Skocz do zawartości

Tekken 8 - Online

MEVEK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy może sobie włączyć w każdym trybie. Przeważnie takich typów rozjeżdża się walcem, bo mają dostęp do 5-6 narzędzi z całego movesetu danej postaci i łatwo ich rozpracować :)

• Plusik 2
Opublikowano

Pewnie tu tez mozna. Ja sie musze nauczyc grac w to ale poki co moge sie wpisac.

P.S

Ma ktos chwile pograc pod wieczor. Najlepiej 1 vs 1 aby cos sie wyuczyc, pocwiczyc pamiec i miesnie :lapka:

Opublikowano
59 minut temu, iluck85 napisał:

ludzie pograli z tutejszymi chadami i już nie chcą grać online :kaz:

Ja tam zawsze chętnie w wolnej chwili, wiecie gdzie mnie szukać :)

• Lubię! 1
Opublikowano

@Amer dziekuje za gre :obama:

Takiego treningu mi bylo trzeba. Bardzo chetnie pogram wiecej w wolnej chwili. A te nowe postacie to jest kosmos dla mnie aby je ogarnac :sapek:

• Lubię! 1
Opublikowano

Również pięknie dziękuję Panowie :) TK to jednak nie jest mój świat, takie odczucia mam obecnie. Gra mi się w to... sztywno bardzo niestety. Choć z drugiej strony gra szalenie mi się podoba od strony oprawy, klimatu i kilku innych. Zrobię sobie 2-3 dni przerwy, przemyślę temat i być może spróbuję raz jeszcze. Jakoś tak obecnie ciężko jest mi zdecydować się na postać którą chciałbym trenować i generalnie jest "tak se". Kompletnie brakuje mi ogrania, więc combosy siadają, ale defensywę mam zerową (złykałem dziś chyba wszystkie podcinki jakie serwowaliście). No nie wiem, może z czasem pojawi się lepsze ogranie i wsio stanie się bardziej naturalne i płynne, no ale to no właśnie - z czasem, może, kiedyś... jak Bozia pozwoli ;)

• Lubię! 1
Opublikowano

Jezeli musisz to zrob sobie przerwe. Sam tak robie.  Na pewno wyjdzie Ci to na plus ale nie zostawiaj nas. Potrzebujemy Cie :hi:

P.S 

Imo Dragunov i Xiajka wymiataja.

• Lubię! 1
Opublikowano

Nie umiem tak szybko jak oni ale sie udaje. W lewo to latwizna ale w prawo to juz inna para kaloszy. Czasem stik sie przesunie i juz mi postac wariuje. Musze sobie jakis pasek na nogi i sticka zarzucic aby sie nie wiercil jak gram. Co by nie mowic nie wroce do pada. To by byl duzy downgade, a przestawienie sie wymaga wytrwalosci. Szkoda to zaprzepascic. 

Reedycja.

@Wojtas1986

Ja o niebie Ty o chlebie.

Moja wina. Na padzie umialem tylko w jedna strone i sie poddalem.

• Plusik 1
Opublikowano

@Wojtas1986 Idzie w obie strony bez problemu. Jak masz problem, to najpierw rób "na sucho" powoli pojedynczy backdash do cancela (b,b,db) upewniając się że w command history nie masz nic więcej (tzw. czysty input). Potem spróbuj robić drugi po pierwszym, itd. Nie chodzi o szybkość, tylko o wyrobienie pamięci mięśniowej prawidłowego ruchu. Z czasem palce same zaczną szybciej chodzić. Tylko robiąc pierwszy backdash wciskasz "b" dwa razy, potem input powinien wygladac tak:

b, b, db, (kolejny backdash to już tylko pojedynczy "b") b, db,    b,db,    b,db... etc

Weź sobie jakiś infinite stage i ustaw kukłe by podążała za Tobą. Po kilku dniach powinieneś już śmigać.

• Plusik 2
Opublikowano

@Wojtas1986

krzyżak w DS jest dziwny i przy delikatnym przesunięciu nacisku lapie dodatkowy input, np. Przy wciśnięciu dołu czasami wskoczy Ci dodatkowo przód

ale kbd jest jak najbardziej mozliwy na DSie , po prostu wymaga troche wiekszej uwagi i precyzji niz na DS4

@smoo

imo lepiej trenować zaczynając od nastepujacej sekwencji: z pozycji db probowac wykonać b,b i probowac zatrzymac animacje kolejnym db. jak zacznie sie udawac, probowac zrobic dwa backdashe pod rzad, palce skumaja, ze wystarczy dalej jedno wcisniecie b.

Opublikowano (edytowane)

Na zjebany krzyzak w DS'ach jest prosty mod, tzw separate dpad :). Wtedy łączymy wygodę gry krzyżakiem z dokładnością hitboxa/klawiatury.

Edytowane przez smoo