PiotrekP 1 724 Opublikowano 14 Marca Udostępnij Opublikowano 14 Marca Saloniki w numer zaopatrzone raczej, w kilku byłem, plus 3 empiki- wszędzie po kilka sztuk leży. CDA też sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 14 Marca Udostępnij Opublikowano 14 Marca Też sprawdziłem dostępność, jest dobrze. W moim ulubionym kiosku były 3 sztuki szmatławca i 5 CDA. Kupiłem dziś obie te gazetki i poświęciłem godzine na wąchanie i przeglądanie Kurcze, ten numer PE czyta się z jakimś takim większym szacunkiem i milością. Ten projekt (jakby powiedział Grucha) musi przetrwać, po prostu musi i już. Brak Rogera w HP? DG w Retro? WTF?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mari4n 401 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca W saloniku w którym kupuję zawsze są dwie sztuki. Jak z niego wychodziłem to otworzyłem PE i od razu poczułem ten wspaniały aromat. Dzisiaj odebrałem też książkę, ale musi poczekać aż skończę czytać Szmatławca. Trzeba mieć jakieś priorytety Cytuj Odnośnik do komentarza
Atherius 30 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca 9 godzin temu, PiotrekP napisał: CDA też sporo. Ale schowałeś pod szmatławcem? Prenumerata już za 2 tygodnie, o ile wysłali w ten wtorek, zgodnie z planem. Powoli nadchodzi weekend, a informacji o zmiany wydawcy nie ma. Ciekawe kto to przejmie i oby nie było gorzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gnysek 9 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca Nie zabrzmiało to dobrze. Ba, zabrzmiało, jakby nowy wydawca średnio miał ochotę na przejęcie PE, a jeśli już, to tylko jak Łapusz nie przekaże biznesu z długami. Słabo widzę #319... Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca 14 minut temu, gnysek napisał: Nie zabrzmiało to dobrze. Ba, zabrzmiało, jakby nowy wydawca średnio miał ochotę na przejęcie PE, a jeśli już, to tylko jak Łapusz nie przekaże biznesu z długami. Słabo widzę #319... A może akcja z DCX była po to aby opłacić jakieś fakturki? Można gdybać w nieskończoność, a i tak nikt nie wie na jakim to jest etapie. Dobrze że w ogóle jest ktoś zainteresowany. Tak w ogole to Roger pieknie rozgrzał forum Informacją ze w ogole taki proces sie odbywa. Równie dobrze moglo się nie pojawić żadne info aż do ostatecznej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca Ruch rezygnuje z dystrybucji prasy z końcem kwietnia, zamykają mi kiosk pod blokiem w tym samym czasie. Ciekawe czy to się odbije na szmatławcu. Te lepsze lokalizacje pewnie przejmie konkurencja, ale na bank dostępność prasy spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
gnysek 9 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca 1 minutę temu, Shen napisał: zamykają mi kiosk pod blokiem Ja się dziwię, że taka rzecz jak kiosk w dzisiejszych czasach nadal istnieje. Zachodzę w głowę, jak można, sprzedając gazety, fajki i pojedyncze bilety, zrobić minimum 30zł marży na godzinę, żeby po podatkach mieć najniższą krajową... Cytuj Odnośnik do komentarza
snejk04 413 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca nie wiem jak w innych miastach, ale w Krakowie biletów w kioskach już praktycznie od dawna nie ma, zawsze był to średnio opłacalny biznes, a w epoce automatów w każdym pojeździe + aplikacji to już w ogóle 8 minut temu, Shen napisał: Ruch rezygnuje z dystrybucji prasy z końcem kwietnia, zamykają mi kiosk pod blokiem w tym samym czasie to i tak długo wytrzymał, w moich okolicach z kilkunastu przetrwał jeden, pozostałe po prostu fizycznie zniknęły (zabrali budę i tyle, w miejscu dwóch postawili paczkomaty Orlenu;) Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca 16 minut temu, Shen napisał: Ruch rezygnuje z dystrybucji prasy z końcem kwietn To co teraz będzie w kioskach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca 10 minut temu, gnysek napisał: Ja się dziwię, że taka rzecz jak kiosk w dzisiejszych czasach nadal istnieje. Zachodzę w głowę, jak można, sprzedając gazety, fajki i pojedyncze bilety, zrobić minimum 30zł marży na godzinę, żeby po podatkach mieć najniższą krajową... Odbiór paczek i szlugi to teraz chyba jej główny zysk. Babeczka już dawno w wieku emerytalnym, już jej się nie chce. Od kilka lat już narzekała, że w ruchu straszny burdel się zrobił. 1 minutę temu, grzybiarz napisał: To co teraz będzie w kioskach? Masz jeszcze dwie firmy na rynku, ale na zadupia nie beda wozic https://www.press.pl/tresc/79947,ruch-rezygnuje-z-dystrybucji-prasy_-liczba-punktow-sprzedajacych-gazety-moze-spasc-o-30-proc_ Cytuj Odnośnik do komentarza
sadiker 57 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca "Od maja br. za kolportaż prasy do punktów Ruchu i odpowiedzialny będzie podmiot wyłoniony w trwającym postępowaniu zakupowym. Tym samym zapewniamy, że prasa nie zniknie z kiosków i nadal będzie dostępna dla klientów. Nie należy mylić kolportażu prasy z jej dostępnością w kioskach i innych punktach sprzedaży. Na tych samych zasadach będą zaopatrywane punkty ajentów – czytamy w oficjalnym stanowisku zarządu spółki Ruch" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca Kiosk pod blokiem? Juz zdążyłem zapomnieć że w ogóle takie miejsce było. A za dzieciaka były to magiczne budki, działające na wyobraźnię, pełne kolorowych pism, zabawek, samochodzików... No i odwieczna zagwozdka - gdzie ta pani kioskarka chodzi sikać? Swoją drogą, może to fajny temat na jakiś retro nostalgiczny artykuł do Szmatławca? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mari4n 401 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca U mnie chyba rok albo dwa temu ostatni zamknęli, na dworcu był. Teraz tylko saloniki/markety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Walercio 41 Opublikowano 15 Marca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Marca (edytowane) Godzinę temu, LeifErikson napisał: No i odwieczna zagwozdka - gdzie ta pani kioskarka chodzi sikać? W latach 90 miałem kiosk pod blokiem, jakieś 10 metrów od okien na pierwszym piętrze. Pomiędzy klatką, a kioskiem były gęste choinki, od strony ulicy nie było przez nie nic widać, ale od strony klatki już tak. Często widziałem z okna swojego pokoju jak pani kioskarka (MILF), wychodzi z kiosku, przedziera się przez te choinki, wypina tyłek i oddaje mocz pod świerkiem, a jej mąż czasem stawiał klocki, z tego powodu klatkowe mohery nawet jakieś skargi składały do spółdzielni czy gdzieś, że kioskarze szczą i srają im pod oknami. Potem się to plenerowe wc skończyło, więc chyba skargi podziałały, a kioski działał jeszcze wiele lat, chyba jakoś w okolicach 2020 go zlikwidowali. Był jednym z najdłużej działających w mieście, zintegrowany z przystankiem przy głównej ulicy. Na zawsze w moim sercu, kupiłem tam pierwszego i ostatniego Szmatławca i wiele innych growych gazetek przez wiele lat. Wspomnień czar. Ps. Przyznaję się bez bicia, czasem wypatrywałem w oknie przez długo czas kiedy pani pójdzie na siku i pokaże pupę, a potem się tasowałem. Miałem 13 lat. Edycja - Przypomniało mi się, że szedłem tamtędy w 2019 roku i kiosku już nie było, tylko sam przystanek, więc musieli go zamknąć wcześniej, ale kiedy to nie wiem i nie mam od kogo się dowiedzieć, bo byłem za granicą długi czas. Z sentymentem spojrzałem na te choinki, nie są już tak gęste jak kiedyś, kilka z nich wycięli, ale nadal cieszą oko. Przypomniało mi się teraz, że w tych świerkach po raz pierwszy w życiu wymiotowałem po upiciu się z kolegą z klatki obok. Edytowane 15 Marca przez Walercio 1 4 36 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca U mnie ostatni typowy kiosk zamkneli parę miesięcy temu. To był kiosk w którym za dzieciaka kupowałem pierwsze komiksy. Mega Komiks, Kaczory itp. Trochę smutłem. PSXE nigdy nie miał i brałem go gdzie indziej. Też bude cała zabrali i została gola ziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca 24 minuty temu, Mari4n napisał: U mnie chyba rok albo dwa temu ostatni zamknęli, na dworcu był. Teraz tylko saloniki/markety. U mnie pojebany pan prezydent jakies 10 lat temu wymordował prawie wszystkie kioski. Wymyślili sobie, że wszystkie kioski mają wyglądać tak samo i albo kupiłeś bude za 80 tysięcy, albo wypowiadali ci umowe dzierzawy gruntu. Jednym prostym trikiem z 50 kiosków zrobili tak, ze zostały 3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca Widzisz @Roger jakie anegdotki? Zajebisty temat do retro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 324 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca typ sie specjalnie zarejestrował, żeby opowiedzieć o srającej babie pod kioskiem, szanuje 9 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 724 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca U mnie dalej kioski funkcjonują, choć patrząc jaka w nich bieda, to się zastanawiam jak to na siebie zarabia. Na ul Marszałkowskiej kilka lat temu w małym promieniu były 2 saloniki prasowe i 5 kiosków. Teraz ostał się tylko 1 salonik ruchu, w którym też marny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grześ 376 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca (edytowane) Oby PSX Extreme nie upadł, bo chcę przeczytać tę historię o kiosku w głosie ludu #319 @Perez Edytowane 15 Marca przez Grześ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca 9 minut temu, number_nine napisał: typ sie specjalnie zarejestrował, żeby opowiedzieć o srającej babie pod kioskiem, szanuje Jak jeszcze nabije trochę postów to zapraszam do Owoców egzystencji. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 724 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca @Grześ GL musiałby być na całą stronę, żeby innych zmieścić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 437 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca Obok mnie od 25 lat stał kiosk Ruchu w którym od zawsze pracuje ten sam Pan Ireneusz z żoną, od dziecka tam kupowałem szmatławca, jakoś tam sobie radził zawsze bo kiosk przy przystanku i obok sklepów spożywczych, fryzjera czy cukierni zawsze kogoś tam złapię. Zawsze odłożył jedną sztukę pod ladę, pogadaliśmy miło o gierkach, o autach. Ze 2 lata temu przyszedł Orlen po przejęciu Ruchu i stwierdził, że spoko postawią mu nowy salonik, ale już prasy nie będzie bo się nie opłaca, za to będzie mógl sprzedawać bilety, paczki wydawać, parzyć kawę i podgrzewać ciastka i hot dogi I tak umar mój ulubiony kiosk, a Pan Ireneusz jeszcze pracuje bo brakuje mu tam ze 3 lata do emerytury to siedzi i wydaje paczki i parzy kawę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 579 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca Dobra, a teraz się przyznawać, który założył alterkonto, aby opowieści o masturbacji do kioskarki oddającej pod świerkiem mocz nie sprzedawać na swoim? Bo to mogłoby zaszkodzić wizerunkowi. Obstawiam jakiegoś Zgreda. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi