SnoD 2 330 Opublikowano poniedziałek o 11:50 Opublikowano poniedziałek o 11:50 1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a): Witać gracze wybrali gamepassa :D. Oczywiście nie ma się co dziwić, przecież cena gier Microsoftu na Steam jest zbyt wysoka i chyba nie ma już sensu zbytnio tych peaków śledzić. Akurat GP nie ma tu nic do rzeczy. Jest masa gier, które wychodzą w GP i się dobrze sprzedają. To jest to o czym pisałem wcześniej, franczyza dla dinozaurów, którzy mają sentyment do filmów sprzed 30 lat. Cytuj
Qbon 361 Opublikowano poniedziałek o 11:52 Opublikowano poniedziałek o 11:52 3 godziny temu, Donatello1991 napisał(a): Detale jakie masz. Najwyższe? Tak. Zmniejszyłem tylko ten rozmiar tekstur z supreme do ultra chyba, bo to pożera vram mocno a nie widzę różnicy w teksturach. Reszta ustawień na max. Cytuj
Qbon 361 Opublikowano poniedziałek o 11:58 Opublikowano poniedziałek o 11:58 57 minut temu, tjery napisał(a): Ale PT robi robotę, oświetlenie, cienie, ambient occlusion, odbicia tak btw to te standardowe cienie to masakra, już chyba lepiej jakby w ogóle ich nie było, bo psują cały efekt Dlatego zdecydowanie wolę zejść z natywnej rozdzielczości do dlss żeby grać z PT, zbyt duża różnica jest żeby z tego nie korzystać jeśli tylko sprzęt pozwala. Cytuj
Czoperrr 5 235 Opublikowano poniedziałek o 12:12 Opublikowano poniedziałek o 12:12 Dzisiaj nocka z panem archeologiem na Xbox Series X (not gay) Cytuj
Moldar 2 259 Opublikowano poniedziałek o 12:16 Opublikowano poniedziałek o 12:16 Mocno zgapili jeden motyw z Uncharted, a co tam dalej się dzieje Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano poniedziałek o 12:22 Opublikowano poniedziałek o 12:22 Godzinę temu, Dalhi napisał(a): Gdzieś ze dwie strony wcześniej wrzucałem link do artykułu z PurePC, tu masz jeszcze raz https://www.purepc.pl/indiana-jones-and-the-great-circle-odkryto-sposob-jak-ustawic-angielskie-audio-zachowujac-polskie-napisy Tylko miej na uwadze że była łatka w między czasie i przed podmianą plików zrób kopie zapasowe. Szkoda, jest to tytuł który wolę ograć na konsole wywalony w fotelu. No nic i tak nie oglądałem nigdy Indiany więc pewnie nie odczuje tak mocno dubbingu jak fani serii. Cytuj
Rozi 621 Opublikowano poniedziałek o 13:50 Opublikowano poniedziałek o 13:50 Klimat cudowny, muzyka, dźwięki, smaczki filmowe i historyczne - CUDOWNE. Walka i AI przeciwników, to beka wnusiu ostra, zaczął unosić się w domu zapach tartaku. A no i na Xbox Series X, to ta gra wygląda jak z późnej poprzedniej generacji, PS4 uciągnęłoby to bez problemu. Dużo migających cieni, doczytywania w oddali, no a niektóre tekstury to xd Ale że nie jestem grafikarzem jebanym, to nie siedzę z nosem w telewizorze i nie bardzo mi to przeszkadza. Zobaczymy co będzie dalej bo zwiedzanie Spoiler Watykanu w czasach Mussoliniego z Czarnymi Koszulami wszędzie wrzuca ciary na siurasa Cytuj
Qbon 361 Opublikowano poniedziałek o 14:37 Opublikowano poniedziałek o 14:37 Przepaść No i byłem w błędzie po tych pierwszych filmikach, że działa tak tragiczne z Path tracingiem bo jak gram teraz to działa to podobnie jak w innych grach z PT a nawet nieco lepiej. Cytuj
Pupcio 18 554 Opublikowano poniedziałek o 14:41 Opublikowano poniedziałek o 14:41 Jeśli każda miejscówka będzie tak rozbudowana i wypełniona rzeczami do roboty jak watykan to będzie mega. Jedynie ta walka ostra średniawa więc sie nie pomyliłem z tym zbyt dużo Cytuj
Banan91PL 35 Opublikowano poniedziałek o 14:42 Opublikowano poniedziałek o 14:42 Klimat cudowny, muzyka, dźwięki, smaczki filmowe i historyczne - CUDOWNE. Walka i AI przeciwników, to beka wnusiu ostra, zaczął unosić się w domu zapach tartaku. A no i na Xbox Series X, to ta gra wygląda jak z późnej poprzedniej generacji, PS4 uciągnęłoby to bez problemu. Dużo migających cieni, doczytywania w oddali, no a niektóre tekstury to xd Ale że nie jestem grafikarzem (pipi)anym, to nie siedzę z nosem w telewizorze i nie bardzo mi to przeszkadza. Zobaczymy co będzie dalej bo zwiedzanie Spoiler Watykanu w czasach Mussoliniego z Czarnymi Koszulami wszędzie wrzuca ciary na siurasa Bez przesady grafika jest mega gdzie to by uszło na ps4… Cytuj
Rooofie 165 Opublikowano poniedziałek o 14:44 Opublikowano poniedziałek o 14:44 5 minut temu, Qbon napisał(a): Przepaść Taka przepaść jak pomiędzy PS5 a PS5 Pro xD Pokazać jakiemuś jaskiniowcowi z 2010 roku, że kupujemy nowe karty graficzne dla tego efektu RT to chyba by nas wyśmiał xD Poza migającymi cienami w RT off nie ma wielkiej różnicy uzasadniającej dwukrotny spadek wydajności. 1 Cytuj
Qbon 361 Opublikowano poniedziałek o 14:56 Opublikowano poniedziałek o 14:56 11 minut temu, Rooofie napisał(a): Taka przepaść jak pomiędzy PS5 a PS5 Pro xD Bez jaj... 1 Cytuj
Mari4n 455 Opublikowano poniedziałek o 15:25 Opublikowano poniedziałek o 15:25 Pobiera się Specjalnie kupiłem GP żeby w to zagrać, bo czekałem na tą grę. Czytając posty innych widzę że dowieźli. Cytuj
tjery 1 258 Opublikowano poniedziałek o 15:46 Opublikowano poniedziałek o 15:46 (edytowane) 1 godzinę temu, Rooofie napisał(a): Taka przepaść jak pomiędzy PS5 a PS5 Pro xD Pokazać jakiemuś jaskiniowcowi z 2010 roku, że kupujemy nowe karty graficzne dla tego efektu RT to chyba by nas wyśmiał xD Poza migającymi cienami w RT off nie ma wielkiej różnicy uzasadniającej dwukrotny spadek wydajności. Ale bzdurny komentarz. PT ulepsza tu znacznie większość opcji graficznych gry, jak nie widzisz różnicy w oświetleniu (głębia sceny, cieniowanie, AO - bez PT jest płasko i mdło) to bezsensu wypowiadać się na temat grafiki. Mega mnie dziwi jak niektórzy nie zwracaja w ogóle uwagi na oświetlenie, przecież to robi ogromną różnicę, na huj wszystkie poligony, modele itd. jak wszystko jest zupełnie pozbawione głębi, cienia i wygląda sztucznie i mega płasko. To samo z cieniami, mega uproszczenie z tym migotaniem, z PT cienie są zupełnie inne i wyglądają o tyle lepiej, że nawet ciężko znaleźć inne słowo poza klasyczną już "przepaścią". Edytowane poniedziałek o 16:38 przez tjery Cytuj
balon 5 363 Opublikowano poniedziałek o 16:39 Opublikowano poniedziałek o 16:39 Kusicie bardzo, ale wjedzie na święta do kakałko i choinki, no i muszę pokończyć co zaczęte. Mega szkoda wyniku otwarcia. Jak będzie dla mnie tak dobrze jak się zanosi to wezmę za jakiś czas boxa na ps5 Cytuj
Kris Blake 40 Opublikowano poniedziałek o 16:43 Opublikowano poniedziałek o 16:43 Nie no kurde , od samego początku jest taki klimat, że można nożem kroić. I ta kamera fpp się taka naturalna wydaje. Cytuj
Rooofie 165 Opublikowano poniedziałek o 16:43 Opublikowano poniedziałek o 16:43 (edytowane) 58 minut temu, tjery napisał(a): Ale bzdurny komentarz. PT ulepsza tu znacznie większość opcji graficznych gry, jak nie widzisz różnicy w oświetleniu (głębia sceny, cieniowanie, AO - bez PT jest płasko i mdło) to bezsensu wypowiadać się na temat grafiki. Mega mnie dziwi jak niektórzy nie zwracaja w ogóle uwagi na oświetlenie, przecież to robi ogromną różnicę, na huj wszystkie poligony, modele itd. jak wszystko jest zupełnie pozbawione głębi, cienia i wygląda sztucznie i mega płasko. To samo z cieniami, mega uproszczenie z tym migotaniem, z PT cienie są zupełnie inne i wyglądają o tyle lepiej, że nawet ciężko znaleźć inne słowo poza klasyczną już "przepaścią". To nie jest bzdurny komentarz tylko realna obserwacja. Różnica pojawia się jak siedzisz i liczysz te piksele i poligony a masz na to czas bo obraz generuje się dwa razy wolniej Cienie w podstawowej wersji zostały spierdolone "bo to sie zateguje path tracingiem" dlatego jest taka różnica z RT. Edytowane poniedziałek o 16:44 przez Rooofie Cytuj
tjery 1 258 Opublikowano poniedziałek o 16:51 Opublikowano poniedziałek o 16:51 Teraz, Rooofie napisał(a): To nie jest bzdurny komentarz tylko realna obserwacja. Różnica pojawia się jak siedzisz i liczysz te piksele i poligony a masz na to czas bo obraz generuje się dwa razy wolniej Cienie w podstawowej wersji zostały spierdolone dlatego jest taka różnica z RT. I kolejny bzdurny komentarz. Liczenie pikseli i poligonów nie ma nic wspólnego z dostrzeżeniem ogromnych różnic w oświetleniu, cieniowaniu i ambient occlusion, żeby tego nie widzieć to trzeba być ślepym. Z realną obserwacją to ma tyle wspólnego co Zenek mówiący o Passacie i S-klasie, że to prawie to samo i gdzie tu różnica, po co przepłacać. 2 Cytuj
Pupcio 18 554 Opublikowano poniedziałek o 17:10 Opublikowano poniedziałek o 17:10 Co nie zmienia faktu że cienie są popsute bez pt skoro wyglądają jak w grze z 2005 roku 1 Cytuj
Dalhi 203 Opublikowano poniedziałek o 17:13 Opublikowano poniedziałek o 17:13 (edytowane) Pograłem z godzinę i jest klimat, póki co jestem zachwycony. W naszej lokalizacji głos Indiego to jest ten koleś który dubingował V w Cyberpunk 2077? Edytowane poniedziałek o 17:13 przez Dalhi Cytuj
Qbon 361 Opublikowano poniedziałek o 17:17 Opublikowano poniedziałek o 17:17 Śledzenie promieni wpływające na całe oświetlenie i cieniowanie to jest akurat coś co od razu się rzuca w oczy, bo odmienia całą scenę i tutaj akurat nie potrzeba liczyć żadnych pikseli żeby to zauważyć, bo to po prostu widać cały czas i tak jest w każdej grze, która korzysta z RT. W jednych różnice są ogromne, w innych nieco mniejsze ale zawsze są wyraźne. 4 minuty temu, Dalhi napisał(a): Pograłem z godzinę i jest klimat, póki co jestem zachwycony. W naszej lokalizacji głos Indiego to jest ten koleś który dubingował V w Cyberpunk 2077? Chyba tak, też mi się zdecydowanie z kimś kojarzył. Cytuj
dominalien 266 Opublikowano poniedziałek o 17:28 Opublikowano poniedziałek o 17:28 (edytowane) Pitu pitu, fajna gra nawet z badziewnym oświetleniem i na najniższych detalach. Bardzo pięknie mi podchodzi. Dobre głosy, i Indy i Marcus. Cieszę się, że (przynajmniej na razie) Marcus nie jest idiotą z ostatniej krucjaty. Edytowane poniedziałek o 17:29 przez dominalien Cytuj
Domino56 6 Opublikowano poniedziałek o 17:30 Opublikowano poniedziałek o 17:30 16 minut temu, Dalhi napisał(a): Pograłem z godzinę i jest klimat, póki co jestem zachwycony. W naszej lokalizacji głos Indiego to jest ten koleś który dubingował V w Cyberpunk 2077? Nie, to inny aktor, a tak poza tym to reżyser dubbingu przestrzelił się z tym castingiem, skoro chociażby w starych Gwiezdnych Wojnach Harrisona Forda dubbingował inny aktor - Piotr Polak. Cytuj
pawelgr5 1 498 Opublikowano poniedziałek o 17:33 Opublikowano poniedziałek o 17:33 Zagrałem prolog i mega mi się podobało. Musiałem tylko zmienić język konsoli bo nie dałem rady z tym PL. bardzo fajnie się to zapowiada. Będzie pykane w okresie świątecznym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi