SnoD 2 373 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a): Witać gracze wybrali gamepassa :D. Oczywiście nie ma się co dziwić, przecież cena gier Microsoftu na Steam jest zbyt wysoka i chyba nie ma już sensu zbytnio tych peaków śledzić. Akurat GP nie ma tu nic do rzeczy. Jest masa gier, które wychodzą w GP i się dobrze sprzedają. To jest to o czym pisałem wcześniej, franczyza dla dinozaurów, którzy mają sentyment do filmów sprzed 30 lat. Cytuj
Qbon 391 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 3 godziny temu, Donatello1991 napisał(a): Detale jakie masz. Najwyższe? Tak. Zmniejszyłem tylko ten rozmiar tekstur z supreme do ultra chyba, bo to pożera vram mocno a nie widzę różnicy w teksturach. Reszta ustawień na max. Cytuj
Qbon 391 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 57 minut temu, tjery napisał(a): Ale PT robi robotę, oświetlenie, cienie, ambient occlusion, odbicia tak btw to te standardowe cienie to masakra, już chyba lepiej jakby w ogóle ich nie było, bo psują cały efekt Dlatego zdecydowanie wolę zejść z natywnej rozdzielczości do dlss żeby grać z PT, zbyt duża różnica jest żeby z tego nie korzystać jeśli tylko sprzęt pozwala. Cytuj
Czoperrr 5 325 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 Dzisiaj nocka z panem archeologiem na Xbox Series X (not gay) Cytuj
Moldar 2 295 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 Mocno zgapili jeden motyw z Uncharted, a co tam dalej się dzieje Cytuj
SpacierShark123 1 518 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 Godzinę temu, Dalhi napisał(a): Gdzieś ze dwie strony wcześniej wrzucałem link do artykułu z PurePC, tu masz jeszcze raz https://www.purepc.pl/indiana-jones-and-the-great-circle-odkryto-sposob-jak-ustawic-angielskie-audio-zachowujac-polskie-napisy Tylko miej na uwadze że była łatka w między czasie i przed podmianą plików zrób kopie zapasowe. Szkoda, jest to tytuł który wolę ograć na konsole wywalony w fotelu. No nic i tak nie oglądałem nigdy Indiany więc pewnie nie odczuje tak mocno dubbingu jak fani serii. Cytuj
Rozi 767 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 Klimat cudowny, muzyka, dźwięki, smaczki filmowe i historyczne - CUDOWNE. Walka i AI przeciwników, to beka wnusiu ostra, zaczął unosić się w domu zapach tartaku. A no i na Xbox Series X, to ta gra wygląda jak z późnej poprzedniej generacji, PS4 uciągnęłoby to bez problemu. Dużo migających cieni, doczytywania w oddali, no a niektóre tekstury to xd Ale że nie jestem grafikarzem jebanym, to nie siedzę z nosem w telewizorze i nie bardzo mi to przeszkadza. Zobaczymy co będzie dalej bo zwiedzanie Spoiler Watykanu w czasach Mussoliniego z Czarnymi Koszulami wszędzie wrzuca ciary na siurasa Cytuj
Qbon 391 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 Przepaść No i byłem w błędzie po tych pierwszych filmikach, że działa tak tragiczne z Path tracingiem bo jak gram teraz to działa to podobnie jak w innych grach z PT a nawet nieco lepiej. Cytuj
Pupcio 18 934 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 Jeśli każda miejscówka będzie tak rozbudowana i wypełniona rzeczami do roboty jak watykan to będzie mega. Jedynie ta walka ostra średniawa więc sie nie pomyliłem z tym zbyt dużo Cytuj
Banan91PL 35 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 Klimat cudowny, muzyka, dźwięki, smaczki filmowe i historyczne - CUDOWNE. Walka i AI przeciwników, to beka wnusiu ostra, zaczął unosić się w domu zapach tartaku. A no i na Xbox Series X, to ta gra wygląda jak z późnej poprzedniej generacji, PS4 uciągnęłoby to bez problemu. Dużo migających cieni, doczytywania w oddali, no a niektóre tekstury to xd Ale że nie jestem grafikarzem (pipi)anym, to nie siedzę z nosem w telewizorze i nie bardzo mi to przeszkadza. Zobaczymy co będzie dalej bo zwiedzanie Spoiler Watykanu w czasach Mussoliniego z Czarnymi Koszulami wszędzie wrzuca ciary na siurasa Bez przesady grafika jest mega gdzie to by uszło na ps4… Cytuj
Rooofie 179 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 5 minut temu, Qbon napisał(a): Przepaść Taka przepaść jak pomiędzy PS5 a PS5 Pro xD Pokazać jakiemuś jaskiniowcowi z 2010 roku, że kupujemy nowe karty graficzne dla tego efektu RT to chyba by nas wyśmiał xD Poza migającymi cienami w RT off nie ma wielkiej różnicy uzasadniającej dwukrotny spadek wydajności. 1 Cytuj
Qbon 391 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 11 minut temu, Rooofie napisał(a): Taka przepaść jak pomiędzy PS5 a PS5 Pro xD Bez jaj... 1 Cytuj
Mari4n 519 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 Pobiera się Specjalnie kupiłem GP żeby w to zagrać, bo czekałem na tą grę. Czytając posty innych widzę że dowieźli. Cytuj
tjery 1 305 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, Rooofie napisał(a): Taka przepaść jak pomiędzy PS5 a PS5 Pro xD Pokazać jakiemuś jaskiniowcowi z 2010 roku, że kupujemy nowe karty graficzne dla tego efektu RT to chyba by nas wyśmiał xD Poza migającymi cienami w RT off nie ma wielkiej różnicy uzasadniającej dwukrotny spadek wydajności. Ale bzdurny komentarz. PT ulepsza tu znacznie większość opcji graficznych gry, jak nie widzisz różnicy w oświetleniu (głębia sceny, cieniowanie, AO - bez PT jest płasko i mdło) to bezsensu wypowiadać się na temat grafiki. Mega mnie dziwi jak niektórzy nie zwracaja w ogóle uwagi na oświetlenie, przecież to robi ogromną różnicę, na huj wszystkie poligony, modele itd. jak wszystko jest zupełnie pozbawione głębi, cienia i wygląda sztucznie i mega płasko. To samo z cieniami, mega uproszczenie z tym migotaniem, z PT cienie są zupełnie inne i wyglądają o tyle lepiej, że nawet ciężko znaleźć inne słowo poza klasyczną już "przepaścią". Edytowane 9 grudnia 2024 przez tjery Cytuj
balon 5 392 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 Kusicie bardzo, ale wjedzie na święta do kakałko i choinki, no i muszę pokończyć co zaczęte. Mega szkoda wyniku otwarcia. Jak będzie dla mnie tak dobrze jak się zanosi to wezmę za jakiś czas boxa na ps5 Cytuj
Kris Blake 40 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 Nie no kurde , od samego początku jest taki klimat, że można nożem kroić. I ta kamera fpp się taka naturalna wydaje. Cytuj
Rooofie 179 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 (edytowane) 58 minut temu, tjery napisał(a): Ale bzdurny komentarz. PT ulepsza tu znacznie większość opcji graficznych gry, jak nie widzisz różnicy w oświetleniu (głębia sceny, cieniowanie, AO - bez PT jest płasko i mdło) to bezsensu wypowiadać się na temat grafiki. Mega mnie dziwi jak niektórzy nie zwracaja w ogóle uwagi na oświetlenie, przecież to robi ogromną różnicę, na huj wszystkie poligony, modele itd. jak wszystko jest zupełnie pozbawione głębi, cienia i wygląda sztucznie i mega płasko. To samo z cieniami, mega uproszczenie z tym migotaniem, z PT cienie są zupełnie inne i wyglądają o tyle lepiej, że nawet ciężko znaleźć inne słowo poza klasyczną już "przepaścią". To nie jest bzdurny komentarz tylko realna obserwacja. Różnica pojawia się jak siedzisz i liczysz te piksele i poligony a masz na to czas bo obraz generuje się dwa razy wolniej Cienie w podstawowej wersji zostały spierdolone "bo to sie zateguje path tracingiem" dlatego jest taka różnica z RT. Edytowane 9 grudnia 2024 przez Rooofie Cytuj
tjery 1 305 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 Teraz, Rooofie napisał(a): To nie jest bzdurny komentarz tylko realna obserwacja. Różnica pojawia się jak siedzisz i liczysz te piksele i poligony a masz na to czas bo obraz generuje się dwa razy wolniej Cienie w podstawowej wersji zostały spierdolone dlatego jest taka różnica z RT. I kolejny bzdurny komentarz. Liczenie pikseli i poligonów nie ma nic wspólnego z dostrzeżeniem ogromnych różnic w oświetleniu, cieniowaniu i ambient occlusion, żeby tego nie widzieć to trzeba być ślepym. Z realną obserwacją to ma tyle wspólnego co Zenek mówiący o Passacie i S-klasie, że to prawie to samo i gdzie tu różnica, po co przepłacać. 2 Cytuj
Pupcio 18 934 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 Co nie zmienia faktu że cienie są popsute bez pt skoro wyglądają jak w grze z 2005 roku 1 Cytuj
Dalhi 235 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 (edytowane) Pograłem z godzinę i jest klimat, póki co jestem zachwycony. W naszej lokalizacji głos Indiego to jest ten koleś który dubingował V w Cyberpunk 2077? Edytowane 9 grudnia 2024 przez Dalhi Cytuj
Qbon 391 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 Śledzenie promieni wpływające na całe oświetlenie i cieniowanie to jest akurat coś co od razu się rzuca w oczy, bo odmienia całą scenę i tutaj akurat nie potrzeba liczyć żadnych pikseli żeby to zauważyć, bo to po prostu widać cały czas i tak jest w każdej grze, która korzysta z RT. W jednych różnice są ogromne, w innych nieco mniejsze ale zawsze są wyraźne. 4 minuty temu, Dalhi napisał(a): Pograłem z godzinę i jest klimat, póki co jestem zachwycony. W naszej lokalizacji głos Indiego to jest ten koleś który dubingował V w Cyberpunk 2077? Chyba tak, też mi się zdecydowanie z kimś kojarzył. Cytuj
dominalien 273 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 (edytowane) Pitu pitu, fajna gra nawet z badziewnym oświetleniem i na najniższych detalach. Bardzo pięknie mi podchodzi. Dobre głosy, i Indy i Marcus. Cieszę się, że (przynajmniej na razie) Marcus nie jest idiotą z ostatniej krucjaty. Edytowane 9 grudnia 2024 przez dominalien Cytuj
Domino56 6 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 16 minut temu, Dalhi napisał(a): Pograłem z godzinę i jest klimat, póki co jestem zachwycony. W naszej lokalizacji głos Indiego to jest ten koleś który dubingował V w Cyberpunk 2077? Nie, to inny aktor, a tak poza tym to reżyser dubbingu przestrzelił się z tym castingiem, skoro chociażby w starych Gwiezdnych Wojnach Harrisona Forda dubbingował inny aktor - Piotr Polak. Cytuj
pawelgr5 1 569 Opublikowano 9 grudnia 2024 Opublikowano 9 grudnia 2024 Zagrałem prolog i mega mi się podobało. Musiałem tylko zmienić język konsoli bo nie dałem rady z tym PL. bardzo fajnie się to zapowiada. Będzie pykane w okresie świątecznym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi