messer88 6 574 Opublikowano poniedziałek o 21:45 Opublikowano poniedziałek o 21:45 U mnie poleciały napisy, trochę z rozpędu bo chciałem jeszcze coś pozbierać ale story jest zajebiste i ciężko było zostawić jak takie akcje. Brakuje mi chyba 5-6 notek myślę jutro sprawdzę chociaż wydaje mi się że coś tam się zbugowało właśnie w Watykanie przy jednym queście. Też mam gdzieś sytuację że ikonki dalej pokazuje mimo że lista full. Cytuj
messer88 6 574 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Ktoś zbierał wszystkie ancient relics w Sukhothai? U mnie 21/24 brakujących nie widać na mapie głównej, jak zmieniam na mapki ruin, grobowców itp tak samo nic. Cytuj
A_Bogush 394 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu U mnie też długo się zeszło zanim opuściłem Watykan, zajęło mi to jakieś 12 godzin, piękna to lokacja, zachęcająca do zbierania wszystkiego co się da. A i tak jeszcze kilka rzeczy mi zostało. Ktoś wcześniej pisał, że w recenzjach narzekali na te otwarte lokacje. Nie wiem jak można na to narzekać, gdy jest to tak świetnie zrobione, a Watykanu aż nie chce się opuszczać. Czy na dalszym etapie gry będzie powrót do Watykanu i możliwość wejścia do Bazyliki św. Piotra? Bo aż szkoda by było gdyby nie było takiej opcji. Po Watykanie trochę szkoda, że nie ma przerywnika na jakąś mniejszą i korytarzową lokację, bo dopiero co czyściłem mapę i w sumie w Egipcie znowu czeka spory obszar do zwiedzania. Na żywo gra robi dużo lepsze wrażenie niż na trailerach, a jak oglądam filmiki z RT z PC no to zazdroszczę PeCetowcom. Aczkolwiek na Series X też jest bardzo dobrze, jedynie ten 1 etap w dżungli nie wygląda jakoś dobrze, ale Watykan i Egipt już dają radę. Natomiast już animacje z 3 osoby wyglądają jak sprzed 2 generacji, już mogli zostawić cały czas widok z 1 osoby. Nie oglądałem nigdy filmów (jakieś tam urywki znam, no i w sumie widziałem ostatnią część, ale to się chyba nie liczy), ale czuję, że poczucie przygody i humor (na który poniekąd też składa się AI wrogów, pasuje to niejako do tego świata) odzwierciedlają filmy i trzeba będzie je w końcu nadrobić. A scenka gdy w kaplicy Sykstyńskiej podchodzi do nas niemiec i ciągnie na spowiedź to czyste złoto. Chętnie bym sobie kupił pudełko, ale 1, że na płycie znów nie ma całej gry, a 2, że gra jest u nas ledwo dostępna. Jest tylko w MM za 320 zł, a tyle to jeszcze nie dam za żadną grę. No i przy okazji oglądania okładki to zauważyłem, że MS już chyba 3 czy 4 zmienił styl/szablon gier pudełkowych. 1 Cytuj
karmaster 363 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 16 hours ago, suteq said: Odwrotnie, wiem że robiłem fotkę ale mi jej jakimś cudem nie zapisało i dalej mi pokazuje że mam spota do zrobienia fotki a na liście nie figuruje. Przez co mam bodajże 58/59 notatek w regionie. To może być spowodowane problemem z systemem auto save’ów. Kiedy wracamy do jakiejś lokacji, gra nie zapisuje automatycznie przy powrocie. Musimy najpierw przejść przez lokację z auto save’em. Przykład: brakowało mi 2 notatek w biurze/uczelni, wróciłem się tam, zebrałem brakujące rzeczy i od razu podróż do Watykanu, a tu zonk – brakuje 1 notatki. Poszukałem w necie i wyszło na to, że przed opuszczeniem lokacji nie zaskoczył auto save. Żeby wymusić save, trzeba wejść do pomieszczenia, które na mapce ma niebieską ikonkę (chyba maszyny do pisania czy coś podobnego). Na uczelni jest to recepcja. Wtedy można już bezpiecznie wrócić do innej lokacji. W kolejnych lokacjach auto save możemy wymusić szybką podróżą przy drogowskazie. IMHO to mocno zjebane, że gra nie zapisuje przy przechodzeniu z jednej ‘dużej’ lokacji do drugiej. Może to kiedyś spatchują. EDIT: Ogólnie to najlepiej by było jakby auto-save zawsze odpalał przy zebraniu notatki/zrobieniu fotki. 1 Cytuj
Dalhi 208 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Druga łatka się pojawiła, właśnie odpalam grę i pobiera aktualizację. Opis zmian: https://bethesda.net/pl/article/4lXgd5pRCMbAkv9clGQW6A/indiana-jones-and-the-great-circle-tm-update-2 Edytowane 14 godzin temu przez Dalhi Cytuj
Daddy 4 238 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Cytat A new update for Indiana Jones and the Great Circle is now available. Includes improvements to Global Illumination on Xbox Series X|S (pictures show before/after), fixes to DLSS on PC, and more. nice! 4 Cytuj
wrog 639 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Skończyłem gierkę na 100%. Wspaniała przygoda i dla mnie GOTY. Mam nadzieję, że na DLC nie będzie trzeba długo czekać, bo ciągle mi mało. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu A to będą jeszcze jakieś DLCki? Cytuj
Rooofie 165 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Spoiler O, dodali za darmo path tracing na konsolach o mocy kalkulatorów maturalnych, milusio 1 Cytuj
messer88 6 574 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 2 godziny temu, wrog napisał(a): Skończyłem gierkę na 100% xbox? miałeś na mapie wszystkie ancient relics w Spoiler dżungli ? Cytuj
wrog 639 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 7 minut temu, messer88 napisał(a): xbox? miałeś na mapie wszystkie ancient relics w Pokaż ukrytą zawartość dżungli ? Tych z finałowej misji w tej lokacji mi nie pokazywało na mapie całego obszaru. Dopiero na mapie podczas misji były (21 przed misją, trzy ostatnie doszły podczas). Jak już jesteś po niej, to możesz jeszcze zajrzeć do Spoiler Warrior Temple (Wat Si Sawai). Nie wiem, czy te pokazywało na głównej mapie. Cytuj
messer88 6 574 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu No właśnie mam 21, główna mapa ani mapy lokacji niczego nie pokazują. Ostatnią zebrałem ze skrzynki na 3 klucze i myślałem że tam będą właśnie 4 Cytuj
suteq 200 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Tych podziemi w tej lokacji jest trochę więc ja bym jeszcze raz sprawdził z jakimś poradnikiem. Też mi brakowało 2 i były w jakiś podziemiach do których się wchodziło raz i o nich zapomniałem kompletnie. Cytuj
messer88 6 574 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jakby to było widoczne na mapkach to bym zrobił, bieganie z guide za nie wiadomo czym nie dla mnie W Watykanie miałem 1 brakująca to tam już widoczny był marker w katakumbach. Cytuj
wrog 639 Opublikowano 53 minuty temu Opublikowano 53 minuty temu Te znaczki to ogólnie się bugują. Ja z godzinę albo lepiej szukałem w Watykanie potencjalnej drogi do jednej notatki, którą mi mapa pokazywała, a potem się okazało, że mam już wszystkie. W ostatniej lokacji też była taka jedna notka widmo, ale to już patrzyłem w opisach zadań czy mam wszystko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi