Skocz do zawartości

Balatro

Bigby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja już mam na liczniku 25h, a kupiłem ledwie 6 dni temu :p Może sobie przerwę zrobię na inne gierki ;)

Ciekawe czy mają w planach jakieś większe aktualizacje do gry z nowymi trybami, taliami itp.

Opublikowano

Zwycięski run - zakończyłem główny run na farcie, bo uratował mnie joker jak byłem dosłownie kilka tysięcy od wyjątkowo dużego blinda (poprzednie podejście wymagało 100k, w tym 300k :sapek:). Chorą gra, ale czuje, że nie będę próbował nawet jej maksować.

IMG_8128.thumb.png.d80f94b53d95bc3909a419f46b6464f0.png

Tutaj rekordowy run - mam wrażenie, że brakuje w moich kalkulacjach jakiejś reguły która gwarantowałaby wysoką punktację.

IMG_8129.thumb.png.c091f435ad7e37e05b670257f7fd590c.png

Niedługo gra wróci na półkę, a ja w spokoju ogrywać sobie będę klasyczki na PSP leżąc na kanapie w domu babci, nie mając na głowie żadnych trosk jak wtedy kiedy byłem dzieckiem i grałem w tym samym pokoiku w Pokemony Red na GBC nachylając się pod odpowiednim kątem aby złapać nieco światła z podwórka (nie było słońca ale mnóóóstwo śniegu więc ogólnie jasno). Warto było.

Opublikowano

Strit chyba najbezpieczniejszy, a jak wpadnie joker co strity można robić z 4 kart lub z pominięciem jednej wartości karty, to aż trzeba mieć pecha by przegrać run 

• Plusik 1
Opublikowano
Godzinę temu, Rozi napisał(a):

Granie pod kolor jest dobre dla początkujących. Jest za dużo Boss Blindów, które ten run mogą zakończyć.

Ale grając pod kolor można sobie zrobić wszystkie talie i odblokować kolejne karty, które ułatwiają kolejne runy, a kolega ma na obecnym etapie problem z ugraniem 300k. 

Opublikowano
2 godziny temu, Daffy napisał(a):

Strit chyba najbezpieczniejszy, a jak wpadnie joker co strity można robić z 4 kart lub z pominięciem jednej wartości karty, to aż trzeba mieć pecha by przegrać run 

Najlepsze układy to te, które wpadają jak najczęściej i którymi możemy punktować co rękę. Polecam spróbować buildów pod trójki, dwie pary, pary, a nawet wysoką kartę.

@SnoD granie pod odblokowywanie kart i granie pod bicie poziomów trudności to dwie inne bajki. Ja też grałem (i wygrywałem) kolorem, ale to jest bardzo ryzykowna taktyka i na wyższych poziomach trudności można się szybko uwalić.

Wiadomo, że najlepiej grać tym, co dostaniemy, bo gra jest wtedy ciekawsza. Polecam ten fajny post (i co nieco o kolorze):

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

Niczym się nie różni, to są te same wersje genialnej gry :obama:

Na STEMIE możesz wgrywać mody, na konsolach i mobilkach nie, ale to chyba oczywiste.

Edytowane przez Rozi
  • Plusik 1