Bzduras 12 843 Opublikowano 7 stycznia Opublikowano 7 stycznia 25 minut temu, messer88 napisał(a): 99% graczy pasuje że włączają grę i mają PL MeSsEr_89 Cytuj
Bzduras 12 843 Opublikowano 7 stycznia Opublikowano 7 stycznia 99% ludzi twierdzi, że ze Szczecina. Cytuj
KrYcHu_89 2 454 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia W dniu 6.01.2025 o 22:52, easye napisał(a): nie no wychodzi na to, że ten początkowy Watykan to najsłabszy fragment gry, do tego chyba należy olać całe zbieractwo - rozkręciło się! No gra ładnie się kręci potem. Jestem już jakoś w powiedzmy 5tej lokacji i mimo, że samo sterowanie i walka są do kitu to jakoś całość gry się super broni, serio ten ID Tech jak oni z tego tyle wycisnęli. Cutscenek też jest bardzo dużo, nieraz to jak w jakimś Dark Pictures, ale to do tej gry mi bardzo pasuje. Sety z Uncharted też były. Największą niespodzianka od Microsoftu od lat. Cytuj
Faka 4 063 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Podali w ogóle ile trwał developing gierki? Cytuj
Dalhi 235 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia (edytowane) Stawiam że około pięciu lat, mniej więcej tyle czasu minęło od premiery Youngblood. Podobno równolegle pracowali też nad innym tytułem, myślę że to nowy Wolfenstein ale hooy wie jak zaawansowani są z tym projektem i czy to nie była tylko plotka. Edytowane 8 stycznia przez Dalhi Cytuj
Faka 4 063 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia To ładnie udało im się przez tyle lat utrzymać w tajemnicy, że pichcili grę, bo sama zapowiedź gry chyba miała rok temu i była zaskoczeniem targów. Cytuj
suteq 244 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Gra została zapowiedziana w styczniu 2021. Cytuj
Dalhi 235 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Trochę się obawiałem udziału Todda w tej produkcji jak to zapowiedział xd ale nie słusznie. Tym razem się obronił. Cytuj
Moldar 2 295 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Todd bardzo chciał zrobić grę o Indianie i co ciekawe, na początku nie chciał Bakera, ale wyszło, że najlepiej mu to wychodzi. Mam tylko nadzieję, że już zapadła decyzja o kontynuacji. Cytuj
messer88 6 745 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Zbyt dobra ta gra wyszła żeby on coś tam mieszał. Cytuj
Dalhi 235 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Być może Todd faktycznie ma bzika na punkcie Indiany i przypilnował żeby było to zrobione na poziomie. Do tego goście z tego studia robili już gry na licencji, były to Kroniki Riddicka w które grałem trochę przed premierą Indiego. Co prawda nie ukończyłem ale gra bardzo się broni jako przygoda z Furianinem. Widocznie współpraca zaskoczyła. Do tego może Todd powinien przestać męczyć gry z otwartym światem. Lucas ma sporo potencjalnie dobrych licencji. Cytuj
iluck85 3 005 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Gizę wyczyściłem ze wszystkiego. Wróciłem do Watykanu i tam zrobię teraz 100%. Trochę bieganiny jest. Cytuj
rodi84 50 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia Ciekawe czy premiera na ps5 w kwietniu? Cytuj
iluck85 3 005 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia Watykan 100%. Idę dalej. Zmęczyły mnie te brakujące notesy itp. Dużo biegania, mapa nie jest dokładna i nie pomaga. Zaciąłem się w 2 miejscach i podobnie miałem w Gizie, ale nie byłem sam, bo trochę postów na redicie było żeby ludzie pomogli się dostać w te miejsca. BTW kupię wersję na Xboxa, na PS5 oleję, bo już nie będzie mi się chciało w to grać na konsoli. Polowanie na ten tytuł, pojawia się i znika w media markecie. Jedyny sklep który to ma, jakiś na allegro lokalnie wolał 400zł LOL. Pojawiło się dzisiaj w MM, myślę- zara klepnę. Siadam do telefonu i już brak Cytuj
Aleks 516 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia Skończyłem, zacna gierka. Miałem nawet czyścić wszystkie mapy, ale na przedostatniej zostałem pokonany. Złapałem jakiś błąd i towarzyszka Indiany w kółko powtarza dwie kwestie... krzycząc... Irytujące babsko z niej wyszło. Nie mogę też zakończyć zadanie z nią związanego. Cytuj
easye 3 416 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia W dniu 6.01.2025 o 01:33, easye napisał(a): Pewnie nie będzie to popularny post, ale pograłem trochę i nie wiem nawet czy skończę. To naprawdę "jedna z tych gier, która może zachwycałyby w 2014 roku." No Panowie to nie moja wina, że dali na początku lokacje która pewnie niejednego pokona Jak ktoś przetrwa ten Watykan to człowiek kompletnie zmienia zdanie! Historia jest coraz bardziej angażująca, postacie zajebiste - od w końcu fajnych postaci kobiecych po swietnego Vosa. Najbardziej mnie jednak zaskoczyły lokacje i poziom wykonania - kompletnie w tą grę nie wierzyłem od pierwszych prezentacji - wyglądała strasznie nudno, a w rzeczywistości mamy super zaprojektowane różnorodne lokacje do tego naprawdę rewelacyjnie wykonane! Co jeszcze mogę napisac - dzwiękowo, muzycznie jak w filmach, masa fajnie zrobionych łamigłówek i sekretów, jedno z największych zaskoczeń tego roku. Finalnie polecam z czystym sumieniem, wspaniała przygoda, do tego przygotowana na naprawdę wysokim poziomie! 1 1 Cytuj
A_Bogush 410 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia To chyba zależy od człowieka, bo dla mnie Watykan był genialny, a właśnie jak później się okazało, że znowu po nim mamy duża otwartą lokację to trochę był to dla mnie zawód (chwilowy), bo dopiero co było dużo biegania po sporej lokacji, którą właśnie (prawie) wyczyściłem, a tu znowu duża mapa i dużo aktywności pobocznych. No i jednak rzadko kiedy się spotyka Watykan w grach, do tego właśnie miała ona fajny klimat, Antonio też fajna postać, czuło się ciepło od niego, jak od starego przyjaciela, dosyć powoli się nawiązywała historia i mi po prostu dużą przyjemność sprawiało eksplorowanie tego terenu. A finalnie przeszedłem grę na 100%, bo mi się mega podobała. Cytuj
Boomcio 4 224 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Dla mnie początek, ten watykan czy inne huiostwo to spore g0wno i też utrata nadziei na lepsze jutro z piwerkiem i continue. Ale jak piszecie, że prawilnie będzie to super dla gracza. Graficznie, technicznie, dźwiękowo w tych 10 minutach wstępniaka prima sort. Dlatego zero obaw o te kwestie. Cytuj
balon 5 392 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia 8 godzin temu, A_Bogush napisał(a): To chyba zależy od człowieka, bo dla mnie Watykan był genialny, Też nie wiem dlaczego są te pretensje do Watykanu, tym bardziej że wg mnie po nim jest dużo gorsza lokacja, bo też otwarta, ale zdecydowanie mniej ciekawą graficznie / różnorodna. Ponadto nie licząc tych wiadomo których liniowych poziomów, to Watykan jest jak pozostałe lokacje, czyli eksploracja, grobowce, zagadki, okazjonalna walka i skradanie. Dla mnie to chyba też najlepsza „otwarta” lokacja w grze. Cytuj
messer88 6 745 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia Watykan zajebisty, idealnie wprowadza w gierkę. Do tego świetne klimatyczne tam są "podziemia" czyli katakumby i zagadki w nich. 1 Cytuj
zdrowywariat 424 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia Dobre to? W porównaniu do najlepszego Tomb Raidera i najlepszego Uncharted, jak wypada ta gra na tle najlepszych części (według uznania) wspomnianych serii? Cytuj
balon 5 392 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia 39 minut temu, zdrowywariat napisał(a): W porównaniu do najlepszego Tomb Raidera i najlepszego Uncharted, Całkowicie inaczej największe porównania to, że tu i tu jest dżungla, grobowce czy pustynia… Po ocenach krytyków i choćby większości opinii w tym temacie można wysnuć czy jest do dobra gra. No ale nie będę taki i napisze, że nie jest do dobra gra, a bardzo dobra 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 454 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia Cała gra to takie mocne 8/10 według mnie, owszem bawiłem się w niektórych momentach bardzo dobrze, ale też nie sposób przejść obojętnie wobec fragmentów wspinaczkowych czy walki, które jednak przez całą grę były po prostu beznadziejne, a Indiana jakiś taki upośledzony w tym wspinaniu i strzelaniu, może nie poczulem tego vibe, ale no można było to zrobić po prostu normalnie, a tak to ani skradanka, ani strzelanka. Na plus świetna historyjka, super zagadki i design leveli też na ogół bardzo dobry. No i fantastyczne custscenki, których było z 5 godzin? Podsumowując i tak najlepsza gra z pogranicza ekskluzywności i Action Adventure single player do gamepassa od czasów chooj Wie jakich. P.S. Najgorsza lokacja to chyba ta z łódką jednak, nie Watykan i nie Giza, najlepsza ta ze stakiem, tam pomyślałem chwilę, o kurde GOTY, ale czar prysł szybciutko. Jak poprawią w dwójce elementy akcji i traversal, to może być prawdziwy sztos. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi