Skocz do zawartości

Indiana Jones and the Great Circle

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Previews są pozytywne, przecieki z redakcji też mówią, że gra nie zawiedzie. Takie Space Marine 2 miał, w zależności od platformy, pomiędzy 80-83 na meta. A gra jest powszechnie chwalona. I po Indianie nie oczekuję 95. Jak będzie solidne 85 i gra robiąca dobrze to do powinna to będę bardzo zadowolony

Opublikowano

znowu rozmowa o cyferkach czy będzie 82, 83 czy 79., co tak naprawdę nie ma większego znaczenia.

Ja liczę przede wszystkim że grze uda się uchwycić ducha starych filmów z Indianą, aby trochę zalać tę pustkę której nie były niestety wypełnić nowe filmy. Jeśli się to uda to będę bawił się świetnie i nie będzie miało to dla mnie żadnego znaczenia czy na metacrtic jest taka czy inna cyfra

• This 2
Opublikowano

Jest to jednak broń marketingowa, a pocztą pantoflową rozejdzie się kolejna bzdura o "jakości GamePassa" albo "kolejny przeciętniak". Nawet u nas, na forum doświadczonych graczy, są durnie co łapią się na takie hasełka, a co dopiero laik który czerpie wiedzę z YT albo FB i zobaczy "k0LejNy CrAp Micr0ShitU!!!111". 

Opublikowano

Fanboye zawsze będą wojować, nawet z gier z przytłaczająco pozytywnymi recenzjami typu 85+ potrafi się robić crapy. Wolę się więc skupić na własnych wrażeniach 

Opublikowano

Wiadomo asaxa ale od tych cyferek zależy życie lub śmierć jakiejś serii lub całego studia więc lepiej żeby były dobre. Kat Spencer tylko czeka aż komuś powinie się noga

Opublikowano
10 minutes ago, ASX said:

znowu rozmowa o cyferkach czy będzie 82, 83 czy 79., co tak naprawdę nie ma większego znaczenia.

Nie wiem jak inni, ale dla mnie te cyferki to pewna forma skrótu myślowego. Zamiast pisać gra wybitna piszę 95. Zamiast bardzo dobra 85. Bardzo dobra, ale z jakimiś problemami 80. I tak dalej. Nie trzeba tłumaczyć, każdy wie o co chodzi

Opublikowano

Jeśli Microsoftowi zależy na dobrej pozycji na rynku to musi przestać zgrywać dobrego wuja i zacząć układać się z redakcjami/celebrytami - to jest biznes, gra się nieczysto, a propaganda sukcesu jak u Geoffa czy rzucanie zielonkami na MC jest to prostu kolejnym narzędziem marketingowym. Jebać i się nie bać.

Opublikowano
3 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Wiadomo asaxa ale od tych cyferek zależy życie lub śmierć jakiejś serii lub całego studia więc lepiej żeby były dobre. Kat Spencer tylko czeka aż komuś powinie się noga

Ta gra i tak jest skazana na śmierć bo franczyzę wybrali po prostu martwą, więc niezależnie od ocen skończy się tylko na tej jednej odsłonie.

Opublikowano
1 minutę temu, Pupcio napisał(a):

To niezła martwa franczyza która żyje od ilu? 40 lat?

To jak Metallica - zakorzeniona w popkulturze, nowe płyty jakąś tam ciekawość wzbudzają, ale czy poderwą nieprzekonanych do siebie czy metalu? Wątpię.

Opublikowano
3 minuty temu, Pupcio napisał(a):

To niezła martwa franczyza która żyje od ilu? 40 lat?

No żyje, raz na parę lat kolejny chujowy film, którego nawet zatwardziali fani nie chcą oglądać :p

Na Steam zainteresowanie śladowe, preorderów nie ma jeszcze nawet w pierwszej setce.

Opublikowano

Indiana zaliczyl przypal w kinach nie tylko dlatego ze to nie byl poziom trylogii, ale wlasnie tez dlatego ze mlodzi ludzie maja w chuju starego Harrisona Forda i jego przygody w kapeluszu. Nie ma na to hypu.

• This 1
Opublikowano
3 minutes ago, pawelgr5 said:

Indiana zaliczyl przypal w kinach nie tylko dlatego ze to nie byl poziom trylogii, ale wlasnie tez dlatego ze mlodzi ludzie maja w chuju starego Harrisona Forda i jego przygody w kapeluszu. Nie ma na to hypu.

Zaliczył przypał, bo to słaby film. I sequel słabego filmu

Opublikowano

No właśnie może gierka zrobi jakiś hype na samego Indiane kto wie, Metallica po "występie" w Stranger Things wystrzeliła momentalnie na szczyty wszystkich streamingów, a teledyskowi do Master of Puppets przybyło kilkadziesiąt milionów wyświetleń, mimo, że skończyła się na Kill'em All.

Opublikowano
16 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Jeśli Microsoftowi zależy na dobrej pozycji na rynku to musi przestać zgrywać dobrego wuja i zacząć układać się z redakcjami/celebrytami - to jest biznes, gra się nieczysto, a propaganda sukcesu jak u Geoffa czy rzucanie zielonkami na MC jest to prostu kolejnym narzędziem marketingowym. Jebać i się nie bać.

Ale wiesz że teraz ich największym hasłem marketingowym będzie "coming to Ps5". Nie oszukujmy się, gierki będą dostarczać ale o jakiejkolwiek agresji to zapomnij ;)

Opublikowano
4 minuty temu, pawelgr5 napisał(a):

Jest u geriatrii w wieku 60+ która juz nie chodzi do kina tylko siedzi w domach spokojnej starości.

Opublikowano
Teraz, Bartg napisał(a):

No właśnie może gierka zrobi jakiś hype na samego Indiane kto wie, Metallica po "występie" w Stranger Things wystrzeliła momentalnie na szczyty wszystkich streamingów, a teledyskowi do Master of Puppets przybyło kilkadziesiąt milionów wyświetleń, mimo, że skończyła się na Kill'em All.

Mam wrażenie, że Xbox nie ma takiej siły przebicia jak Netflix - jednak ST było/jest fenomenem popkulturowym, a Xbox zmaga się z problemami wizerunkowymi.

Opublikowano

A to na pewno, ale na szczęście gra będzie też na PC, w game passie na pewno sprawdzi ją większość chociaż z ciekawości, a zaraz wersja na PS5. Fajnie, jakby sama postać nie umarła, nawet jako seria gier, bo wiadomo, że nikt już nie chce Indiany z 82 letnim Fordem.

Opublikowano

Nie no przeciez swietnie to wyglada:

Indiana Jones riding a horse at parade in Dial of Destiny

XDDDDDDDDDDDDDDDDD

Serio, przede wszystkim to ja czekam na te gre bo robia ja ludzie, ktorzy dowiezli w przeszlosci (moze z potknieciami ale to nadal swietny dev). Licze na bardzo dobra, lekka przygode do popykania przed swietami po godzince czy dwoch dla chiloutu. Na trailerach nie widzialem nic co przesunelo by jakiekolwiek granie czy podnioslo poprzeczke w gatunku, do ktorego gra bedzie nalezec wiec nie mam kosmicznych oczekiwan. Odnowilem GPU na zime i ciesze sie ze trafilem a okno kiedy ta gra w abo bedzie. Jak okaze sie czyms wiecej to moze nawet kupie na Steam kiedys :)

• Plusik 1