Skocz do zawartości

Indiana Jones and the Great Circle

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, drozdu7 napisał(a):

Za mną kilkugodzinna sesja, ależ kapitalnie się przebywa w tym Watykanie ;)

A powiedzcie, te misję

Ukryj zawartość

Jak ratowanie siostry GIiuliany, Szalony Ksiądz czy ratowanie Sidneya 

To są misje opcjonalne? Bo też są świetne i chce się je robić. Tym bardziej że warto robić bo ten system rozwijania naszej postaci jest ciekawie zrobiony.

No super się w to gra 

Opcjonalne ale one mają normalne scenki jak główny wątek i się z nim zazębiają więc tylko szaleniec by ich nie robił 

• This 1
Opublikowano

Imo wszystko warto robić w miare możliwości bo często nawet najmniejsze znajdźki mają jakąś spoczko zagadke na minute ale tak te zadania poboczne musowo

• This 1
Opublikowano

Ale ogólnie to niepotrzebnie ładowali tyle tych znajdziek. Sporo misji jest fajnych, przyjemnych, jakieś tam zagadki ale zamiast zbierania tyle tych gówien wolałbym 2-3 dodatkowe misje poboczne na każdy otwarty region. 

Ja wczoraj skończyłem i uważam że to naprawdę bardzo dobra gra action adevnture i chyba najlepsza jaka powstała o archeologii gdzie faktycznie czujemy się tym odkrywcą a dodatkowo jesteśmy samym Indianą Jonesem. Mam kilka zastrzeżeń jak brak ręcznego zapisu stanu gry, zbyt duża liczba gówno znajdziek, nie odpowiadanie w tym samym języku npctom przez Indiego czy momentami przydlugie animacje ale to w zasadzie drobnostki w morzu dobra. A i nie wyobrażam sobie żeby ta gra była full TPP, FPP to świetny wybór, szczególnie jak walimy Niemców po kasku. :banderas:

Zdecydowanie mój kandydat do GOTY. 

Opublikowano

Wczoraj myślałem że skisnę jak zobaczyłem jak Gina pokracznie się zakrada, zrobiła taki głęboki przysiad z łokciami uniesionymi za siebie xd animacje to złoto xd.

Opublikowano

To prawda, animacje są drewniane, ale tak naprawdę jako takich mocno rzucających się glitchy dużo nie zauważyłem. Jest takie jedno okno obok którego często przechodzę po dachu i jak tam zaglądam to różne dziwne rzeczy się dzieją.

Poza tym nie zdarzyły mi się większe wpadki ze strony gry.

Jak na dzisiejsze standardy premierowe to naprawdę dopracowany tytuł. Może za wcześnie chwalę bo tak naprawdę nie doszedłem daleko, ale bardzo podoba mi się to co widzę. 

Opublikowano

Ja w sumie narazie mało co trafiłem do tej pory na szczęście. Raz w watykanie koleś mi nie chciał wyjść z tej bramy i ledwo mogłem tam przechodzić i podczas wyskakiwania z barakowych okien w egipcie indy jakoś teleportował się na dach xDr

Opublikowano

Ja miałem przez całą grę jakieś 2 drobne z przenikaniem tekstur/obiektów ale poza tym to cymesik. Miło tak dla odmiany grać w dopracowany technicznie duży tytuł w 2024 roku. 

Opublikowano

Jest jeszcze sprawa która mnie rozbraja, jak okładam kogoś pięściami to często po dwóch ciosach robią zasłonę, wtedy daje krok do tyłu i czekam chwilę. Goście zawsze śmiesznie wystawiają ryło w moim kierunku i aż proszą się żeby im przyłożyć.

Poziom trudności nie jest zbyt wysoki, ale w sumie wybrałem normalny poziom i nie powinienem narzekać. Ktoś gra może na wyższym poziomie i obserwuje takie zachowanie jak wyżej opisałem? Czy po prostu zamiast trzech ciosów przyjmują więcej?

Opublikowano

U mnie z bugów to zdarzyło się raz przenikanie przez podłogę pobitego przeciwnika, z bardziej wkurzających rzeczy to w jednym chapterze znikła mi Gina a wraz z nią wypowiadane przez nią kwestie, Indy sam sobie gadał. Wywalenie gry z qr nie pomogło, na szczęście zaraz była cutscenka i się naprawiło już po niej. 

Opublikowano

No i koniec fantastycznej przygody. Ehh żal było kończyć, ale może kiedyś do nie wrócę. W życiu bym przed premierą nie powiedział, że ta gra będzie aż tak dobra. Jedynie kilka technicznych problemów i lokacja gdzie pływamy łódką mi się niezby podobała. Chyba pora odświerzyć sobie filmy.

Opublikowano

Po najnowszym patchu gra jest już grywalna na Steamdecku, a przy tym wygląda super. Nadal nie jest to super stabilne 30 klatek, ale dużo nie trzeba. Najlepiej jakby dodali FSR3. W każdym razie jeszcze parę tyg i będzie luźno grywalne i stabilne. Steamdeck to jest bestia

Opublikowano
13 minutes ago, drozdu7 said:

A ja tam wogóle praktycznie nie strzelam, tylko walę nazioli w hełm i obijam im mordy, nie nudzi mi się to ;)

Jestem gdzieś w 

Reveal hidden contents

Gizie 

I jestem absolutnie porażony jak dobrą grę dostarczyli 

No ja tak samo bo Indy to mistrz boksu i umie położyć w walce cały garnizon Afrikakorps. 

Opublikowano

Ja gram w sumie jak w Dishonored czyli po cichu, nawalam się jak wykryją. Strzelałem może parę razy przez te 30+h które mam do tej pory. Walka mi się podoba, unik, parry, biczem fajnie się przyciąga. Tylko przeciwnicy to downy no ale jakoś to na odbiór gry nie wpływa, bo klimat i eksploracja są zajebiste.