iluck85 3 050 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 Kiosk ruchu- Twój weekend za 1,20 na którego się składało 3. Przed zakupem do którego iść i dalej, bo znają starych () potem kto ma schować pod bluzę i na końcu gdzieś w bramie oglądanie cycków. A wcześniej zbierało się Dinozaury gdzie dodawali części i na końcu był szkielet trexa który świecił. A w tv leciało „było sobie życie” jpr, czas na dębowa jesionkę 3 1 Cytuj
Grześ 433 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 A propo kiosków przypomniała mi się historia jak w latach 90 w śmigus dyngus znajomy chciał oblać innego znajomego, który kupował gazetę w kiosku, ale akurat wypadły mu monety z portfela i się po nie schylił, więc ten pierwszy elegancko oblał wszystkie wystawione na zewnątrz gazety i pana kioskarza Musiał potem pracować przez parę dni w tym kiosku, żeby odrobić równowartość strat. U mnie został jeden kiosk prywatny, Ruchów nie ma już od jakichś 20 lat. Długo chodziłem do tego kiosku po Szmatławca, ale w końcu przestał przychodzić i nie było możliwości zamówienia. Od jakiegoś czasu da się tam głównie kupić gazety typu Fakt czy Super Express, fajki i zabawki. W kiosku pracują dwie osoby. Nadal zachodzę w głowę jak im się może to opłacać. 1 Cytuj
LeifErikson 1 143 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 U mnie na osiedlu na którym się wychowałem kiosków było bardzo dużo, takich charakterystycznych bodaj żółto-zielonych blaszaków. W zasięgu paru minut spaceru były ze trzy, po których od wielu lat nie ma już śladu, w ich miejscu jest po prostu trawnik i jak ktoś nie wie że tam stały to ta jakby nigdy ich nie było. W sumie przykre bo za dzieciaka witryna kioskowa była takim okienkiem do innego, kolorowego świata. Ja tam polowałem często na samochodziki, ale pamiętam że były marnej jakości (takie w zbiorczych opakowaniach, jakby tekturowych tackach po kilka sztuk), no i z prasy to wtedy głównie CDA i inne magazyny z płytą, bo na pierwszą komunie wjechał komp a budżet był bardzo ograniczony więc takie gazety z kiosku były na wagę złota. Pamiętam nawet takie wieloplytowe wydawnictwa na tekturze zapakowane w folie, gdzie nawet nie było normalnego pisma tylko taka jedna kolorowa kartka z opisem co na płytach, a głównie była tam masa jakichś slabych demek i darmowych albo trial gierek/oprogramowania. Cały ten elektroniczny swiat fascynował mnie za dzieciaka bardzo, więc spacer z kiosku ze świeżo zakupionym magazynem pełnym ciekawych informacji i rozrywki do dzisiaj jest bardzo jaskrawym wspomnieniem. Może to brzmieć dziwnie, ale kiosk jest dla mnie nieodłącznym elementem tego gierkowego klimatu dzieciństwa jeszcze z ery przedinternetowej. Kiosk jako źródło treści był wtedy takim internetem... 3 Cytuj
K.Adamus 709 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 (edytowane) Ja z wioski. Po prasę się jeździło do Kęt czy Andrychowa, czesto rodzice przynosili po prostu do domu skarby - Świat Wiedzy, Dinozaury (milosc do tych wieliich gadow zstala ze mna do dzis. Dawac rimejk Dino Crisis!) Kiosk był zawsze obietnicą dostępu do ciekawszego świata. Jak kryjówka Ali Baby- kolory, plastikowe cuda, prasa o świecie wielkiej elektroniki (i tanich gierek na plytach), podróbki klocków LEGO, nieśmiało wyglądająca zza innych pism erotyka. Dla gówniarza największym marzeniem było, żeby go zamknęli w tej budzie na dwa dni i zapomnieli:D [Moze zmienmy nazwe tematu na "Siedzą Stare Dziady i Pierdolą, Jak To Drzewiej..."] Edytowane 16 marca 2024 przez K.Adamus 1 1 Cytuj
Kmiot 14 040 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 Jeszcze te stare kioski, z wsuwanymi i wyjmowanymi kratami w okiennice. Jako gówniarz się wisiało na tych kratach, uczepiając się ich palcami jak szponami, aż na czole zostawał odcisk. Wpuśćcie nas do tej budki z marzeniami. A jak ktoś się kiedyś włamał do kiosku na osiedlu i powynosił jakieś szlugi, to mówiliśmy, że debil, bo komiksy zostawił. Cytuj
Mari4n 597 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 9 godzin temu, Szwed napisał: Drugie wspomnienie to to, kiedy stałem się maniakiem GameBoya (zaczęło się oczywiście od Pokemonów, ale głównie w wersji Silver u kolegów, a potem Zeldy "Oracle of..." - jedną, "...Seasons", kupiłem ja, a drugą, "...Ages", kupili kumple, rodzeństwo) Silvery i Oracle of Seasons? My man Przypomniało mi się, że jeden kiosk jeszcze się u mnie uchował, tylko to nie jest taki typowy blaszak, a drewniany. Można tak jakby wejść do środka, ale wewnątrz są jakieś duperele i okienko do kiosku właściwego. Tekst o optymalizacji gier na trzy strony, konkretnych informacji na jedną. Do tego autor mota się w zeznaniach najpierw pisząc że konsole nie mają systemu operacyjnego, a dwa zdania dalej zaprzecza sam sobie. Ze dwie nieprawdziwe informacje też się znajdą. Zaczynam podejrzewać, że Zabłocki nie wie o czym pisze, bo to nie jest pierwszy raz. 1 Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 W jednym z odwiedzanych przeze mnie kioskow z prawej strony bylo hobby, z lewej strony swierszczyki (no zwykly kiosk, nie wchodzilo sie do srodka). Ktoregos razu zachodze na gole baby, a tam pan od historii przeglada menu To napiecie jak spotkaly sie nasze oczy Jako czlowiek honoru nie sprzedalem go, ale i ja problemow z historia nie mialem Cytuj
iluck85 3 050 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 Chciałbym zobaczyć szatnie tych gości co drukują te wszystkie ślizgacze. Pewnie ścian nie trzeba malować, bo dookoła same rozkładówki z Ognia w Cipie czy innego Catsa. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MYSZa7 9 002 Opublikowano 16 marca 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 marca 2024 4 13 1 Cytuj
Shen 10 154 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 Ide opłacić patronite. Kamień z serca. 1 Cytuj
Eskimos 88 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 YEEEEEEEEEEEEEEEE PSX NOT DEAD!!!!!! PEREZ TAKE MY MONEY Cytuj
Shen 10 154 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 Dlatego tak lurkował forum ostatnio, co wchodziłem do tego tematu albo o dreamcast extreme to tam Perez 1 Cytuj
kaj.dam 16 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 No i to jest zaje*ista informacja Chciałbym tylko wiedzieć co z prenumeratą i Patronitem, zakładam że oba będą działać bez zmian? Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 10 minut temu, Shen napisał: Ide opłacić patronite. Kamień z serca. Oooo, Perez-sama To i ja wesprę! Cytuj
MYSZa7 9 002 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 specjalne wydanie Głosu Ludu na 100 stron, widzę to 2 Cytuj
Perez 1 980 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 1 minutę temu, kaj.dam napisał: No i to jest zaje*ista informacja Chciałbym tylko wiedzieć co z prenumeratą i Patronitem, zakładam że oba będą działać bez zmian? Jak najbardziej :). Wiecej szczegolow gdzies tak 17-18. @Shen no troche prawda, ze ostatnio wiecej zagladalem, no ale chocby sam temat o kioskach zobowiazywal! 1 2 1 Cytuj
aux 3 813 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 O kuchwa!! Zajebongo!! Perez to jest równy gość, gazetka wpadła w dobre ręce!! Cytuj
Shen 10 154 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 9 minut temu, Perez napisał: Jak najbardziej :). Wiecej szczegolow gdzies tak 17-18. @Shen no troche prawda, ze ostatnio wiecej zagladalem, no ale chocby sam temat o kioskach zobowiazywal! Daj znać co patronite, czy przejmujecie istniejacy, czy zakladacie nowy, żeby kasa nie szła do łapusza 1 Cytuj
kaj.dam 16 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 9 minut temu, Perez napisał: Jak najbardziej :). Wiecej szczegolow gdzies tak 17-18. @Shen no troche prawda, ze ostatnio wiecej zagladalem, no ale chocby sam temat o kioskach zobowiazywal! To czekam na konkretne info i zwiększam wsparcie Dzięki @Perezi powodzenia! Cytuj
Perez 1 980 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 Bedzie ten, ktory jest, tylko progi do ogarniecia, zeby byly tam rzeczy, ktore faktycznie bedzie mozna dowiezc. 7 2 Cytuj
PiotrekP 2 077 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 No i to jest dobry news na sobotnie popołudnie Cytuj
Shen 10 154 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 Mam wrazenie, że najbardziej to się cieszy @Roger bo będzie miał większe wsparcie od właściciela teraz Cytuj
Perez 1 980 Opublikowano 16 marca 2024 Opublikowano 16 marca 2024 2 minuty temu, Shen napisał: Mam wrazenie, że najbardziej to się cieszy @Roger bo będzie miał większe wsparcie od właściciela teraz Nom, juz dogadane - od poniedzialku robi mi kanapki do pracy i na pilke teraz tylko on nas wozi, koniec z jazda na zmiane! 5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi