balon 5 387 Opublikowano 26 grudnia 2024 Opublikowano 26 grudnia 2024 Święta, kakało, choinka, kapciuszki, no tak jak mówiłem Indiana. Przysiadłem i wsiąknęłam na dobre. To jest mega dobre, takich gier chcę więcej, pytanie tylko czy coś wiadomo o tej sprzedaży czy taka klapa jak była w początkowych przekazach? Cytuj
Dalhi 215 Opublikowano 26 grudnia 2024 Opublikowano 26 grudnia 2024 (edytowane) Oficjalnych danych od Microsoftu bym się nie spodziewał. Trzeba czekać i nasłuchiwać czy studia nie zamknęli xd. Tak na serio to podobno już pracują nad kolejną częścią i chyba trzeba się jeszcze Wolfensteina spodziewać perspektywie dwóch, trzech lat. Indiana ma jeszcze premierę na PS na wiosnę, a to dobra gra i te zazwyczaj mają dłuższy okres w którym się sprzedają nawet jeżeli nie było "boom" na premierę. No i przede wszystkim sam Xbox musi ponosić odpowiedzialność za finansowanie takich projektów, jeżeli chcą mieć co wydawać w GP. Edytowane 26 grudnia 2024 przez Dalhi Cytuj
messer88 6 654 Opublikowano 26 grudnia 2024 Opublikowano 26 grudnia 2024 Ograne w gamepassie ale chętnie wezmę na sonke pudełko na półkę bo gra świetna, fajnie jakby rzucili już wersja z dlc. No i gra na płycie a nie jak pudełko na Xboxa. Cytuj
Ölschmitz 1 566 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 bardzo mi sie podobalo. jako adaptacja Indiany Jonesa - 10/10 jako gra - mocne 8/10 ogolnie mogloby to byc po prostu kolejnym filmem o Indym. historia fajna, klimat z filmow oddany 1:1, nawet te slapstickowe sceny jak kilka osob sie bije i co chwile ktos przypadkowo dostaje czyms w leb, nie wiem jak to opisac, pewnie wiecie o co chodzi. sam gejmplej loop calkiem fajny, zaskoczylo mnie to, myslalem, ze to bedzie uncharted z pierwszej osoby. ale dlaczego 8/10: - AI przeciwnikow, mozna sobie latac miedzy nimi i lać ich po mordach i tyle - walka niby fajna, ale za latwo ja eksploatowac, mozna podbiec i po prostu mashowac guzik - zagadki niektore zbyt banalne - strzelania mogloby nie byc. kurwa, 4 headshoty zeby zabic niemca 3 Cytuj
messer88 6 654 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 To strzelanie to taki w sumie dodatek. No kusi postrzelać czasem ale nie ma to zwyczajnie sensu. Przykład te szkopy w maskach co wyglądają jak z Wolfensteina, szybciej takiego łopatą w łeb walnąć i położyć. Cytuj
Pupcio 18 736 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 Strzelanie jest bo w jakiejś formie być musiało i w sumie dobrze że jest takie zdaunione bo nie mogło być za mocne w grze o indym Cytuj
Paolo de Vesir 9 299 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 W sumie to chyba kwestia oczekiwań - dla mnie to, że nie muszę uczyć się ścieżek przeciwników i mieć ciągle na uwadze czy kompani nie zauważa, że brakuje jednego jedynie mnie zachęca do dalszej gry. Okładanie po mordach jest do tego super satysfakcjonujące, aż chce sie prowokować te bójki. Więc nie wiem do końca ocb z tym psioczeniem na AI - jest dosłownie skrojone do doskonałej przygody w Indim. Cytuj
Symeon_88 28 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 Ja nie wiem skąd tak wysokie oceny tej gry. Fabuła jest infantylna i naiwna. Filmy były robione z lekka beką i rozumiem ten klimat, ale tutaj już trochę twórcy odlecieli. AI przeciwników to totalna porażka. A najbardziej wqurwiająca jest Gina i jej durne komentarze i podpowiedzi. Ty się skradasz, a ta lata po lokacjii pełnej nazistów i drze morde co 30 sekund. I oczywiście żaden jej nie zauważa. Gra 5/10 i jedynie ratuje ją to, że jest to uniwersum Indiany Jonesa oraz to że za free w gamepassie. 1 1 Cytuj
iluck85 2 980 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 Jak komuś AI wadzi, to polecam iść na ring bokserski- Watykan Ja już odpadłem na 2 walce. Cytuj
Rozi 705 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 Kontra i wszystkie walki się przechodzi z palcem w nosie. 1 Cytuj
Symeon_88 28 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 Początek gry i Watykan całkiem fajne i ciekawe to przyznaje. Ale im dalej tym wiecej bzdur i głupot. Mam odczucia identyczne jak podczas oglądania ekranizacji Uncharted. Czyli takie meh. 2 Cytuj
ASX 14 725 Opublikowano 28 grudnia 2024 Autor Opublikowano 28 grudnia 2024 Disney nieoficjalnie ma być bardzo zadowolony z tego jak radzi sobie Indy, chyba nie tylko sprzedaż i liczba graczy z GP jest zadowalająca ale i oglądalność starych filmów wzrosła. Mam nadzieję że zobaczymy kontynuacje Cytuj
Paolo de Vesir 9 299 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 a i tak przeczytasz później jakieś z dupy wyciągnięte „jakość GamePassa” Mam nadzieję, że przykład Indiego oraz CoDa pokażą MSowi, że gracze doceniają dobre, dopracowane gry single player które pokazują na co stać 12 terafanków najpotężniejszej konsoli w historii. W następnym roku wyczuwam podobny odbiór wybitnego DOOMa. oraz Everwild, oczywiście Cytuj
ASX 14 725 Opublikowano 28 grudnia 2024 Autor Opublikowano 28 grudnia 2024 akurat o gry singlowe w przypadku MS to nie ma co się martwić, bo jest i będzie ich dużo. 1 Cytuj
messer88 6 654 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 Paolo wyszedłeś już z Watykanu? 1 Cytuj
dominalien 268 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 No kurczę jakie to jest cudo. Mam chyba jeszcze daleko do końca, ale na razie jest coraz lepiej. Nie żebym nie miał się do czego przyczepić, trochę problemików jest, ale na razie walczy u mnie o goty ze Stellar Blade. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 30 grudnia 2024 Opublikowano 30 grudnia 2024 mial ktos problem z crashami na series x? biegam po watykanie i po chwili konsola się wyłącza, pad zaczyna mrugać i musze restartować z przycisku na konsoli, bo nie reaguje na włączenie z pada. po włączeniu nie ma indiany w quick resume, a reszta gier jest i działają bez problemu. na reddicie pisali, że może to być problem z brakiem miejsca na dysku, ale ja mam ponad 100gb wolne. Cytuj
messer88 6 654 Opublikowano 30 grudnia 2024 Opublikowano 30 grudnia 2024 Nic takiego mi się nie działo, może jakiś pacz i coś zjebali? Cytuj
Magik 1 125 Opublikowano 30 grudnia 2024 Opublikowano 30 grudnia 2024 Godzinę temu, qvstra napisał(a): mial ktos problem z crashami na series x? biegam po watykanie i po chwili konsola się wyłącza, pad zaczyna mrugać i musze restartować z przycisku na konsoli, bo nie reaguje na włączenie z pada. po włączeniu nie ma indiany w quick resume, a reszta gier jest i działają bez problemu. na reddicie pisali, że może to być problem z brakiem miejsca na dysku, ale ja mam ponad 100gb wolne. Ostatnimi dniami gram codziennie. Zero crashy, i gra cały czas siedzi w QR. 1 Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 30 grudnia 2024 Opublikowano 30 grudnia 2024 ajj, oby nie problem z xboxem Cytuj
KrYcHu_89 2 403 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 Dopiero Watykan, więc na razie grania za dużo nie było, ale na pewno wrażenia pozytywne, szczególnie ten silnik, jakie to jest masełko, ostatnio grałem w jakieś FPS na UE5 to tam czułem się jakbym był w jakimś starym czołgu xD, a tutaj się pływa w morzu, wszystko takie responsywne, dopracowane. Cytuj
Rooofie 168 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 8 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a): Dopiero Watykan, więc na razie grania za dużo nie było, ale na pewno wrażenia pozytywne, szczególnie ten silnik, jakie to jest masełko, ostatnio grałem w jakieś FPS na UE5 to tam czułem się jakbym był w jakimś starym czołgu xD, a tutaj się pływa w morzu, wszystko takie responsywne, dopracowane. W III dużej lokacji widać pop-up obiektów z oddali co nie zmienia faktu, że jeśli więcej gier byłoby na id tech to świat giereczkowy byłby piękniejszy. Cytuj
KrYcHu_89 2 403 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Nie oglądałem, albo nie pamiętam filmów, powiedzcie mi ta gra toczy się fabularnie 1:1, jak któryś z filmów? Podoba mi się gra mocno, uwielbiam Dishonored, a tutaj dużo podobnego. Fajne zagadki, mało strzelania. Najbardziej dziwi mnie oprawa, szczególnie cutscenki, gdzie na zajawkach jakoś nie robiły wrażenia, teraz, jest inaczej. Za mną Watykan, teraz nastepny cel :). Cytuj
Dalhi 215 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Tylko wstęp jest żywcem z filmu wyjęty. Reszta to autorski scenariusz, a wydarzenia mają miejsce pomiędzy pierwszym a drugim filmem. Jest sporo odwołań, chyba nawet do serialu bo nie pamiętam żeby w filmach z Harrisonem ktoś zwracał się do Indiego imieniem Henry. Jestem po etapie w Szanghaju, spodziewałem się już zakończenia gry a tymczasem dostałem jeszcze jedną dużą lokację i zupełnie różną od pozostałych. Zaskakuje skalą ta gra. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi