Skocz do zawartości

Indiana Jones and the Great Circle

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, iluck85 napisał(a):

Gram dalej, ale nadal nie mogę jej dać kartem z częstotliwościami radiowymi. To potem ogarnę. 

Jak ja grałem to je można było tylko oddać kładąc je na skrzynce w tej wiosce zaraz obok łódki i drogowskazu do szybkiej podroży. Mimo tego że wskaźnik był cały czas na niej. 

• This 1
Opublikowano
W dniu 16.02.2025 o 17:09, izon napisał(a):

Dla mnie od Egiptu ta gra to niesamowity sztos. Każda lokacja jest lepsza, widać też, że twórcy coraz lepiej radzili sobie z silnikiem bo są momenty, że i graficznie kopara opara (gram na XSX). Na ten moment imo to najlepsza gra przygodowa od czasów U4, a nawet bijąca finałową przygodę Nathana na głowę pod wieloma względami. To jak zaprojektowane są lokacje, jak w trybie FPP genialnie gra się w elementy platformowe, jak ciągle gra dodaje jakieś nowe mechaniki, czy przedmioty do wykorzystania to jakieś mistrzostwo świata. Soundtrack jest kapitalny, wiadomo, że są kawałki znane z filmów ale też nowe aranżacje. Gra ma też ten feeling filmowości ale zupełnie inny, jak w większości samograjów np. od Sony. Owszem, mamy tutaj godziny świetnych cutstenek ale generalnie gra ma swój niezwykle unikatowy styl. Nie wiem czemu często przypomina mi się stary Medal of Honor od DreamWorks, który robił klimat nie wstawkami filmowymi ale klimatem i świetnym filmowym soundtrackiem. Jak ukończę to pokuszę się o jakieś finalne podsumowanie ale na ten moment dalbym mocne 9/10 mimo, że w pierwszej lokacji miałem moment zmęczenia. Mam trochę poczucie, że Microsoft nie wykorzystał potencjału tej marki do promocji Xboxa bo to powinien być system-seller.

W sumie dużo pisać mi się nie chce. Gra ukończona, podtrzymuje 9/10 może z minusem za techniczne problemy i niesamowitą głupotę przeciwników. Ogólnie to najlepsze co spotkało Indianę od czasów oryginalnej trylogii, historia bije na głowę ostatnie filmy z siwym Fordem :)

Opublikowano

Mam 58/59 notatek i nie wiem gdzie jest ostatnia. 

Kartki koło radia, nadal mi wisi że mam jej wręczyć. 

Trudno, grę wyrzucam, calaka nie będzie. A brakuje tylko dać Ginie kartki, 5 notatek brakuję- 4 w ost lokalizacji, ale już olewam. 

Gra dobra, ale przez techniczne bzdury nie wbije calaka. Szkoda.