Skocz do zawartości

Indiana Jones and the Great Circle

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na watykanie jest chyba 15 tych leków do zebrania ale i tak raczej będzie trzeba później wracać do tych lokacji bo w jednym miejscu brakowało mi ekwipunku żeby się dostać w jedno miejsce

Opublikowano

Bardzo dobrze mają te lokacje zaplanowane, jak już myślałem że zwiedziłem wszystkie drogi i pora iść dalej to się rozglądam i coś jeszcze rzuca mi się oczy, a to klucz się znajdzie do drzwi które znacznie wcześniej mijałem.

Nie wiem czy zauważyliście ale trafiają się małe kuferki zamknięte na kłódkę, na pozór nie ma z nimi interakcji ale jak w nie przypipi to jest jakaś niespodzianka.

No i faktycznie szybko brakuje miejsca w ekwipunku, jest sens zbierać jakieś drobne żarcie?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Pupcio napisał(a):

Na watykanie jest chyba 15 tych leków do zebrania ale i tak raczej będzie trzeba później wracać do tych lokacji bo w jednym miejscu brakowało mi ekwipunku żeby się dostać w jedno miejsce

No właśnie, a te książki od siostry są za 10 i 15 flaszeczek. A te skrzynki na ofiarę udało się Wam otworzyć?

5 minut temu, Dalhi napisał(a):

Nie wiem czy zauważyliście ale trafiają się małe kuferki zamknięte na kłódkę, na pozór nie ma z nimi interakcji ale jak w nie przypipi to jest jakaś niespodzianka.

No i faktycznie szybko brakuje miejsca w ekwipunku, jest sens zbierać jakieś drobne żarcie?

Przywaliłem raz w ten kuferek, ale nic się nie stało :|

A żarcie i owoce jest sens zbierać, bo na to są osobne sloty, które można zwiększyć książkami. Żarełko dodaje dodatkowe paski żyćka, a owoce - więcej staminy.

Edit: te książki od siostry pojawiają się w następnej lokacji.

Edytowane przez Rozi
Opublikowano

Jestem właśnie w drugiej lokacji i mogę z całą pewnością powiedzieć - CO. ZA. KURWA. GRA. :banderas::obama::banderas:

Mokry sen dla miłośnika trzech filmów Indiana Jonesa (bo innych nie było), jest kurde grubiutko i chyba będzie Gra Roku u mnie, sieczka sieczunia! <3

• beka z typa 2
Opublikowano
4 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Jak dla mnie to wygląda zajebiście na Xboxie i niczego nie brakuje. W cenie XSX nie znajdziesz nic lepszego do grania.

Dokładnie, nawet wersja XSS w cenie 900zl daje radę.

Pograłem chwilę i :banderas: ale pierw Stalkera 2 skończę, Spencer drań za dużo dobra wrzuca obok siebie.

• This 1
Opublikowano
11 minutes ago, Wolny said:

Pytanie mam, na konsoli jest jedynie opcja do wyboru dubbing pl i napisy pl?

Nie. Jak zmienisz język konsoli na angielski to będziesz miał po angielsku. Nie da się ang dubbing i napisy pl

• Plusik 1
Opublikowano

Wspaniała gierka. Odpaliłem na "godzinkę-dwie"... i grałem całą noc jak jakiś młodzieniaszek!

Ale ja jestem ultra fanem Arki i Krucjaty to mnie nie słuchajcie. 

Opublikowano

Ja po prawie 12h skończyłem Watykan :banderas: zostawiłem za sobą chyba z 4 notki i 3 skarby ale już chciałem ruszyć dalej fabułke. Wierzyłem od początku że będzie dobrze ale efekt końcowy serio przerósł moje oczekiwania. Fantastyczna gra

• Plusik 3
  • Lubię! 1
  • beka z typa 1
Opublikowano

Ja tez w Watykanie i również jestem zachwycony. Podoba mi się że znaczek objectivu pojawia się tylko przy włączeniu mapy, choć staram się jej w ogóle nie używać. 

No normalnie mięsista gra single player o których brak tak psioczą graczyki.  Grać i grać.

• This 1
Opublikowano
7 godzin temu, Rozi napisał(a):

Jestem właśnie w drugiej lokacji i mogę z całą pewnością powiedzieć - CO. ZA. KURWA. GRA. :banderas::obama::banderas:

Mokry sen dla miłośnika trzech filmów Indiana Jonesa (bo innych nie było), jest kurde grubiutko i chyba będzie Gra Roku u mnie, sieczka sieczunia! <3

image.png.2d749aa09b21f1af06356e94159b53c2.png

• Haha 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Bardzo mnie przygnębiają wyniki ile osób w to gra (o sprzedaży to już w ogóle nic nie mówię) na takim steam np :( 

To przykre, ale masy nie chcą takich gierek. Słaby prognostyk ma przyszłość.

• Smutny 1
Opublikowano

Kurde czasami już trudno nadążyć za forumem, czy jak mało osób w jakąś grę gra, to dowód, że mądrzy gracze słusznie odrzucają sprzedawane przez mylących się krytyków gnioty, czy dowód, że głupi gracze wolą kit a nie to co zapaleni miłośnicy wiedzą że jest dobre i zły znak dla branży. Hmmm czyżby to wszystko było dorabiane pod tezę, jak to.

Ale w przypadku gry z Game Passa to chyba popularność na Steamie nic nie mówi. W sumie to może czegoś nie rozumiem, bo nie wiem, czy jest jakikolwiek powód, by dzisiaj tę grę kupić na Steamie, przecież kosztuje 70 euro, ile miesięcy czy lat Game Passa można za to kupić na tym samym pececie?

Opublikowano

No mówi wiele :)

Stalker 2 w GP, na Steam w peaku ponad 120k, a po ponad 2 tygodniach od premiery +40k codziennie.

Natomiast Indiana nawet GP nie zawojuje, bo jak patrzę u siebie w aplikacji Xboxa, to w grę gra praktycznie tyle samo osób co w jakieś kiepskie WRC, które ostatnio dodano.

Screenshot_20241211_005929_Xbox.thumb.jpg.e885ce470b8e39137c32626528cee3f9.jpg

Zrobienie świetnej gry niczego nie gwarantuje.

Opublikowano
1 hour ago, ogqozo said:

Kurde czasami już trudno nadążyć za forumem, czy jak mało osób w jakąś grę gra, to dowód, że mądrzy gracze słusznie odrzucają sprzedawane przez mylących się krytyków gnioty, czy dowód, że głupi gracze wolą kit a nie to co zapaleni miłośnicy wiedzą że jest dobre i zły znak dla branży. Hmmm czyżby to wszystko było dorabiane pod tezę, jak to.

Ale w przypadku gry z Game Passa to chyba popularność na Steamie nic nie mówi. W sumie to może czegoś nie rozumiem, bo nie wiem, czy jest jakikolwiek powód, by dzisiaj tę grę kupić na Steamie, przecież kosztuje 70 euro, ile miesięcy czy lat Game Passa można za to kupić na tym samym pececie?

To debiutujący na Gamepassie Starfield. Sam sobie odpowiedz na swoje pytanie

IMG_4156.png

Opublikowano (edytowane)

Sprzedaż hooyowa jest, nie ma co się czarować. Nie wiem jak wychodzą na dealu z GP ale MS musi ponosić koszta takich gier. Tyle że teraz u steru stoi ten babon a wujek Phil już chyba niewiele ma do gadania. Wszystkiego można się spodziewać, zamknęli jedno studio po dobrym Hi-Fi Rush, więc nikt nie jest bezpieczny. Liczy się zysk, a o to będzie im trudno z taką premierą.

Może wydali grę za blisko Stalkera, bo tłumy na serwerach Marvelozy cz PoE 2 i tak nie byłyby zainteresowane przygodami archeologa. Trudno o uwagę graczy w obecnych czasach, żaden termin nie jest dobry tak naprawdę.

Mimo wszystko to fantastyczna gra, zbiera bardzo dobre recenzje i wychodzi na jeszcze jedną platformę. Może liczyć na nieco dłuższy okres w którym się sprzedaje. 

Edytowane przez Dalhi
Opublikowano

Miałem poczekać na Indyego i na początku ograć Stalkera, ale nie otrzymałem tego hajpu i chciałem zobaczyć chociaż początek.

I chyba sam uwierzyłem w te przepremierową propagandę,  tym że gra wygląda jak drewno, postacie to kukły itp. bo jestem w szoku jak to się prezentuje, ujęcia w prologu żywcem wyjęte z filmu wyglają jak. Film tak jak go zapamiętałem.  Dla fana Indiany wcielić się w archeologów w takiej oprawie to spełnienie jakiś marzeń z dzieciństwa.

No i porównując grafike z tym ostatnio ogrywanym Stalkerem, w oczy rzuca się też w przeciwieństwie do Stalkera wysoka rozdzielczość, wszystko jest ostre wyraźne, klatkarz też dobry. 

Co do wyników na Steamie to Steam chociaż popularny przedstawia tylko część obrazu, jestem pewny że skoroy tyle osób zapłaciło za gra 350 zł to korzystając z GP gra na pewno kilkukrotnie więcej ludzi.

Opublikowano

Nie ma co zaprzeczać faktom. Gra ma mocno drewniane animacje i jeżeli steam jest jakimkolwiek wyznacznikiem to jest to sprzedażowy flop. W peaku gorzej niż suicide squad.

Oczywiście nie przeszkadza to w rozgrywce gra jest świetna i ocieka klimatem przygody.