Skocz do zawartości

Indiana Jones and the Great Circle

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

To teraz MS już może liczyć kasę za sprzedane egzemplarze na PS5. Tak jak w przypadku Stalkera 2.

STALKER to raczej nie marka MS tylko GSC Games.

Opublikowano
58 minut temu, Homelander napisał(a):

Ja bym raczej powiedział, że wstyd to nie znać angielskiego w stopniu umożliwiającym zrozumienie gry action-adventure, no ale każdy ma inną definicję

A jak chcę grać z japońskim dubbingiem i polskimi napisami, hę?

Opublikowano
9 minutes ago, SnoD said:

A jak chcę grać z japońskim dubbingiem i polskimi napisami, hę?

A co to ma wspólnego z nieznajomością angielskiego w stopniu umożliwiającym zrozumienie gry action-adventure, hę?

• beka z typa 1
Opublikowano
38 minut temu, Bzduras napisał(a):

STALKER to raczej nie marka MS tylko GSC Games.

Ja wiem wiem, chodziło o to że dwie gry z bardzo pozytywnym odbiorem i ocenami już nakręciły hype wśród posiadaczy PlayStation.

Może po prostu dobre gry są w stanie jednak coś zmienić ;)

Opublikowano

No powiem wam że początek to jest piękny hołd dla fanów :fsg:  

Gra wygląda kapitalnie na pierwszy rzut oka (Ultra, Natywne TAA, 60fps) ale kurczę, Indy wygląda troszkę za młodo na przerywnikach filmowych no ale Troy Baker idealny do roli, nie mam się na razie do czego przyczepić. 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Taki oto artykuł pojawił się w sieci, jakiś wielce szanowny jegomość znalazł metodę na ustawienie angielskiego dublażu i polskich napisów w grze:

https://www.purepc.pl/indiana-jones-and-the-great-circle-odkryto-sposob-jak-ustawic-angielskie-audio-zachowujac-polskie-napisy

Takich ludzi to ja szanuję.

PS Swoją drogą jak tam polski dubbing? Z poprzednich gier Bethesdy pamiętam że to zawsze był bardzo dobry poziom, a szczerze przyznam że nie oglądałem żadnych polskich materiałów dłużej niż kilka sekund, więc nie wiem czego się spodziewać i kto podkładał głos Indiego.

Edytowane przez Dalhi
Opublikowano

Możliwość dowolnego mieszania języku dialogów i napisów powinna być zagwarantowana prawnie. Do ciężkiej kurwy, przecież to nie może być AŻ TAK trudne do wykodzenia dla gości robiących 4K60 ray tracing direct storage VRS VNM ZIP idTech xD

• This 2
Opublikowano
W dniu 6.12.2024 o 09:38, Pupcio napisał(a):

Mówiłem że będzie koks, ja się mega znam na grach wideo 

No od początku jako jedyni wierzyliśmy w gierkę, gdy inni oceniali gameplaye z YT i na siłę szukali Umcharted!

W moim serduszku zawsze Xbox, dziękuję Panie Spencer!:bolduper:

Opublikowano
15 godzin temu, Homelander napisał(a):

Ja bym raczej powiedział, że wstyd to nie znać angielskiego w stopniu umożliwiającym zrozumienie gry action-adventure, no ale każdy ma inną definicję

Ale zajebało Polakiem na emigracji :newell:

• Haha 4
Opublikowano
2 minutes ago, Donatello1991 said:

Znam angielski, znam francuski a i tak wolę grać po polsku. Jest szansa w ogóle, że wleci PL?

Jest Polski, ale trzeba zmienić ustawienia konsoli. Czyli albo PL dubbing i napisy albo angielski dubbing i napisy. Głupie są takie rozwiązania i nie mam pojęcia dlaczego ktokolwiek je stosuje. 

• Plusik 2
Opublikowano

To jest niepojęte, że mamy 2024 rok, a ktoś nadal uzależnia język gry od języka systemowego konsoli. Nie widzę absolutnie żadnej wymówki dla takiej zagrywki i na wejściu już jest niesmak.

• Plusik 4
  • This 1
Opublikowano

Większość graczy gra po prostu po polsku z naszym dubbingiem i ich nawet nie interesuje jakaś tam zmiana. Jesteśmy niestety w mniejszości.

Pierwsza lokacja za mną, jest bardzo dobrze. Machine Games pięknie czuje klimat Indiany na każdym kroku. Walka jest fajna, ale ma swoje wady jak to, że nikt nie słyszy, że bijesz się dwa metry obok, ale taka tam umowność gier. Zazwyczaj walczymy tym co jest pod ręką, w sytuacjach awaryjnych zawsze biczem można wybić broń, bądź po prostu rzucić czymś w przeciwnika. Oni z kolei mogą zrobić unik na taki rzut, bądź jak ostatnio, złapać rzucony przeze mnie młotek i dać mi w mordę.

Bronię są, ale reload takiego rewolweru trwa wieki.

Podpowiedzi do zagadek nie dostajemy, ale też nie są jakoś specjalnie trudne, przynajmniej na ten moment.

Bawię się ogólnie świetnie i już czekam na dlc.

• Plusik 1
Opublikowano
42 minutes ago, Bzduras said:

To jest niepojęte, że mamy 2024 rok, a ktoś nadal uzależnia język gry od języka systemowego konsoli. Nie widzę absolutnie żadnej wymówki dla takiej zagrywki i na wejściu już jest niesmak.

No tak, jasne. Ale to też nie jest jakiś dealbreaker ani powód do porzucania świetnej gry TYLKO z tego powodu

Opublikowano

Średnia ocen 87, niby wychodzi że to hicior roku, a kurde dawno nie czytałem recenzji czegokolwiek AAA które tak mocno opisują grę jako... dziwną i "ambitną". Rozgrywka to głównie powolna skradanka immersywna FPP, za to efektowne sceny akcji dzieją się w przerywnikach filmowych.

Ci dający 10/10 mówią często, że gra to "pierwsza od lat prawdziwa przygodówka". Ponadto wielu pisze, że gra to po prostu świetna opowieść z Indym, dużo lepsza w tym niż nowe filmy. Gra jest podobno bardzo bogata, słowo "immersive" też pojawia się non stop.

Technikalia, grafika, efektowność są głównie chwalone mocno.

Niektórzy przeszli grę nie oddając jednego strzału, poza tylko jedną sytuacją w grze gdzie jest to wymuszone.

Kurde ciekawa sprawa, ale sukces na pewno jest. Kiedy ostatnio była naprawdę duża, popularna i zaskakująca ludzi na plus ekskluzywna premiera na Xbox Game Pass?

Opublikowano

Widze po czasie filmów, które mi YT podpowiada, że przejście szybkie bez lizania wszystkich ścian i sekretów to ~12h czystej gry (bez cutscenek zakładam), bardzo przyzwoicie. 

Opublikowano

Z opisów wynika, że szarżując co najmniej 12 godzin, typowe przejście do przodu bez rozglądania się może z 15 godzin, a eksplorując wszystko i zbierając wszystkie dodatkowe rzeczy, zagadki itd. - kilkadziesiąt, do 50 godzin.

Wiele wątków pobocznych jest podobno naprawdę dużych i zawiera całą swoją historię.

Opublikowano
8 godzin temu, Bzduras napisał(a):

Możliwość dowolnego mieszania języku dialogów i napisów powinna być zagwarantowana prawnie. Do ciężkiej kurwy, przecież to nie może być AŻ TAK trudne do wykodzenia dla gości robiących 4K60 ray tracing direct storage VRS VNM ZIP idTech xD

Polski dubbing tylko w wiedźminach, gothic i kilku wyjątkach. Cała reszta dla mnie do zaorania. Nie wiem kto wpada na te kretyńskie pomysły. 

Opublikowano
3 minutes ago, PiotrekP said:

Polski dubbing tylko w wiedźminach, gothic i kilku wyjątkach. Cała reszta dla mnie do zaorania. Nie wiem kto wpada na te kretyńskie pomysły. 

Dla mnie to samo. Polski dubbing tylko w grach fantasy. Pewnie skrzywienie po Baldurze :)