LeifErikson 1 108 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca Forum PSX Extreme - jedyne miejsce w internecie, w którym użytkownicy prześcigają się w udowadnianiu który jest większym grzybem. 1 5 3 Cytuj
Mantis 1 123 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca I to zgrzybienie sprawia, że człowiek dostaje smergla gdy poczuje woń farby drukarskiej nowego numery PSX Extreme! Hej! Cytuj
Konsolite 547 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca W dniu 19.03.2024 o 12:08, macGyver napisał: Znam zamysł "nekrologów" (jak nazywam czarno-białe zdjęcia autorów recenzji) i różnych wyrazów twarzy (Konsolite ma zawsze jeden; nic go nie rusza ;D) zależnie od oceny w recenzji. Co jednak pomyśli sobie potencjalny, nowy czytelnik (chyba takich też trzeba?) który spojrzy na Rozba? Albo wiecznie smutnego aysnela? ;-) Emocje to słabość Jestem konsekwentny, jak chcesz "innych twarzy Konsolite" to jedynie w podcascie PoGRAduszki W dniu 19.03.2024 o 12:08, macGyver napisał: W kwestii tematycznej jest różnie, ale wiadomo - niemożliwym jest trafić w gusta i zainteresowania wszystkich. Czasem wystarczy różnica wieku o kilka lat i dla jednego czytelnika będzie to extra temat, a dla innego tylko strony do przewrócenia. Nie mogę się jednak oprzeć wrażeniu, że realizujemy ulubione tematy z młodości Rogera. ;-) Skoro PE stał się magazynem o grach, konsolach i popkulturze, to dziwi mnie tylko, że jest o filmach i komiksach, a o muzyce w zasadzie tylko z gier. Jest w tym jakaś dziwna niekonsekwencja. Jakbyś zgadł W dniu 19.03.2024 o 12:08, macGyver napisał: Czy jako szef odważysz się ruszyć stopkę? ;-) Idea Ahead trzeba wywalić Cytuj
macGyver 96 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca 33 minuty temu, Konsolite napisał: Emocje to słabość Jestem konsekwentny, jak chcesz "innych twarzy Konsolite" to jedynie w podcascie PoGRAduszki Idea Ahead trzeba wywalić A mnie tam nie przeszkadza, żeby było po jednej wersji "facjaty" ;). To i tak jest wyjątkowo rzadko spotykany zabieg, bo zazwyczaj jest tylko podpis. A pozbycie się ze stopki IA to chyba jedyny pewnik, bo grzebanie przy reszcie nazwisk jest tak ostrożne, jak przy próbach przestawienia pomnika z centrum miasta ;P 1 Cytuj
Mauro 2 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca Ja bym chciał sprowadzenia albo chociaż namówienia na pisanie od czasu do czasu starych Zgredów. Ściera wróć! 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca @Perez interesowałeś się sprzedaza remastera numeru pierwszego PE? Myślałeś, żeby w przyszłości odświeżyć kolejne? Wydaję się, że to zarobek przy dużo mniejszym nakładzie pracy, niż tworzenie numerów specjalnych od zera. 1 1 Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 21 marca Autor Opublikowano 21 marca 46 minut temu, Shen napisał: @Perez interesowałeś się sprzedaza remastera numeru pierwszego PE? Myślałeś, żeby w przyszłości odświeżyć kolejne? Wydaję się, że to zarobek przy dużo mniejszym nakładzie pracy, niż tworzenie numerów specjalnych od zera. Rozne pomysly sie przewijaja :). Natomiast tutaj pierwszy krok to pogadac m.in. z Fenixem, aby ustalic co i jak z prawami. W kwietniu powinno byc wiecej wiadomo - dam znac :). 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca Od remasterów polecam www.retronics.eu - może by wykonali tutaj remastera, ale to temat odległy, mi brak tylko numeru 3 i 6 PE Spoiler Cytuj
Konsolite 547 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca 3 godziny temu, grzybiarz napisał: Od remasterów polecam www.retronics.eu - może by wykonali tutaj remastera, ale to temat odległy, mi brak tylko numeru 3 i 6 PE Ukryj zawartość Kto to kupuje w tej cenie? Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca Jakiś gazetkowy świr pewnie No niestety… cena książki w cenie gazetki która ma ze 40 stron. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca To ja już wole remasterki od Pereza. Może bedzie taniej 2 Cytuj
Konsolite 547 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca 2 godziny temu, grzybiarz napisał: Jakiś gazetkowy świr pewnie No niestety… cena książki w cenie gazetki która ma ze 40 stron. Czytałem słodkie żale ile pracy itp ich kosztuje zrobienie tego typu „remastera” i zwątpiłem, po stwierdzeniu „kto ma kupić, ten kupi” i czymś w stylu ze na rynku wtórnym będą warte więcej czy cos takiego… Trochę łapushing, ale niech się bawią Cytuj
Badus 272 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Wnioskuję o wprowadzenie "łapushingu" do kanonu forumkowego slangu. 1 1 Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca (edytowane) Jak chodzi o Retronics to na razie mam spokój, bo maniakiem czasopism ze stajni Computer Studio nie jestem. Ale kiedyś przebąkiwali o gazetkach Playstation Plus i Encyklopedii PSX 95-00 która jest białym krukiem na rynku i takie odświeżone wydanie byłoby hitem (i kosztowało majątek). No i pewnie bym wydał majątek na takie remastery HeHe https://allegro.pl/oferta/encyklopedia-psx-1995-2000-rarytas-15302021895 Edytowane 22 marca przez aux Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca 10 godzin temu, Konsolite napisał: Kto to kupuje w tej cenie? Ja, a o co chodzi? 1 1 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Roger 2 081 Opublikowano 22 marca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 22 marca Ja jako czytelnik, nie naczelny, chciałbym zobaczyć stare numery w takiej wersji reżyserskiej. Czyli np. wychodzi drugi numer zremasterowany, ale z dodatkowymi 16 stronami, gdzie są rozbudowane recenzje, jakieś anegdotki, zdjęcia, przypisy, teksty, które nie weszły, czyli wszystko co działo się za kulisami takiego numeru plus jakiś dodatkowy content. 8 4 2 Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Uff na szczęście naczelny ma myślenie capcomowe a nie naughty dogowe przy robieniu rimejków 7 Cytuj
koso 114 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca 6 minut temu, Roger napisał: Ja jako czytelnik, nie naczelny, chciałbym zobaczyć stare numery w takiej wersji reżyserskiej. Czyli np. wychodzi drugi numer zremasterowany, ale z dodatkowymi 16 stronami, gdzie są rozbudowane recenzje, jakieś anegdotki, zdjęcia, przypisy, teksty, które nie weszły, czyli wszystko co działo się za kulisami takiego numeru plus jakiś dodatkowy content. A do tego zmienione oceny na jakieś sprawiedliwe 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca 26 minut temu, Roger napisał: Ja jako czytelnik, nie naczelny, chciałbym zobaczyć stare numery w takiej wersji reżyserskiej. Czyli np. wychodzi drugi numer zremasterowany, ale z dodatkowymi 16 stronami, gdzie są rozbudowane recenzje, jakieś anegdotki, zdjęcia, przypisy, teksty, które nie weszły, czyli wszystko co działo się za kulisami takiego numeru plus jakiś dodatkowy content. Ok to czekamy, chociaż na pierwsze 30 numerów, bo je mam najbardziej zajechane i kilku mi brakuje. Cytuj
triboy 973 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Albo takie wydanie specjalne The Best of PE w danym roku. Zbiór najlepszych tekstów, recenzji najlepszych gier, jakiś zgrentgen. 1 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Mi brakuje tylko nr 2 więc ten jeden remaster z chęcią zobaczę. A co do nowych wydawnictw jeszcze raz zarzucę pomysł z numerami poświęconymi danemu rokowi, czyli PE 1994 a w nim najważniejsze wydarzenia i premiery sprzętowe, wszystkie najlepsze gry (bez podziału na platformy), ukryte perełki, recki w stylu aktualnych retrocenzji, czyli kawałek wstępu z historią, opis gierki, jak się zestarzała i dwie oceny jedna w kontekście swoich czasów, druga patrząc na dzisiaj + głosowanie na GOTY. Można by było wystartować z numerem poświęconym 1990 ewentualnie 198X (z całym dziesięcioleciem). 5 Cytuj
Konsolite 547 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca 2 godziny temu, Badus napisał: Wnioskuję o wprowadzenie "łapushingu" do kanonu forumkowego slangu. Wniosek niepotrzebny, „łapushing” (tak, celowo z małej litery) funkcjonuje od nie pamietam którego pH kiedy wymyśliłem to określenie, brak jedynie wpisu na wikipedii Godzinę temu, MichAelis napisał: Ja, a o co chodzi? O nic 1 Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca (edytowane) Konsolajt wreszcie może głośno mówić co mu leży na wątrobie (poza ośmioma guinnessami) Edytowane 22 marca przez number_nine 4 Cytuj
Konsolite 547 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca 31 minut temu, number_nine napisał: Konsolajt wreszcie może głośno mówić co mu leży na wątrobie (poza ośmioma guinnessami) Konsolite unchained 1 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi