gtfan 3 300 Opublikowano 15 stycznia Opublikowano 15 stycznia (edytowane) może nietypowy temat, ale czy ktoś korzysta z puszek z żarciem? nie mówię tutaj o tyrolskiej czy innych podrzędnych wyrobach za parę złotych, ale o takich puszkach bardziej z pomysłem, sam odkryłem temat w pandemii jak jedna z moich ulubiony restauracji Ed Red musiała się zamknąć a w zamian wymyślili że będą swoje jedzenie pakować do puszek. sam proces jak to wszystko powstało opisywał Maciej więc odsyłam od siebie dodam że mam w komórce zapas puszek które używam jak nie mam czasu lub pomysłu na obiad. nie jest to tania rzecz niestety, bo ok 30pln za puszkę ok 300g, ale większość jest mega dobra i po brzegi wypełniona porządnym mięsem. oprócz Ed Red mam też puszki Kogoot, powiedziałbym że często smak mają lepszy niż Ed Red (mięso mają bardziej delikatne i ogólnie smak jest taki bardziej neutralny, w Ed Red często smaki są mega wyraziste), mają też puszki z jakimiś dodatkami typu por w sosie, ale często kaloryczność ich produktów jest dość spora, więc trzeba uważać. obie firmy mają też zestawy mięso z dodatkami warzywnymi i tutaj zdecydowanie lepiej wypada dla mnie Kogoot, smak i wygląd takiego kurczaka z ziemkniakami jest super, a puszki Ed Reda z dodatkiem skrobiowym wyglądają po prostu jak słabo jak mocno zmielona masa (ale smakują ok). miałem jeszcze puszki od Iron Chef, ale przyszły mi one w połowie rozwalone i nie wyglądało to na uszkodzenie w transporcie, więc nie zamówiłem już więcej. polecam temat, można się serio zdziwić jakby ktoś miał do polecenia jakieś konkurencyjne firmy to chętnie sprawdzę aha, mega ważna rzecz - zamiast mięso podgrzewać w rondlu to puszki najlepiej wrzucić do gotującej się wody na 5-10 minut i tak je podgrzać, wtedy smakują dużo lepiej Edytowane 15 stycznia przez gtfan Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 15 stycznia Opublikowano 15 stycznia Byla mowa o tych puszkach na forum. Jadlem zeberka, wolowine i kaczke, wszystkie smaczne i tanie, zjadlbym jeszcze raz. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 15 stycznia Opublikowano 15 stycznia 7 godzin temu, gtfan napisał: puszki najlepiej wrzucić do gotującej się wody na 5-10 minut i tak je podgrzać A czy to nie jest zbytnio zdrowe? Taka blacha z wrzątku. 1 Cytuj
gtfan 3 300 Opublikowano 15 stycznia Autor Opublikowano 15 stycznia (edytowane) 13 minut temu, grzybiarz napisał: A czy to nie jest zbytnio zdrowe? Taka blacha z wrzątku. pewnie jest tak samo bezpieczne jak gotowanie zupy w garnku a na poważnie to chyba jest ok, puszki są z blachy która teoretycznie nie wchodzi w reakcje z jedzeniem. zresztą to nie mój wymysł ale tak zaleca producent tych (i innych też) puszek. Edytowane 15 stycznia przez gtfan Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Te puszki musiały przejść proces sterylizacji, razem z tym żarciem, a to jest zależnie od technologii 120-140 stopni, wiec jak wtedy wytrzymały to i teraz też niższa temp wytrzymają. Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 19 stycznia Opublikowano 19 stycznia Chciałem wziąć trochę puszek na próbę, ale jak czytam recenzje typu suche, żylaste, mdłe, sam anyż itp. to trochę mi się odechciewa zamawiać i wolę iść na schabowego do lokalnego baru :f Za to swego czasu jak jeszcze knajpa działała to wbijaliśmy na stejki i było zajebiście. edit dałem się namówić, bo były promki akurat Dla mnie totalny niewypał, po czterech kolejnych puchach z suchym niesmacznym mięsem było mi trochę niedobrze. Chili męczące, wołowina w każdej puszcze podobna - neutralne smakowo kawałki, nieco twardawe. Jak na porcję za 32 zł do odgrzania w domu to śmiech w karczmie trochę, bo lepsze "bitki" serwują w barze mlecznym. Eksperyment zrobiony, zakończony fiaskiem, więcej nie skorzystam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.