NicraM 2 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca (edytowane) W dniu 9.03.2024 o 09:06, Mantis napisał: Stano bogaty i stabilny, ale dlatego, że prowadzi biznesy mądrze. Bałbym się o PE w jego rękach, bo jego raczej by nie zadowalało, że raz na plus, a raz na minus. Zaś Warga to gracz i pasjonat. Posiada też ogromną wiedzę i na pewno by z wielką miłością traktował PE, ale tutaj znowu wydaje mi się być za "biedny". Litości. Stanowski to sprzedawczyk. Chyba umknęła Ci informacja o tym jaką siepe dostawał ze spółek skarbu państwa. Dodatkowo te jego cichociemne wizyty u Obajtka w Orlenie. To jest PiSior, a kanał ZERO to dawne TVPiS tylko takie soft. Dodaj do tego też Mazurka; sprzedajne świnie to są. Edytowane 11 marca przez NicraM 4 1 1 5 Cytuj
Mantis 1 123 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca 2 godziny temu, NicraM napisał: Litości. Stanowski to sprzedawczyk. Chyba umknęła Ci informacja o tym jaką siepe dostawał ze spółek skarbu państwa. Dodatkowo te jego cichociemne wizyty u Obajtka w Orlenie. To jest PiSior, a kanał ZERO to dawne TVPiS tylko takie soft. Dodaj do tego też Mazurka; sprzedajne świnie to są. Ale może lepiej nie mieszać polityki do tego forum? Cytuj
gnysek 9 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca (edytowane) W dniu 8.03.2024 o 21:49, Pix napisał: Tylko że dobre teksty to raczej zasługa Rogera i tego, że skupił wokół PE fajnych, utalentowanych ludzi, którzy wiedzą o czym piszą i wiedzą jak pisać, żeby zainteresować czytelnika. No właśnie, przypomnijmy sobie nieco ponad rok temu, jak Łapusz trafił do szpitala (jeden rabin powie, że wątroba, inny, że coś innego), a Roger pchnął wózek dalej. Być może właśnie to było powodem zakopania Pixela a nie PE - większa baza stałych i lubianych przez czytelników osób, która na czas przygotowuje świetne teksty i organizują się z własnym naczelnym, bez udziału "naczelnego-wydawcy", który słynie z nawalania. Tak naprawdę to mam wrażenie, ze Idea Ahead to taki rodzaj słupa, bo przez kogoś muszą przechodzić niektóre rzeczy, ale i taka kula u nogi, że w końcu trzeba od niego uciekać. Mnie niestety jegomość stojący za tym "pomysłem" najbardziej wkurzył rok temu, jak wykupiłem pakiet Supporter na Pixel Heaven, w ramach którego gwarantowali listę wspierających z linkiem do strony, jakąś dedykowaną publikację i koszulkę i co? Do prawie 2 tygodni przed imprezą wisiały zeszłoroczne linki, a jak dojechałem z Gdańska do Warszawy, to mimo, że przy zakupie biletu i potem w osobnej ankiecie (łącznie ze 3 razy) miałem podać rozmiar limitowanego t-shirta i przyjechałem na sam początek imprezy, na wejściu powiedziano mi, że "koszulki w tym rozmiarze dawno się skończyły, proszę podać adres to panu doślemy". Dostałem ją chyba we wrześniu... Limitowana publikacja? Nie mam pojęcia gdzie jest, ale wszystkie nazwiska były w środku wejściówki (jak ją wyjmiesz z etui), więc może to właśnie owa dedykacja. Dostałem za to po raz -nasty archiwalne numery Pixela, PE i komiksów, których już mam po 5 egzemplarzy z innych jego imprez, więc zmianę wydawcy przyjmę z ulgą. Edytowane 12 marca przez gnysek 3 Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca Fakapy tego typa można mnożyć w nieskończoność. W sumie najbardziej irytujące jest to, że jeszcze są ludzie co go bronią. 1 Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca Wymowne jest to ze nawet Micz, typ z ktorym rozkrecali pixela sie zawinal z ich fesjbuka i gdzies tam rozkrecil swoja grupe. A pierwszym znakiem, ze bedzie ciekwie byl chyba ten reaktywowany secret sercvice, ktorego wyszly dwa numery a potem zmienil sie w pixela. Bylo nawet forum ale zechlo po paru miesiacach bo nikt tam nie pisal. Zabawne w sumie jest to, ze za kazde z fakapow lapusza ciegi zbieral kto inny, Pegaz przy SS i Roger przy PE. Dla mnie osobiscie szczytem kuriozum bylo robienie przez Rogera imprezy extreme bo wszystko zladowalo (tydzien przed) na niego. Ja bym nie mogl, je.bnalbym to w piz.du i kazal lapuszowi sie tlumaczyc. No ale widac bylo, ze naczelny nie chce zawiesc czytelnikow wiec podjal. A z rzeczy na plus to ja osobiscie nie wiedze, ale slucham sobie takiego retro videocastu czasami i tam prowadzacy mowili, ze spotkali sie dzieki PH z tworcami gier na ktorych wysrastali. Ale pewnie i tak organizacja tego wszystkiego zajmowal sie kto inny, po prostu nie bylo fakapu wiec go nie wyczytali. 3 1 Cytuj
Grześ 380 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca (edytowane) Gdzie pdf Edit: A dobra, nie doczytałem, że 12 marca wysyłka, a pdf jutro. Zmyliła mnie okładka na stronie sklepu. Edytowane 12 marca przez Grześ Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca (edytowane) Jest jutro sens iść do (nie)pobliskiego saloniku po numer, czy może czasem nie być? Edytowane 12 marca przez PiotrekP Cytuj
milupl 620 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca 1 godzinę temu, PiotrekP napisał: Jest jutro sens iść do (nie)pobliskiego saloniku po numer, czy może czasem nie być? Jest sens, tylko dużych nadziei bym sobie nie robił 1 Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca dlatego dajcie znać czy jest sens się fatygować Cytuj
gnysek 9 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca Ciekawe, czy tym razem listonosz mi wymiętosi, czy dojedzie w całości... ale to pewnie jeszcze z tydzień, zanim się dowiem. Cytuj
Lifestream_ 0 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca Ciekawe jak to będzie z pozostałymi prenumeratami od Łapusza, które są opłacone z góry, po zmianie wydawcy. Żeby nie było jak za czasów Neo plus - "zabili go i uciekł". Cytuj
snejk04 413 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca 22 godziny temu, PiotrekP napisał: Jest jutro sens iść do (nie)pobliskiego saloniku po numer, czy może czasem nie być? W Empiku było Cytuj
sph! 836 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca W małym saloniku prasowym w outlecie na moim zadupiu też było. W ogóle, gra miesiąca 2 strony. Wam się chyba nie chce robić tej gazety (ups.... magazynu? czasopisma?). Cytuj
Winopijca 12 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca Godzinę temu, Lifestream_ napisał: Ciekawe jak to będzie z pozostałymi prenumeratami od Łapusza, które są opłacone z góry, po zmianie wydawcy. Żeby nie było jak za czasów Neo plus - "zabili go i uciekł". Ja niedawno przedłużałem prenumeratę (ta promocja do 31.12.2023), liczę, że będzie trwała do końca... Końca prenumeraty oczywiście, bo wierzę, że PSX Extreme będzie jeszcze trwał długo. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca 8 minut temu, sph! napisał: W ogóle, gra miesiąca 2 strony. Wam się chyba nie chce robić tej gazety a co, chciałeś poczytać lanie wody przez 4 strony o tym, że w grze jest to samo co w innych, tylko trochę inaczej i lepiej? Dzisiaj 99% gier AAA to kalka i zbiór mechanik z innych tytułów, więc co tu wielce analizować. Aczkolwiek BG3 chyba też był na dwóch stronach i to już troche słabe było 1 Cytuj
sph! 836 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca Wystarczyłoby dodać 2 strony screenów z Tifą z Costa del Sol. 1 3 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca 1 godzinę temu, Lifestream_ napisał: Ciekawe jak to będzie z pozostałymi prenumeratami od Łapusza, które są opłacone z góry, po zmianie wydawcy. Żeby nie było jak za czasów Neo plus - "zabili go i uciekł". Też się zastanawiam, bo na tym numerze mi się kończy a od kolejnego zaczyna kupiona wcześniej na promocji. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca 33 minuty temu, sph! napisał: Wystarczyłoby dodać 2 strony po jednej na cyca 1 Cytuj
Roger 2 081 Opublikowano 13 marca Autor Opublikowano 13 marca Prenumeraty, jeśli będzie nowy wydawca, będą kontynuowane. 2 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca 4 minuty temu, Roger napisał: jeśli będzie nowy wydawca Oj coś mam przeczucie, że drama z dreamcastem nie pomogła w sprzedazy 1 Cytuj
gnysek 9 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca 2 godziny temu, Lifestream_ napisał: Ciekawe jak to będzie z pozostałymi prenumeratami od Łapusza, które są opłacone z góry, po zmianie wydawcy. Żeby nie było jak za czasów Neo plus - "zabili go i uciekł". Idea Ahead nie jest spółką, więc jest z czego ściągać Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca 41 minut temu, Roger napisał: Prenumeraty, jeśli będzie nowy wydawca, będą kontynuowane. A jeśli nie będzie nowego wydawcy? Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca 3 minuty temu, LeifErikson napisał: A jeśli nie będzie nowego wydawcy? Zrzutka i przekazanie pisma Rogerowi. 1 Cytuj
Grześ 380 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca Poprzednie informacje o nowym wydawcy były bardziej optymistyczne, jak gdyby już prawie było przyklepane, a teraz jakby negocjacje nie szły za dobrze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi