Skocz do zawartości

Tomb Raider I–VI Remastered

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko jakieś Giga Chady znajdowały wszystkie znajdźki bez solucji. Do dziś pamiętam niewidzialną półkę z amunicją przy Sfinksie w TR1.

Opublikowano
Teraz, iluck85 napisał:

Chyba nadal jest, bo ammo wisiało w powietrzu. 

Drugi raz musiałem użyć poradnika- Kopalnia. Brakowało 3 elementu...

No jest, ta nowa wersja to dokładna kopia oryginałów z lepszą grafą i paroma dodatkowymi bzdetami.

@Rudiok Na tej niewidzialnej półce były do zgarnięcia uzi i amunicja do nich.

Opublikowano

W TR3 Dżungla na start obligatoryjna a później będzie opcja wyboru. Londyn, Nevada lub Południowy Pacyfik. Po przejęciu tych 3 regionów jest Antarktyda dopiero. 

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano
W dniu 25.02.2024 o 22:13, iluck85 napisał:

Szału nie ma. Miło po latach skończyć :CoolStoryBro:

Robię przerwę i odpalam 2.

Apka Xboxa pokazuje 19h.

IMG_8590.jpeg

Podpowiedz mi prosze bo juz pamiecia nie siegam. Jest jakis wybor poziomow w TR1 aby znajdzki dozbierac ? Nie usmiecha mi sie maraton robic jezeli tylko kilka poziomow przegapilem :lapka:

Opublikowano (edytowane)

Nie widziałem, ale też nie szukałem w menu. Mogę wieczorem sprawdzić. 

Ale obstawiam że brakuje takiej opcji. 

Edytowane przez iluck85
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Skusiłem się jednak i kupiłem na PS5. Właśnie ukończyłem Peru w jedynce. Dobrze się gra. Eksploracja i łamigłówki nadal wciągają. Nowe sterowanie co prawda do niczego się nie nadaje, ale nie mam żadnego problemu ze starym. Myślałem, że będzie trudno wrócić do starego sterowania, ale wcale nie jest ono aż tak archaiczne jakby mogło się wydawać. Grałem w o wiele więcej nowszych gier z gorszym sterowaniem, które wyszły lata później.

Grafika jest sporo poprawiona. Tak naprawdę zrobiona od nowa. Nie wróciłbym już do oryginałów właśnie przez pikselozę, a więc ten remaster dla mnie idealny. 

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wleci deluxik z sekrecikami w formie książeczki, ciekawe czy będzie tak dobrze jak swego czasu w playerstation plus.

Ale brak tej wersji na xboxa to jakiś cios w mordę.

Opublikowano
5 hours ago, Rtooj said:

Wleci deluxik z sekrecikami w formie książeczki, ciekawe czy będzie tak dobrze jak swego czasu w playerstation plus.

Ale brak tej wersji na xboxa to jakiś cios w mordę.

? Jest Xbox One + Smart Delivery.

Opublikowano
4 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

? Jest Xbox One + Smart Delivery.

Czytałem że wersja z książeczką z sekretami nie będzie wydana na xboxa.

Opublikowano

Okazuje się, że wersja na płycie będzie dostępna w normalnych sklepach, a nie tylko poprzez Limited Run Games. Wydawcą będzie Cenega, a pierwsze sklepy już zbierają zamówienia, chociażby Gamefinity.

• Plusik 2
  • Lubię! 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

I na takie info czekałem, bo nie chcę mrozić kasy na rok u LRG. Szkoda, że z tych ich reklam nie wynika jasno, co jest typowo ich "exclusive'm", a co wyjdzie później w retailu.

• This 1
Opublikowano

LRG to te curvy co nagrywały gierki na zwykłych nagrywarkach a nie tłoczyły płytek, później nie chciały działać na konsoli 3DO - tak dla przypomnienia. 

No i taka nagrywana płytka żyje tylko kilka lat w przeciwieństwie do tłoczonej która może pociągnąć kilkadziesiąt lat. 

Opublikowano
Teraz, Ukukuki napisał(a):

No i taka nagrywana płytka żyje tylko kilka lat w przeciwieństwie do tłoczonej która może pociągnąć kilkadziesiąt lat. 

Mam nagrywane płyty, które bezproblemowo działają już 20 lat.