janol 433 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Być może, ale akurat ten wpis to prawda. Wiem, bo byłem tym fryzjerem. 1 Cytuj
triboy 973 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Moje pierwsze PE dostawałem od znajomego Pirata. Pamiętam jak wracałem od niego wieczorami z grami w plecaku. Któregoś razu miałem pecha, bo trafiłem na grupkę łobuziaków, którzy tłukli jakiegoś gostka. Zobaczyli, że idę. Nie było sensu uciekać. Podchodzą i od razu - Co masz w plecaku? Co to za goowno trzymasz w ręce?- Popatrzyli na okładkę. - Peseiks ekstremę?- pamiętny nr 14. Z MGSem na okładce. W środku było tyle dobra (Spyro, Medievil, Abe), że jak przekartkowali, to przestali kopać tego gostka, a mnie odprowadzili w bezpieczniejsze miejsce. True story. 1 Cytuj
PiotrekP 1 788 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Żeby nie było zbyt dobrze, strony 96-97 mają tak rozmazany tekst, że bez porządnego oświetlenia ciężko się to czyta. 1 1 Cytuj
macGyver 96 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Godzinę temu, PiotrekP napisał: Żeby nie było zbyt dobrze, strony 96-97 mają tak rozmazany tekst, że bez porządnego oświetlenia ciężko się to czyta. A co powiesz na strony 70-77? Nie dość, że ciemne tło dla tekstu, to jeszcze jakaś czcionka drobniejsza. Jak takie coś może iść do druku? 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Panowie, skargi to do Łapusza, teraz jest nowy wydawca, nie odpowiada za ten numer Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca 7 minut temu, macGyver napisał: A co powiesz na strony 70-77? Nie dość, że ciemne tło dla tekstu, to jeszcze jakaś czcionka drobniejsza. Jak takie coś może iść do druku? Też to wpadło mi w oko. A na stronach 22-27 jakieś rozmazane paski które tylko marnują miejsce. Może ta mała czcionka jest spowodowana numerem łączonym (bo trzeba było jakoś zmieścić tekst)? 1 Cytuj
macGyver 96 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca (edytowane) 9 minut temu, Shen napisał: Panowie, skargi to do Łapusza, teraz jest nowy wydawca, nie odpowiada za ten numer No właśnie. Chciałbym się dowiedzieć do kogo i na co można składać skargi, bo pion decyzyjny to od lat dla mnie zagadka. Grafik jest chyba sam sobie sterem, żeglarzem, okrętem. A w ogóle to odkryłem (przez przypadek trafiając na jakiś gratisowy numer), że to chyba spadochroniarz z Pixela właśnie. Zbieżność ksywy i nazwiska - bo tam się podpisywał - nie może być przypadkowa. Edytowane 18 marca przez macGyver Cytuj
macGyver 96 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca 3 minuty temu, łom napisał: Też to wpadło mi w oko. A na stronach 22-27 jakieś rozmazane paski które tylko marnują miejsce. Może ta mała czcionka jest spowodowana numerem łączonym (bo trzeba było jakoś zmieścić tekst)? Paski to pewno tak zwana wizja artystyczna, tylko że w ogóle do mnie nie trafia. Wydziwiane na siłę, które nie ułatwia czytania, a wystarczy postawić na proste środki. A z tą czcionką to pewnikiem było coś robione na szybko, byle tylko weszło (a było co z wyciąć ze screenów). Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca (edytowane) 12 minut temu, macGyver napisał: No właśnie. Chciałbym się dowiedzieć do kogo i na co można składać skargi XD na policje od razu dzwoń. A co do grafiki w pixelu, to ta akurat moim zdaniem biła na łeb to co mamy w psxe. Było czysto i minimalistycznie w większości działów, psxe jakby troche zatrzymał się w czasie i dalej na niektórych stronach przypomina pisemko dla młodzieży. Chociaż po tej zeszłorocznej zmianie i tak jest trochę lepiej Edytowane 18 marca przez number_nine 2 Cytuj
PiotrekP 1 788 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca W sumie też bym wolał taki prosty layout jaki był w Pixelu. PSX faktycznie w niektórych artykułach jest zbyt pstrokaty wizualnie. Cytuj
macGyver 96 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca 1 minutę temu, number_nine napisał: XD na policje od razu dzwoń. A co do grafiki w pixelu, to ta akurat moim zdaniem biła na łeb to co mamy w psxe. Było czysto i minimalistycznie w większości działów, psxe jakby troche zatrzymał się w czasie i dalej na niektórych stronach przypomina pisemko dla młodzieży. Chociaż po tej zeszłorocznej zmianie i tak jest trochę lepiej Po prostu nigdy takiej odpowiedzi nie było, a sam nie lubię obrywać za cudze zaniedbania, więc lepiej pisać pod właściwy adres, a nie do kogo popadnie ;-) Z pewnością była lepsza makieta (w tym numerze co widziałem), chociaż nie znoszę białej czcionki na ciemnym tle, a takie strony też tam się zdarzały. Od zeszłego roku praktycznie prawie zmian nie było (kontynuacja makiety Romana). Widocznie podstawowym założeniem było robienie numeru na szybko, a nie na estetykę i czytelność. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Cztery saloniki odwiedziłem, w żadnym nie było PE, za to CDA po kilka sztuk. Odnawiam prenumerate, bo tak się nie da żyć. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Byłem w empiku w dniu premiery i mieli 3 cda i 3 pe Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca No u mnie PSXE to nawet nie szukam po marketach, dworcach czy kioskach bo nie ma. Jedynie Empik stacjonarnie, za to CDA jest wszędzie. Nad tym też będzie trzeba popracować ale to już grubszy temat pewnie. Cytuj
Damian14 226 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Ja na Wileniaku w kiosku znalazłem, ale szukałem po półkach kilka minut. CDA sporo sztuk, a PSXE kilka numerów schowane za jakimś pisemkiem o przyrodzie polskiej. Na szczęście dojrzałem to charakterystyczne "P" w tytule. No i doznałem lekkiego szoku, bo nie czułem żadnego zapachu farby drukarskiej ani nic, a zazwyczaj extrim potrafi konkretnie przydusić. Kolejnego dnia już leżałem w wyrku schorowany covidem Szmatławiec przygotował mnie na chorobę zanim miałem jakiekolwiek konkretniejsze objawy Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca No są zalety takiej dostępności, PSXE prenumeruję a CDA kupuję w sklepie osiedlowym xd gdyby PSXE też było tak dostępne to nie wiem czy przez te cyrki z prenumeratą bym to tyle lat robił. Cytuj
Bzduras 12 525 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Z tym CDA to faktycznie sporo go widuję w sklepach, nawet w Żabkach jest na półce (Szmatławiec też kiedyś był ), o PE trzeba się upominać. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Kurde panowie, bo cda ma większy nakład. Cytuj
PiotrekP 1 788 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca U mnie nadal leży CDA sprzed roku, to z everspace na okładce Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca 4 godziny temu, Shen napisał: Cztery saloniki odwiedziłem, w żadnym nie było PE, za to CDA po kilka sztuk. Odnawiam prenumerate, bo tak się nie da żyć. Prenumeraty też nie ma, przynajmniej u mnie. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca 9 minut temu, Square napisał: Prenumeraty też nie ma, przynajmniej u mnie. To jeszcze Łapuszowa, ja odnawiam od kolejnego numeru, pan Perez dostarczy na czas. Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca A to już myślałem, że coś się globalnie zmieniło, bo w tym miesiącu u mnie prenumerata wyjatkowo szybko w skrzynce. Co ta poczta Cytuj
Atherius 34 Opublikowano 19 marca Opublikowano 19 marca 10 godzin temu, Shen napisał: pan Perez dostarczy na czas Chyba osobiście, jak ma być na czas. A tak serio to w tej cenie to ja się cieszę, że w ogóle kiedyś przychodzi, bo wiadomo jak poczta działa. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi