Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Perez 2 205 Opublikowano 16 marca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 marca No i co tam, jakiś tort by pasowało odpalić za ten pierwszy rok Dzięki wielkie forumku, piękny to był rok, zleciało ekspresowo i pozostaje mieć nadzieję (plus wspomóc to pracą), że kolejne 12 miesięcy przetrwamy przynajmniej w podobnej formie. 12 8 7 Cytuj
Kmiot 14 190 Opublikowano 16 marca Opublikowano 16 marca To my dziękujemy, za uratowanie PE <3 3 3 Cytuj
Bzduras 13 353 Opublikowano 16 marca Opublikowano 16 marca Dziękujemy Pan Perez, takiego głównodowodzącego ta łajba potrzebowała. Płyniemy dalej, do co najmniej 400 numerów. Cytuj
Enepsignos 23 Opublikowano 16 marca Opublikowano 16 marca Do końca świata i jeden dzień dłużej. (Co zważywszy na obecną sytuację na świecie mozę nie być takie trudne do osiągnięcia). Cytuj
Shen 10 506 Opublikowano 16 marca Opublikowano 16 marca Dzięki pan Perez za wzorowe podejście do klienta. Oby ci się to opłacało jak najdłużej. Podziekowania też dla redaktorów za zapał i te wszystkie specjale. Cytuj
Ken Adams 383 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca (edytowane) Prezes jest zbyt uprzejmy Edytowane 17 marca przez Ken Adams Cytuj
oFi 2 650 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Stolat i mam nadzieję że bedzie jakas relacja w kwietniowym wydaniu z wewnętrznej redaktorskiej imprezy, którą mam nadzieję Roger Ci zorganizował w marcu Cytuj
Vanixo 3 Opublikowano wczoraj o 07:07 Opublikowano wczoraj o 07:07 Dzięki za pchanie tego wózka dalej 1 Cytuj
Pix 1 152 Opublikowano wczoraj o 09:36 Opublikowano wczoraj o 09:36 Ja bym chętnie przeczytał jakiś tekst @Perez podsumowujący ten jego rok w roli wydawcy 2 Cytuj
Perez 2 205 Opublikowano wczoraj o 09:49 Autor Opublikowano wczoraj o 09:49 Nadejdzie ten sądny dzień! Natomiast ogólnie bardzo fajna, hmm, przygoda, jeśli można to tak nazwać. Na pewno pomogło dużo, że przez lata w tych zakulisowych tematach (drukarnie, kolporterzy) brałem udział, co pozwoliło dość bezboleśnie do tego wrócić. Cieszy mnie, że te zmiany jakoś obyły się w miarę bez rewolucji czy spadków sprzedaży, a być może nawet gdzieś z czasem zaowocuje to jakąś stabilizacją, a mooooże nawet odrobinę skokiem. Bo to na pewno długotrwały proces, co ciekawe do dzisiaj pojawiają się maile/komentarze, gdzie widać, że ktoś nie odnotował zmiany wydawcy lub np. odzywa się, że "na sklepie Pixela to on nie widzi nowych numerów" (gdzie od czerwca jest nowy sklep). Też, to co mnie cieszy, że ten rok zleciał w bardzo fajnej atmosferze. Ja z natury jestem bezkonfliktowym człowiekiem, nie lubię spin, dram, a szczęśliwie za dużo tego nie było. Takie bardziej pamiętne dla mnie akcje to ta zadyma z Allegro i blokiem konta, przeprosiny dla G2A czy te przepychanki po tekście o kobietach w grach. A tak to jednak już w sumie 13 numerów miesięcznika, 4 specjale, teraz ten Silent Hill - wiele fajnych rzeczy udało się zrobić, sporo nowych osób, które poznałem, jakichś przeróżnych projektów, które gdzieś tam się rozwijają lub przewijają. Natomiast też sporo rzeczy do zrobienia jeszcze - rozruszanie strony internetowej, poszukanie miejsc/współprac, gdzie można się pokazać z miesięcznikiem/specjalmi, a nawet takie cuda, że od 9 miechów zbieram się, aby uzupełnić archiwalne numery na sklepie i zawsze coś. A, no też jakaś seria gadżetów by mogła być ciekawa, no i coś z Extreme Party się pomyśli 4 Cytuj
Shen 10 506 Opublikowano wczoraj o 10:01 Opublikowano wczoraj o 10:01 10 minut temu, Perez napisał(a): Natomiast też sporo rzeczy do zrobienia jeszcze - rozruszanie strony internetowej, poszukanie miejsc/współprac, gdzie można się pokazać z miesięcznikiem/specjalmi, Może to głupi pomysł, ale może jakaś współpraca z większymi sklepami z grami? Do głowy przychodzi mi tylko Ultima i Perfect Blue, ale tam nadal się dużo ludzi stacjonarnie przewija i moze by się ktoś z młodszego pokolenia dowiedział o piśmie podczas zakupów? Cytuj
Enepsignos 23 Opublikowano wczoraj o 10:06 Opublikowano wczoraj o 10:06 Reklamy w telewizji nie było w planach? Cytuj
Perez 2 205 Opublikowano wczoraj o 10:18 Autor Opublikowano wczoraj o 10:18 15 minut temu, Shen napisał(a): Może to głupi pomysł, ale może jakaś współpraca z większymi sklepami z grami? Do głowy przychodzi mi tylko Ultima i Perfect Blue, ale tam nadal się dużo ludzi stacjonarnie przewija i moze by się ktoś z młodszego pokolenia dowiedział o piśmie podczas zakupów? Nie, głupi w żadnym razie, bardziej pytanie jak to rozwiązać, chyba najszybciej po prostu dostarczać jakiś nadział i dodawać do zamówień czy jak, bo nie wiem, czy ktoś by się chciał bawić w sprzedaż pisemka dodatkowo. Od kwietnia ma być wsparcie w marketingu, bo ja trochę nie wyrabiam, więc mam nadzieję, że gdzieś tam o nas da się usłyszeć 12 minut temu, Enepsignos napisał(a): Reklamy w telewizji nie było w planach? To tylko bartery, bo finansowo reklama w TV to majątek. Daaaaawno temu byliśmy nawet w 4Fun.tv Cytuj
bartiz 1 647 Opublikowano wczoraj o 10:52 Opublikowano wczoraj o 10:52 A reklama na youtubie u jakiś oglądanych streamerow? Cytuj
Shen 10 506 Opublikowano wczoraj o 11:08 Opublikowano wczoraj o 11:08 15 minut temu, bartiz napisał(a): A reklama na youtubie u jakiś oglądanych streamerow? Ci co mają faktycznie dużą widownie, to biorą grube tysiące za współprace Cytuj
Enepsignos 23 Opublikowano wczoraj o 11:20 Opublikowano wczoraj o 11:20 9 minut temu, Shen napisał(a): Ci co mają faktycznie dużą widownie, to biorą grube tysiące za współprace Hmm z uwagi na niezbyt dobrą renomę czasopisma wśród wielu, mało który youtuber się chyba na to zgodzi bo dostanie taki pocisk od hejterów magazynu, że mu się współpracy odechce. Smutne niestety, ze ludzie dają się łapać na ogólnikowe opinie. Cytuj
Perez 2 205 Opublikowano wczoraj o 11:55 Autor Opublikowano wczoraj o 11:55 Godzinę temu, bartiz napisał(a): A reklama na youtubie u jakiś oglądanych streamerow? Jest w odwodzie, ale bardziej pewnie po prostu jako opcja ogólnej reklamy na YT, bo bezpośrednie współprace to faktycznie czasami gruba kasa tak jak wspomniał @Shen 34 minuty temu, Enepsignos napisał(a): Hmm z uwagi na niezbyt dobrą renomę czasopisma wśród wielu, mało który youtuber się chyba na to zgodzi bo dostanie taki pocisk od hejterów magazynu, że mu się współpracy odechce. Smutne niestety, ze ludzie dają się łapać na ogólnikowe opinie. A to ciekawe w sumie, w sensie jakieś konkretne przykłady? Może trzeba zainicjować akcję wyprostowania jakichś dziwnych teorii. Cytuj
oFi 2 650 Opublikowano wczoraj o 12:23 Opublikowano wczoraj o 12:23 Najgorszą copy pastą jaką widziałem to, ze gazete łączą z ppe. A tak to nie wiem o czym może być zła opinia wśród internautów co oglądają streamerów. Cytuj
łom 2 179 Opublikowano wczoraj o 12:27 Opublikowano wczoraj o 12:27 Była jeszcze chwilowa afera odnośnie PS2 Extreme i sprucie się odnośnie Alochy, to pierwsze zostało wyjaśnione a o to drugie nikt normalny nie powinien mieć pretensji. Cytuj
Shen 10 506 Opublikowano wczoraj o 12:38 Opublikowano wczoraj o 12:38 Smród PPE się będzie ciągnął już zawsze, szczególnie, że ten sam naczelny i kilku redaktorow, Zaxa to żal czytać od dawna. 1 3 Cytuj
Shen 10 506 Opublikowano wczoraj o 12:48 Opublikowano wczoraj o 12:48 2 godziny temu, Perez napisał(a): Natomiast też sporo rzeczy do zrobienia jeszcze - rozruszanie strony internetowej Czym ma być ta strona? Coś z newsami i artykułami? Można to zintegrować z pismem, czytasz recke w szmatławcu, a tam kod qr do np dodatkowych screenów, jakiegoś krótkiego gameplayu od redaktora? To samo można zrobić w drugą stronę, news o grze i zachęta do przeczytania recki w papierowym wydaniu. 4 Cytuj
Enepsignos 23 Opublikowano wczoraj o 13:30 Opublikowano wczoraj o 13:30 Godzinę temu, Perez napisał(a): Jest w odwodzie, ale bardziej pewnie po prostu jako opcja ogólnej reklamy na YT, bo bezpośrednie współprace to faktycznie czasami gruba kasa tak jak wspomniał @Shen A to ciekawe w sumie, w sensie jakieś konkretne przykłady? Może trzeba zainicjować akcję wyprostowania jakichś dziwnych teorii. Nie tak to miało zabrzmieć i wyszło trochę że powielam ogólnikowe tezy bez sprawdzenia. Były jednak filmiki co wypowiadały się serdecznie o poszczególnych numerach a pod nimi sporo negatywnych komentarzy bez pokrycia. Podobnie jak czasem pojawiają się na fejsie. W każdym razie zdarzało mi się widzieć sporo niczym nie popartych złych opinii tylko po to by dokuczyć i trochę się obawiam że ostra promocja może zadziałać na niektórych jak płachta na byka. Ale z z drugiej strony jak najbardziej trzeba wchodzić gdzie się da drzwiami i oknami. Cytuj
Perez 2 205 Opublikowano wczoraj o 13:36 Autor Opublikowano wczoraj o 13:36 45 minut temu, Shen napisał(a): Czym ma być ta strona? Coś z newsami i artykułami? Można to zintegrować z pismem, czytasz recke w szmatławcu, a tam kod qr do np dodatkowych screenów, jakiegoś krótkiego gameplayu od redaktora? To samo można zrobić w drugą stronę, news o grze i zachęta do przeczytania recki w papierowym wydaniu. Si, trochę taki mix - teraz (na małą skalę) wrzucamy fragmenty materiałów z pisma, ale można to rozbudować, można też działać w drugą stronę - właśnie coś z pisma odsyłające na stronę. Natomiast raczej dałem spokój zbudowaniem jakiegoś portalu stricte gamingowego. 6 minut temu, Enepsignos napisał(a): Nie tak to miało zabrzmieć i wyszło trochę że powielam ogólnikowe tezy bez sprawdzenia. Były jednak filmiki co wypowiadały się serdecznie o poszczególnych numerach a pod nimi sporo negatywnych komentarzy bez pokrycia. Podobnie jak czasem pojawiają się na fejsie. W każdym razie zdarzało mi się widzieć sporo niczym nie popartych złych opinii tylko po to by dokuczyć i trochę się obawiam że ostra promocja może zadziałać na niektórych jak płachta na byka. Ale z z drugiej strony jak najbardziej trzeba wchodzić gdzie się da drzwiami i oknami. A to podrzuć z ciekawości jak trafisz/pamiętasz. Ja akurat przez dobrych 10 lat na PPE wiem, że czasami warto pogadać, wyjaśnić coś, bo te przeróżne historie/wyobrażenia to czasami kosmiczne historie z tego powstają. Oczywiście ktoś może mieć swoje zdanie i po prostu mu się pismo nie podoba - luz, ale już wieeele razy bazowało to na jakichś właśnie niesprawdzonych/niepełnych danych, coś ktoś tam usłyszał itp. Ja nawet ostatnio odpisywałem komuś przy okazji bodaj właśnie PC Extreme, bo pojawiło się coś w stylu "a to nie ten wydawca, co tam przy Dreamsaście jakieś zamieszanie robił" i takie rózne historie gdzieś krążą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi