Skocz do zawartości

Puszki


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

może nietypowy temat, ale czy ktoś korzysta z puszek z żarciem? nie mówię tutaj o tyrolskiej czy innych podrzędnych wyrobach za parę złotych, ale o takich puszkach bardziej z pomysłem,

 

sam odkryłem temat w pandemii jak jedna z moich ulubiony restauracji Ed Red musiała się zamknąć a w zamian wymyślili że będą swoje jedzenie pakować do puszek. sam proces jak to wszystko powstało opisywał Maciej więc odsyłam

 

 

od siebie dodam że mam w komórce zapas puszek które używam jak nie mam czasu lub pomysłu na obiad. nie jest to tania rzecz niestety, bo ok 30pln za puszkę ok 300g, ale większość jest mega dobra i po brzegi wypełniona porządnym mięsem. 

 

oprócz Ed Red mam też puszki Kogoot, powiedziałbym że często smak mają lepszy niż Ed Red (mięso mają bardziej delikatne i ogólnie smak jest taki bardziej neutralny, w Ed Red często smaki są mega wyraziste), mają też puszki z jakimiś dodatkami typu por w sosie, ale często kaloryczność ich produktów jest dość spora, więc trzeba uważać. 

 

obie firmy mają też zestawy mięso z dodatkami warzywnymi i tutaj zdecydowanie lepiej wypada dla mnie Kogoot, smak i wygląd takiego kurczaka z ziemkniakami jest super, a puszki Ed Reda z dodatkiem skrobiowym wyglądają po prostu jak słabo jak mocno zmielona masa (ale smakują ok).

 

miałem jeszcze puszki od Iron Chef, ale przyszły mi one w połowie rozwalone i nie wyglądało to na uszkodzenie w transporcie, więc nie zamówiłem już więcej.

 

polecam temat, można się serio zdziwić :) jakby ktoś miał do polecenia jakieś konkurencyjne firmy to chętnie sprawdzę :)

 

aha, mega ważna rzecz - zamiast mięso podgrzewać w rondlu to puszki najlepiej wrzucić do gotującej się wody na 5-10 minut i tak je podgrzać, wtedy smakują dużo lepiej

Edytowane przez gtfan
  • Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
7 godzin temu, gtfan napisał:

puszki najlepiej wrzucić do gotującej się wody na 5-10 minut i tak je podgrzać

A czy to nie jest zbytnio zdrowe? Taka blacha z wrzątku. 

  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, grzybiarz napisał:

A czy to nie jest zbytnio zdrowe? Taka blacha z wrzątku. 

pewnie jest tak samo bezpieczne jak gotowanie zupy w garnku ;) 

 

a na poważnie to chyba jest ok, puszki są z blachy która teoretycznie nie wchodzi w reakcje z jedzeniem. zresztą to nie mój wymysł ale tak zaleca producent tych (i innych też) puszek.

Edytowane przez gtfan
Opublikowano

Chciałem wziąć trochę puszek na próbę, ale jak czytam recenzje typu suche, żylaste, mdłe, sam anyż itp. to trochę mi się odechciewa zamawiać i wolę iść na schabowego do lokalnego baru :f Za to swego czasu jak jeszcze knajpa działała to wbijaliśmy na stejki i było zajebiście.

 

edit

dałem się namówić, bo były promki akurat :cebula:

Dla mnie totalny niewypał, po czterech kolejnych puchach z suchym niesmacznym mięsem było mi trochę niedobrze. Chili męczące, wołowina w każdej puszcze podobna - neutralne smakowo kawałki, nieco twardawe. Jak na porcję za 32 zł do odgrzania w domu to śmiech w karczmie trochę, bo lepsze "bitki" serwują w barze mlecznym. Eksperyment zrobiony, zakończony fiaskiem, więcej nie skorzystam.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...