Skocz do zawartości

Indiana Jones and the Great Circle

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko godzinka zagrana, bo padam na ryj. Gram w chmurze na Decku i gdyby nie to, że wiem to w życiu bym nie powiedział. Zero artefaktów, lagów, jakichkolwiek problemów przez tą godzinkę. Gra się jak natywnie, tyle, że grafika o wiele lepsza niż natywna, grafa jest ostra, wygląda pięknie, a animacja płynna. Jasne, że wolałbym natywnie, ale Deck natywnie tego nie uciągnie. 

Gra się super. Przez tę godzinkę zrobiłem prolog, uczelnię i przekradłem się do księdza. Skradanie bardzo dobre, szczególnie używanie przeróżnych przedmiotów. Ogólnie sama sekwencja przypomina etap w tureckim muzeum z Uncharted 2. Nie jest tak dobre to jak w Uncharted 2, no ale nie musi być. Jest wystarczająco.

Troy brzmi identycznie jak Harrison Ford, nie wiem jak on to robi, ale gdybym nie wiedział to bym nie rozróżnił. Wow. 

Aha, sam prolog z posążkiem to chyba najlepszy prolog do gry obok tego z Uncharted 2. Miazga

3 minutes ago, Pupcio said:

Dobra na low pięknie śmiga więc pobawie się w konsolowej (ehh) jakości

To spróbuj GeForce Now. Podobno jest lepszy niż chmura z Xboxa, a na chmurze z Xboxa wygląda to bardzo fajnie

Opublikowano
Just now, Bzduras said:

Indiana w chmurze (która wymaga internetu do grania) - wow, goty

Path of Exile 2 natywnie, ale z wymogiem always online - we don't do that here

:)

Dokładnie. Indiana to gra w którą chcę wsiąknąć, więc i tak potrzebuję spokoju. Diablo czy inne takie to gry do klikania w aucie jak czekam aż żona zakupy zrobi, albo podczas 45 minutowej przerwy w robocie. Albo jak na klienta czekam ja se Uberem jeżdżę

Opublikowano
6 godzin temu, Qbon napisał(a):

Ja pierdole jaki klimat. Dzisiaj już niestety nie pogram bo i tak się zasiedziałem ale gra w tym początkowym etapie wygląda jak film, szok momentami. Gram z Path tracingiem na średnim ustawieniu, bo to mi daje ponad 60 klatek, pełny RT to okolice 40-50 z dlss performance, frame generation jest zbugowany, nie działa póki co w ogóle. Dla porównania w natywnym 4k z DLAA bez path tracingu mam 75-80 klatek więc sami widzicie ile pt w tej grze zżera. Zapowiada się wspaniała przygoda. Stalker 2 oraz Indy, no lepszych gierek na zimowe wieczory do czasu premiery Henryczka drugiego chyba nie mogłem sobie wymarzyć. :banderas:

Edit: Generowanie klatek działa, trzeba go aktywować, wyjsć z gry do pulpitu i włączyć grę ponownie, wtedy już działa. Teraz z PT (oświetlenie bezpośrednie i pośrednie) bez odbić ok 85-90 FPS, odbicia zjadają od 20 do 30 nie wiedzieć czemu bo nawet gdy nie ma żadnych elementów, które by na to wpływały. Wrzucam jeszcze info, bo komuś może się przyda za dnia.

Detale jakie masz. Najwyższe?

Opublikowano
Godzinę temu, Homelander napisał(a):

To spróbuj GeForce Now. Podobno jest lepszy niż chmura z Xboxa, a na chmurze z Xboxa wygląda to bardzo fajnie

Skusiłem się bo i tak mnie ciekawił już długo ten geforce. Kruci, 260fps i wszystko na ultra? No pięknie śmiga tylko że teraz chyba musze jak zwierze po polsku grać? :pechowiec:

Opublikowano

Czy gra ma jakieś wkurwiające bugi? Da się w to grać bez przymykania oczów na glitche czy bugi? Była by to pierwsza premiera od dawna gry, która mnie interesuje, a wyszła w przyzwoitym stanie ;)

• beka z typa 1
Opublikowano (edytowane)

Odpaliłem z rana na 5 minut żeby zobaczyć jak to działa na moim sprzęcie i przyznam że jestem dość pozytywnie zaskoczony.

Przede wszystkim jak na obecne, mierne standardy, to gra nie wygląda jak g...o rozmazane. Pamiętam jak grałem na premierę w Star Wars Outlaws czy Alana Wake 2 to się zastanawiałem czy ktoś mnie w hooya nie robi i to nie leci w streamingu z serwerów w Tanzanii. Takie wszystko było rozmazane i zaszumione.

Wieczorkiem przesiądę do gry na dłużej i nie ukrywam że już nie mogę się doczekać. 

@Elitesse nie ma gównoburzy w internecie, a ludzie grają od piątku, więc można śmiało założyć jest naprawdę dobrze. Tylko jak chcesz w to grać na PC to trzeba kartę obsługującą RT inaczej nawet gry nie odpalisz.

Edytowane przez Dalhi
  • Plusik 1
  • Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

Jak sprawdzacie wydajność to polecam tego gościa, bo on ogarnia. Wszystko normalnie działa z path tracingiem.  Na 4090 4K DLSS Quality full PT max ustawienia bez FG, w lesie koło 50 fps, w późniejszych lokacjach 90-110. Więc z FG na luzaczku będzie koło 90-100 fps nawet w tym najbardziej wymagającym lesie.

Edytowane przez tjery
Opublikowano
10 minut temu, Figaro napisał(a):

Gra wydaje sie byc miesista gra single player. Wesprzyjmy tworcow. 

A to twórcy nie dostają wypłaty co miesiąc?

Teraz to najwyżej wspieramy korporacje

Opublikowano
7 minut temu, SnoD napisał(a):

Spokojnie Panowie, może gra nawet dobije do tych 10k w peaku na Steam i będzie dobrze ;)

Witać gracze wybrali gamepassa :D. Oczywiście nie ma się co dziwić, przecież cena gier Microsoftu na Steam jest zbyt wysoka i chyba nie ma już sensu zbytnio tych peaków śledzić. 

Opublikowano
1 minutę temu, devilbot napisał(a):

No raczej gra na raz na 3 wieczory to po co kupować

Niemniej jednak ciekawe, jak wyjdzie im ten biznes i czy będą kolejne (takie). 

Opublikowano (edytowane)

Ale PT robi robotę, oświetlenie, cienie, ambient occlusion, odbicia :banderas: tak btw to te standardowe cienie to masakra, już chyba lepiej jakby w ogóle ich nie było, bo psują cały efekt

Edytowane przez tjery
  • Plusik 2
  • This 1
Opublikowano
9 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):

Panowie da się jakoś ustawić napisy PL z angielską ścieżką dźwiękową?

Gdzieś ze dwie strony wcześniej wrzucałem link do artykułu z PurePC, tu masz jeszcze raz

https://www.purepc.pl/indiana-jones-and-the-great-circle-odkryto-sposob-jak-ustawic-angielskie-audio-zachowujac-polskie-napisy

Tylko miej na uwadze że była łatka w między czasie i przed podmianą plików zrób kopie zapasowe.

Opublikowano

Na Steam Decku działa, prawie dobrze, jakby ktoś się zastanawiał. Moim zdaniem nie wygląda w 100% poprawnie, ale wszystko widać i da się grać. Wydajność 25-30 fps. Proton Experimental.

Jest szansa, że Valve coś pokombinuje i w ciągu paru dni będzie lepiej. Już się to wielokrotnie zdarzało.

Opublikowano
16 minut temu, tjery napisał(a):

Ale PT robi robotę, oświetlenie, cienie, ambient occlusion, odbicia :banderas: tak btw to te standardowe cienie to masakra, już chyba lepiej jakby w ogóle ich nie było, bo psują cały efekt

Tutaj off i on od razu rzuca się w oczy. Przepaść bym powiedział. 

Opublikowano

Kurde to ai dobry ananas. Podszedłem tylko pod zakazaną strefę i wszyscy sie na mnie rzucili xD mogliby chociaż powiedzieć że mam sobie iść a nie pałują komuchy indi księdza :pechowiec: