Bzduras 12 728 Opublikowano wtorek o 05:58 Opublikowano wtorek o 05:58 8 godzin temu, Czoperrr napisał(a): W moim XSX słychać wiatrak to oznacza że graficzka jest mocna To znak, że czas go wyczyścić w środku Cytuj
Bowser 117 Opublikowano wtorek o 06:21 Opublikowano wtorek o 06:21 Pierwsze ~3h za mną, jest naprawdę dobrze Cytuj
Czoperrr 5 235 Opublikowano wtorek o 06:41 Opublikowano wtorek o 06:41 42 minutes ago, Bzduras said: To znak, że czas go wyczyścić w środku Nie ma jeszcze tak źle, wolę nie otwierać. Cytuj
Bzduras 12 728 Opublikowano wtorek o 06:44 Opublikowano wtorek o 06:44 Jakby co to moja konsola jest cichutka przy Indianie. Jak nie chcesz rozkręcać to chociaż przedmuchaj porządną sprężarką. Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano wtorek o 06:54 Opublikowano wtorek o 06:54 6 minut temu, Bzduras napisał(a): Jakby co to moja konsola jest cichutka przy Indianie. Jak nie chcesz rozkręcać to chociaż przedmuchaj porządną sprężarką. Bez rozkręcania to sobie można dupe przedmuchać. 1 Cytuj
Bzduras 12 728 Opublikowano wtorek o 06:55 Opublikowano wtorek o 06:55 A co ja będę komuś życie układać, może sobie i dupę przedmuchać jak ma takie życzenie. Lepiej dmuchnąć sprężarą po wydechach niż nie dmuchnąć. 1 Cytuj
ASX 14 699 Opublikowano wtorek o 07:04 Autor Opublikowano wtorek o 07:04 Przedmuchiwanie jest spoko ale jak już mamy otwarty rozkręcony sprzęt i widzimy gdzie leci kurz, no i zawsze lepiej dmuchać na zewnątrz niż do środka. Dmuchając sprężonym powietrzem w zamkniętą konsole czy PC ryzykujemy że cienka warstwa kurzu która normalnie osiada, wbije się w większy kłębek i utknie gdzieś koło wentylatora i będzie jeszcze gorzej niż było. Także moim zdaniem chyba lepiej nie dmuchać bez otwierania konsoli. 1 Cytuj
Daffy 10 596 Opublikowano wtorek o 10:09 Opublikowano wtorek o 10:09 According to Digital Foundry, the Xbox Series X & S are running Indiana Jones at settings lower than the lowest available on PC. Ależ to jest konsolowa generacja 1 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 179 Opublikowano wtorek o 10:10 Opublikowano wtorek o 10:10 Teraz, Daffy napisał(a): According to Digital Foundry, the Xbox Series X & S are running Indiana Jones at settings lower than the lowest available on PC. Ależ to jest konsolowa generacja Całościowo czy RT? Cytuj
Czoperrr 5 235 Opublikowano wtorek o 10:11 Opublikowano wtorek o 10:11 1 minute ago, Daffy said: According to Digital Foundry, the Xbox Series X & S are running Indiana Jones at settings lower than the lowest available on PC. Ależ to jest konsolowa generacja Jak dla mnie to wygląda zajebiście na Xboxie i niczego nie brakuje. W cenie XSX nie znajdziesz nic lepszego do grania. Cytuj
Czoperrr 5 235 Opublikowano wtorek o 10:19 Opublikowano wtorek o 10:19 To teraz przypomnijcie sobie czasy PSX i jak różniła się grafika konsolowa od pecetowej, chyba niektórzy zapomnieli jaka kiedyś była przepaść na niekorzyść konsol. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 179 Opublikowano wtorek o 10:20 Opublikowano wtorek o 10:20 1 minutę temu, Daffy napisał(a): GI to RT z tego co kojarzę. Z resztą, sprawa Xboxa ma się dość jasno: >XSS - opcja budżetowa >XSX - opcja konsolowa >PC - opcja wypasiona Stad brak odpowiedzi na PS5 PRO, bo na obecnym rynku PRO jest niepotrzebne. Cytuj
ASX 14 699 Opublikowano wtorek o 10:23 Autor Opublikowano wtorek o 10:23 No z tym że RT działa na konsoli w ustawieniach lower than low względem pecetów to nie jest specjalnie zaskoczenie. To budżetowe sprzęty i sam fakt że taki XSX wyciąga 60 fpsów i w niezłej rozdzielczości 1800p z jakimś tam RT jest osiągnięciem. 1 Cytuj
Wredny 9 670 Opublikowano wtorek o 11:28 Opublikowano wtorek o 11:28 Kuźwa, kolejny temat i znowu parę stron pałowania się do cyferek i PeCetowego pyerdolenia - zakładajcie może do każdej gierki jakiś podtemat, bo normalne posty giną w tym szambie. 2 1 Cytuj
Bzduras 12 728 Opublikowano wtorek o 11:30 Opublikowano wtorek o 11:30 Napisz z prośbą do wydawców, żeby nie wydawali gierek na PC i będziesz miał temat z bani. Dopóki to forum o grach to Twoja konsolowa nieskalana duszyczka musi się męczyć. Cytuj
Pupcio 18 554 Opublikowano wtorek o 11:30 Opublikowano wtorek o 11:30 Niby mam już 8h a ja wciąż w watykanie i nawet nie zapowiada się żebym w ciągu najbliższych godzin się stamtąd wyrwał bo jeszcze tyle pobocznych rzeczy do zrobienia lvl design jest mistrzowski 1 Cytuj
Donatello1991 1 435 Opublikowano wtorek o 11:35 Opublikowano wtorek o 11:35 Ja też jestem zaskoczony tym Watykanem, bo z tego co słyszałem jest dużo różnorodnych lokacji i jeszcze dwie tak samo " otwarte ". To z 30h bite będzie. Cytuj
Qbon 361 Opublikowano wtorek o 11:59 Opublikowano wtorek o 11:59 (edytowane) Ja też wciąż w Watykanie i jeszcze nigdzie dalej się nie wybieram, wczoraj wieczorem 4h siedziałem, gra bardzo wciąga. Jedyne co mnie wkurza to ta kropka na środku robiąca za celownik, której nie można wyłączyć. Edytowane wtorek o 12:00 przez Qbon 2 Cytuj
Homelander 2 154 Opublikowano wtorek o 11:59 Opublikowano wtorek o 11:59 1 hour ago, Czoperrr said: To teraz przypomnijcie sobie czasy PSX i jak różniła się grafika konsolowa od pecetowej, chyba niektórzy zapomnieli jaka kiedyś była przepaść na niekorzyść konsol. No chyba zapomniałeś, bo jak wychodził PSX w tym 1994, albo 1995 w USA to absolutnie miażdżył graficznie PC. Ani ten poziom grafiki, ani animacji absolutnie był nie do osiągnięcia na kompach. Dopiero Voodoo wydane pod koniec 1996 roku sprawiało, że trójwymiarowe gry zaczęły wyglądać sensownie na PC, a Voodoo 2 pod koniec 1998, że faktycznie PC wyprzedził konsole. Playstation miało już wtedy 4 lata. Ale to były czasy, gdzie sam akcelerator kosztował więcej niż konsola, a technika galopowała tak, że co dwa lata twój gamingowy PC był śmietnikiem. 2 Cytuj
Czoperrr 5 235 Opublikowano wtorek o 12:02 Opublikowano wtorek o 12:02 Just now, Homelander said: No chyba zapomniałeś, bo jak wychodził PSX w tym 1994, albo 1995 w USA to absolutnie miażdżył graficznie PC. Ani ten poziom grafiki, ani animacji absolutnie był nie do osiągnięcia na kompach. Dopiero Voodoo wydane pod koniec 1996 roku sprawiało, że trójwymiarowe gry zaczęły wyglądać sensownie na PC, a Voodoo 2 pod koniec 1998, że faktycznie PC wyprzedził konsole. Playstation miało już wtedy 4 lata. Ale to były czasy, gdzie sam akcelerator kosztował więcej niż konsola, a technika galopowała tak, że co dwa lata twój gamingowy PC był śmietnikiem. Teraz też dobra grafika kosztuje tyle co PS5 + XSX. Niestety obecnie granie na PC to też zabawa dla najbogatszych jeśli mówimy o podniecaniu się jakością grafiki ale sporo osób pierdoli o wyższości PC a grają na laptopie (też mam tylko laptopa z RTFlX 3060 co już nie domaga) albo budżetowych kartach. Cytuj
Homelander 2 154 Opublikowano wtorek o 12:10 Opublikowano wtorek o 12:10 4 minutes ago, Czoperrr said: Teraz też dobra grafika kosztuje tyle co PS5 + XSX. Niestety obecnie granie na PC to też zabawa dla najbogatszych jeśli mówimy o podniecaniu się jakością grafiki ale sporo osób pierdoli o wyższości PC a grają na laptopie (też mam tylko laptopa z RTFlX 3060 co już nie domaga) albo budżetowych kartach. No a co mają mówić? Kurwa, kupiliśmy karty za 10000$ i w sumie gramy dokładnie w tę samą grę, tylko ładniej na co i tak po 10 min nie zwraca się uwagi? Nie twierdzę, że nie ma entuzjastów, ale to nisza w niszy niszą poganiana. Lizaniem się po fiutach budżetowych pecetowców przejmuj się dokładnie w ten sam sposób co lizaniem się po fiutach grających w 8K 120fps posiadaczy PS5 Pro Cytuj
Bartg 5 518 Opublikowano wtorek o 13:06 Opublikowano wtorek o 13:06 Z ciekawości odpaliłem też na lapku (RTX 4060 dla cyferkobijców), żeby porównać z XsX no i faktycznie tekstury medium, cienie high, reszta pierdół typu woda odbicia na high, rozdziałka 1440P i bez DLSS było jakieś 70-80 klatek, z DLSS 150, ale gra cięła co 2-3 sekundy. No ale przyłożyłem lapka do telewizora no i tak, z pół metra odległości faktycznie jakieś tam różnice w tej samej scenie widać, ale żeby siedzieć i się nad tym dłużej zastanawiać? No niby można, ale szkoda życia na to moim zdaniem. Grajcie na czym komu wygodnie i cieszmy się, że tak świetna gra wyszła jeszcze w tych czasach niedorobionych i woke gier. 1 1 Cytuj
Domino56 6 Opublikowano wtorek o 13:08 Opublikowano wtorek o 13:08 W sumie dobrze że można weacać swobodnie do lokacji, za szybko opusciłem w grze Watykan. Cytuj
Rozi 621 Opublikowano wtorek o 13:21 Opublikowano wtorek o 13:21 Można wracać, bo u siostry jest więcej książek do odebrania za flakony, niż jesteśmy w stanie znaleźć w Watykanie. To samo z kasą, nie da się CHYBA kupić wszystkich przewodników od razu. Albo ja nie znalazlem tyle hajsu :| Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi