Czoperrr 5 113 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Za tydzień lecę na 2 noce służbowo do Brukseli (do Komisji Europejskiej :)). Co polecacie zobaczyć, gdzie zjeść i się napić? Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Na pewno poganiaj po rynku głównym i okolicach, są tam też dookoła restauracje (nawet w znośnych cenach ale to było z 8 lat temu), czasem można trafić wieczorem na jakieś występy. Warto też wstąpić do Royal Museum of the Armed Forces and Military History. Jeśli chodzi o żarcie to jedyne co zapamiętałem to dobre frytki z masą sosów do wyboru i smaczne piwa (nawet losowe z marketu za 2-3 euro było dobre). 1 Cytuj
SebaSan1981 3 582 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Poza Brukselą, polecam tez odwiedzić Antwerpię. Bardzo ładne zadbane miasto z bogatą historią. Jedno z moich ulubionych europejskich miast. Poniżej kilka fotek: Jest tanio i bezpiecznie, polecam uważać jedynie na parkingi i koniecznie czekać aż bilet się wydrukuje z bramki wjazdowej. Co nie jest takie oczywiste no czasem automatyczne bramki łapią zwiechy umożliwiając wjazd bez wydrukowania bileciku. A bez niego wyjazd nie jest taki prosty. Dlaczego? W przypadku braku biletu, opłata za wyjazd z niektórych parkingów w centrum może odchudzić portfel o 40€ Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego To prawda, lepiej do Antwerpii podjechac bo to jedno z lepszych miast w tamtym regionie. Bruksela to smrod niesamowity dzisiaj. Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 14 lutego Autor Opublikowano 14 lutego Będę tam w niedzielę o 17 a wracam we wtorek o 9 rano więc raczej poza Brukselę się nie wybiorę Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego Bruksela jest brudna, syfna, pelna imigrantów i bezdomnych, zresztą mam wrażenie że cała Belgia jest taka. Jeżeli chcesz coś zwiedzić sensownego to Bruggia i Antwerpia. Jestem ogromnie rozczarowany tym krajem. Pracowalem tam około 10 lat temu. Nigdzie nie spotkalem sie z takim rasizmem. Cytuj
Jukka Sarasti 358 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego Jak to ładnie pisał Charles Baudelaire w "Biednej Belgii" - najzimniejsza zakonnica we Francji jest ciągle cieplejszą osobą, niż najcieplejsza nierządnica w Belgii Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego 5 godzin temu, standby napisał: Bruksela jest brudna, syfna, pelna imigrantów i bezdomnych, zresztą mam wrażenie że cała Belgia jest taka. Jeżeli chcesz coś zwiedzić sensownego to Bruggia i Antwerpia. Jestem ogromnie rozczarowany tym krajem. Pracowalem tam około 10 lat temu. Nigdzie nie spotkalem sie z takim rasizmem. Ze strony Belgów? Ciekawe, zawsze myślałem, że to miły naród. Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego Będę w Brukseli niecałe 4 dni w czerwcu. Wygląda na to, że w samym mieście za wiele do zwiedzania nie ma. Rynek i jego okolice, atomium, przejść się dzielnicą mocodawców Tuska i szlakiem komiksowych murali no i to chyba tyle. Do tego jakieś pół dnia na Waterloo i spokojnie powinien zostać mi dzień na wypad do Antwerpii. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 15 lutego Opublikowano 15 lutego bardziej polecam Bruggie niż Antwerpie Cytuj
Rozi 603 Opublikowano 15 lutego Opublikowano 15 lutego Polecam Molenbeek, znakomicie oddaje ducha nowoczesnej Europy. Cytuj
KrYcHu_89 2 291 Opublikowano 15 lutego Opublikowano 15 lutego Jest jedna ciekawa do odwiedzenia dzielnica w Brukseli, z tymi żywymi ludźmi za witrynkami, pełno polityków można spotkać tam wieczorami. A tak poza tym bród, smród i ubóstwo, na szczęście od 2018 tam nie zawitałem i mam nadzieje, że tak zostanie :D. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi