Opublikowano 23 lutego 20241 r Po demie średnio. Sterowanie niezbyt responsywne, zwłaszcza na switchu jest odczuwalny input lag. Na xboxie dużo lepiej. Ciężko mi wydać werdykt po tym jednym etapie. Są gry indie i poprzednie contry jak np c4, contra rebiirth czy hard corps w ktore gra się dużo lepiej.
Opublikowano 24 lutego 20241 r Słabizna, szkoda czasu. Juz po zamulającum menu wiedziałem, że będzie sraka. Szkoda a zapowiadało się całkiem całkiem.
Opublikowano 26 lutego 20241 r Nie wiem co wy bierzecie, ale gierka mechanicznie jest zajebista. Świetny powrót Contry. Może po prostu nie grajcie na Switchu, bo to okropny port - framerate i lag to tragedia. Zupełnie inne wrażenia na innych platformach
Opublikowano 26 lutego 20241 r Grałem na amatorze i potrafiła przyciąć podczas zmiany levelu, raz zniknęła mi też całkowicie muzyka. Dwa razy demko przeszedłem i zawsze dziwnego laga odczuwalem. Graficznie tak se, na ps3 by poszło. Skakanie po tych uchwytach wkurzające bo łatwo spaść, przeciwnicy powinni ginąc od szczała jak w oryginale, byłoby lepiej, plynniej.
Opublikowano 27 lutego 20241 r Grałem na series X ale tak ochydnego i bezpłciowego stylu graficznego dawno nie widziałem. Lubię contrę i jak będzie kiedyś kluczyk za 20zł to i tak pewnie sprawdzę fulla.
Opublikowano 23 marca 20241 r Jednak kupiłem i nie mogłem się oderwać przez 5h. IMO warto. Fajne nawiązania do starszych contr. Różnorodne postacie do odblokowania i perki do kupienia w sklepie a także soundtracki i tryby gry. Wszystko oczywiście za walutę in game a nie prawdziwą kasę. Wiec jak ktoś lubi ten gameplay loop to będzie miał co odblokowywać. Grind jest spory. Gra się zupełnie jak w klasyczne kontry plus kombinacje perkow i unikatowe bronie niektórych postaci. Jest fajny challenge mode. Gierka mogłaby wyglądać lepiej ale w handheldzie na steam decku jest ok. Ważne żeby w żadnym wypadku nie kupować wersji switch. Dałem 100zl i nie żałuję. Śmiało atakujcie na przecenie. Jednak te partacze z wayforward trochę czują kontrę.
Opublikowano 23 marca 20241 r Warto, dobra Contra, fajni bossowie, jest czego unikać, przeszedłem już z 6 razy.