Skocz do zawartości

Indiana Jones and the Great Circle

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uncharted zajebiste, skończyłem na PS3 i remastery na PS4 (tutaj trylogię nawet splatynowałem). U4 i Zaginione Dziedzictwo też eleganckie. Indiana jest zupełnie inny, ale również wspaniały tyle, że tutaj po jednym przejściu już raczej nie wrócę bo ma gorsze replayability. 

Opublikowano
22 godziny temu, ASX napisał(a):

Uncharted fajny, ale ilość strzelania czesto jest przytłaczająca. 

Indiana ma dla mnie o wiele lepszy balans i więcej nacisku kładzie na eksplorację rozwiązanie zagadek niż walkę. No i nie ma takich sytuacji że eksplorujemy starożytny grobowiec do którego nikt nie zaglądał przez tysiące lat i chwilę potem musimy znowu strzelać się z jakimiś najemnikami bo okazało się że jak zwykle nas śledzili 

To są zupełnie różne gry. Indiana jest dużo bardziej rozbudowany pod kątem np. zagadek czy czy zwiedzania grobowców. Niejednokrotnie byłem zaskoczony rozbudowaniem takich „z dupy” miejscówek z zadań pobocznych. 
Co do strzelania to imo w Indianie jest ono tyle nie potrzebne co bardzo słabe, więc ciężko porównywać te dwa elementy. W Indianie jest multum nawet bardziej głupawych momentów, gdzie wrogowie nie dostrzegają Cię z metra, albo walisz kogoś w jape, dostajesz kulkę i nagle wszyscy zapominają o całej akcji bo podniosłeś kapelusz.

Indiana to  współczesny point and click, a Uncharted to jednak typowy action-adventure, obydwie gry/serie topka w swoich gatunkach. Dałbym Uncharted oczko wyżej ze względu na to, że taka 4 dalej wygląda kapitalnie i ma dla mnie dobre repleyability, a do Indiany już raczej nie wrócę chyba, że zrobią jakieś dlc/dodatek. Tak czy siak Indiana to dla mnie jedna z najlepszych gier tej generacji i majstersztyk pod kątem optymalizacji na XSX.

Opublikowano
1 hour ago, izon said:

, a do Indiany już raczej nie wrócę chyba, że zrobią jakieś dlc/dodatek. 

DLC będzie jeszcze w tym roku - "The Order of Giants". Czyli zapewne skupi się na postaciach "gigantów", mówi się o jednej nowej lokalizacji + wykorzystanie obecnych. Zobaczymy, ja czekam mocno, Tony Todd jako Locus był świetny.

• Lubię! 1
Opublikowano

Dla mnie osobiście Indiana ma o wiele większe replayability niż liniowa nomen omen strzelanka. Już w trakcie pierwsze przejścia, wracam do odkrytych już lokacji i starając się zrobić wszystko odkrywam je na nowo. 

• This 1