Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Roger napisał:

Trwają bowiem intensywne rozmowy odnośnie przyszłości magazynu i nowego wydawcy o czym będziemy Was informować na bieżąco.

Oby udało się to domknąć i zmienić na kogoś rzetelnego. 

• Plusik 2
Opublikowano

Śmiechłem mocno widząc okładkę, ważne że jest kolorowo i intrygująco. Super że w końcu jest info o numerze i że przyszłośc szmatławca rysuje pozytywnie. Ta gazetka to dla nas tu obecnych ważny element życia :)

Chętnie poczytam o kryzysie w branży, temat jest bardzo poważny i mam wrażenie że za mało się o tym mówi/pisze. 

Walkiewicz odchodzi z Filmwebu? Ło matko!!

Opublikowano

Super wiadomość. Czekam na numer i liczę, że PE czeka świetna przyszłość.  Oby udało się z nowym wydawcą i by pomógł on w obecnych bolączkach jakie trapią magazyn. 

• Plusik 1
Opublikowano

Roger, przekaż proszę temu potencjalnemu nowemu wydawcy gdyby się wahał, że jak dopnie deal, to jemu też kupię nowego Farming Simulatora.

Tymczasem fajnie, że jest zapowiedź nowego numeru. W końcu. Bym już coś pokartkował. A skoro coś się tam kotłuje za kulisami, to spóźnienie będzie usprawiedliwione.

• Haha 2
Opublikowano
25 minut temu, Kmiot napisał:

Roger, przekaż proszę temu potencjalnemu nowemu wydawcy gdyby się wahał, że jak dopnie deal, to jemu też kupię nowego Farming Simulatora.

Tymczasem fajnie, że jest zapowiedź nowego numeru. W końcu. Bym już coś pokartkował. A skoro coś się tam kotłuje za kulisami, to spóźnienie będzie usprawiedliwione.

Namówiłeś ;) 

Opublikowano

W środę po robocie wdepnę do saloniku i sobie kupię, nie czekając na prenumeratę. Ostatni raz to było przy numerze 300, bo były u mnie okładki z MGS, a z prenumeraty był Leoś. Chyba kilka dni później.

Opublikowano

Z tą okładką, to już lepiej by było, gdyby ten numer jednak nie wyszedł :kekw: Ale na serio, to super, że jest zapowiedź i super, że doczekałem się tekstu o Days Gone.

Trzymamy kciuki za nowego wydawcę!

Opublikowano

A mnie się tam nawet podoba okładka, znaczy się nie powiem, że jest brzydka jak to już miało miejsce kilka razy.

Zmiany wydawcy się nie spodziewałem, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Opublikowano
41 minut temu, Square napisał:

Zmiany wydawcy się nie spodziewałem, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Może być tylko lepiej, robercik nie udźwignął 

Opublikowano
1 godzinę temu, Shen napisał:

Byle nowy wydawca forumka nie zamknął:rayos:

W średniowieczu za takie bluźnierstwo zbierałbyś gałęzie w zagajniku na swój stos ;) 

• Plusik 3
  • Lubię! 1
  • Haha 3
Opublikowano

Fajnie, że się udało wydać ten numer. Oby do 350. 

Chociaż miałem nadzieję @Roger że jako fan Tify i płaczących Japonek załatwisz takie fajne okładeczki z siódemki jak przed czterema laty :frog:

No nic, najważniejsze, że szmatławiec dalej istnieje. 

Zdradzisz kto napisał reckę Rebirth?

Opublikowano (edytowane)

Mam bogatą wyobraźnię, więc przyszedł mi do głowy taki scenariusz: jak to z tą zmianą wydawcy było/jest/będzie.

Na spotkaniu biznesowym u Łapusza zjawia się potencjalny nabywca Szmatławca:
- Panie Robercie, ta gazeta to popularna jest? Nie wiem czy zrobię dobry deal...
- Huh! I to jak! Ponad ćwierć wieku się ukazuje! Zasadniczo to kura znosząca złote jajka, tylko mi czasu brakuje. Ja to obrotny chłopak jestem, ale się nie rozdwoję. No to jak?
- Biere!
- Gratuluję! Interes życia!

Klika dni później, na zebraniu redakcji.

- Dobra, chłopaki. Macie jakieś życzenia na początek naszej współpracy?
- Podwyżki o sto procent! W zamian damy z siebie wszystko!
- Niech będzie! Myślę, że na takie drobne wydatki nas stać!
- Hurra!

Biuro wydawcy. Dwa miesiące później. Właśnie przyszedł sms z banku, że wpłynęła spłata za sprzedane numery miesiąc temu.
- No to zaloguję się na konto. Zobaczmy ile jestem na plusie, heheh...
(klik, klik, klik, klik...)
- Wtf?! Minus 10k?! Łapuuusz, yoooouuu baaaastaaard!

;D

A tak ogólnie, to idealnym partnerem byłby Orlen. Kasy jak lodu, ogromna sieć, własne paczkomaty. A na dodatek nazwisko (byłego już) prezesa łatwo kojarzące się z oldskulowym czasopismem komputerowym (w wołaczu) ;P

I jeszcze dla malkontentów okładkowych:

Chociaż w tym przypadku naprawdę ciężko udawać, że się tego nie widzi.

Pisemko dla czterdziestolatków. Kto by uwierzył? ;-)

Edytowane przez macGyver
  • Haha 1
  • beka z typa 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pix napisał:

Chociaż miałem nadzieję @Roger że jako fan Tify i płaczących Japonek załatwisz takie fajne okładeczki z siódemki jak przed czterema laty :frog:

Również liczyłem na fajnalowe okładki z Tifą czy Aerith, ale trzeba się zadowolić wielkim robalem udającym konia :sadkek:

Edytowane przez Grześ