jakimś Uncharted czy innym Metaphor byłaby dosłownie marnowaniem zasobów na upiększacze. Chociaż wiadomo, to kwestia tego jak zorganizowany jest gameplay. U mnie ostatnią grą która faktycznie zrobiła na mnie wrażenie interaktywnością był Dead Rising na X360, ale nie znaczy to, że oczekiwałbym tego samego po platformówce czy nie wiem, grze karcianej. To zagraj w BotW albo w TotK. Wtedy stwierdzisz czy jest potrzebne czy nie Cytuj
Pupcio 18 396 Opublikowano wtorek o 09:50 Opublikowano wtorek o 09:50 Dokładnie, po zeldzie pewnie też nikt tego nie oczekiwał i nie było mu to potrzebne do szczęścia. Oczywiście że wrzucić super fizyke żeby ją wrzucić to żaden wyczyn ale to działa z każdą mechaniką jeśli nie ma sie na nią pomysłu Cytuj
oFi 2 471 Opublikowano wtorek o 10:02 Opublikowano wtorek o 10:02 Indiana jones to kojarze własnej z zagadkami z fizyką właśnie. A to gdzieś kamień źle spadnie, a to źle skoczysz i wpadniesz na kolce itp. Half life 2 fizyką stał, ale i taki the last guardian nawet mnie bawil jak te beczki fruwały jak źle się rzuciło. I nawet jak piesiu z kopa pociągnął przeciwników to fajnie się rozpaćkowały na miliony kawałków. Rdr byl zabawny ze swoimi mechanikami (walki na pionchy w saloon do dziś pamietam jak npc turlały sie po schodach). Death stranding był zabawny jak Ci sie spieprzyły paczki do rzeki i później pogoń za paczkami wzdłuż brzegu. Albo jak szedłeś przez śnieg i wywaliłeś się z torbami to sobie spadły na sam dół to mogłeś tylko pomachać paczuszką, bo już nie dalo rady zejść po nie ja dół. Days gone mialo fajna fizyką elementów jak rzuciłeś granat albo wywaliło Cie z motorka. Stare mass effecty mialy fajnego ragdolla i to jak dobrze siadały hedy lub jak przywaliłeś z pionchy. Pierwszy dragons dogma - cudowny festiwal randomowych sytuacji przez czary, które byly w stanie przywalić npcą z całą siłą jak w jakims dragon ballu. Do tego przy robieniu wichury i wszystko fruwało - tarmosilo to wiele czesci ciała. Da się. Ale to zależy własnej od początkowych założeniach już samych założeń gry - wkładamy dużo pracy w fun z fizyką silnika czy idziemy w cinematic experience na raz. Implementacja fizyki która nie wywali calej gry to jest tez dłuższy czas developmentu - dlatego coraz mniej tego w produkcjach. Cytuj
Paolo de Vesir 9 104 Opublikowano wtorek o 10:02 Opublikowano wtorek o 10:02 5 minut temu, Homelander napisał(a): To zagraj w BotW albo w TotK. Wtedy stwierdzisz czy jest potrzebne czy nie Grałem w tę pierwszą, ale powiem szczerze, że jest taka gra w którą grałem (a może i gram nadal) w której wiele z tych rzeczy które oferuje Zelda już dawno ma zaimplementowane, więc nie zrobiło to na mnie aż takiego wrażenia. Cytuj
Homelander 2 072 Opublikowano wtorek o 10:04 Opublikowano wtorek o 10:04 Just now, Paolo de Vesir said: Grałem w tę pierwszą, ale powiem szczerze, że jest taka gra w którą grałem (a może i gram nadal) w której wiele z tych rzeczy które oferuje Zelda już dawno ma zaimplementowane, więc nie zrobiło to na mnie aż takiego wrażenia. Tzn jaka? I co konkretnie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi