Skocz do zawartości

Assetto Corsa Evo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem bardzo przyjemna lista na początek, duże zróżnicowanie. Z całej 20 największe zaskoczenie najprawdopodobniej Alfa Romeo Junior. Ja rozumiem, że to włoscy devowie, ale na dodatek jeszcze jest to Junior w wersji elektrycznej, kto normalny weźmie to na tor :D 

Opublikowano (edytowane)

Pojeżdżone ostro. Uprzedzając, to takie demo, bo widzę masę ludzi w necie jest zawiedzionych zawartością. 20 aut, 5 tras. Masy elementów, pomijając auta i trasy, które będą w wersji 1.0 brakuje. Fizyka jazdy i FFB to poezja, to jak mi się jeździ Porsche 992 Cup Car :banderas: Tak jak w filmach powyżej od kolesi, którzy jeżdżą takimi autami w realu. AI na dwa razy, na pierwszym kółku w kupie to jakiś żart co oni robią, ale jak już się stawka rozciągnie to jest w miarę, ale do takiego LMU to jakieś lata świetlne albo i więcej. Także póki co to można kupić dla funu z hotlapownia. Ale za 110 zł myślę, że się opłaca, bo w tej cenie jest już skończona gra, która pewnie na jesień jak wyjdzie będzie z dwa razy droższa. Podstawa, czyli fizyka i FFB, wymiata, na resztę trzeba zaczekać.

Edytowane przez tjery
  • Plusik 3
Opublikowano
8 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

przy czym grafika jest tak kasztaniasta, że nawet tjery odpuścił sobie robienie screenów :leo:

Nie, czemu? Wygląda bardzo dobrze, tylko póki co po prostu nie ma za bardzo jak robić zdjęć, bo nie można kierować samemu kamerą w powtórkach, ale coś ogarnę, bo zaraz sobie trochę pojeżdzę ;)

Opublikowano
1 minutę temu, maciucha napisał(a):

są gdzieś ustawienia ffb pod sprzęt fanateca?

Nie sprawdzałem, sam sobie ustawiłem i jest git. W grze póki co zostawiłem wszystko tak jak jest, tylko dałem na 0 trueforce i steering assist weight na 0 + ffb gaina zrobiłem pod siebie, o ile się nie mylę mam na 100. A, i wibracje dałem na 100.

W Fanatecu tak:

FFB 100

FFS PEAK

NDP NFR NIN na 0

INT 3

reszta na 100

Ale jeszcze w grze można na pewno coś pokombinować, ale mi się tak jeździ gites.

Opublikowano
42 minuty temu, Bartg napisał(a):

Ciekawy jestem bardzo czy dowiozą tryb free roam, to może być nowa jakość w grach wyścigowych, bo w końcu coś innego niż Forza Horizon i kolorowy świat influencerow. 

No jak to się uda to będzie cudo, otwarty świat z simową fizyką jazdy :obama:

Klasycznie, u mnie działa :D max ustawienia, rozdziałka 5461x2880 (bo w 4K trochę jeszcze za mało crispy było :D), DLSS Ultra Quality - jakieś 100-120 fps, z 33 przeciwnikami AI na trasie koło 80-90. Jedynie z AI zdarza się sporadyczny stutter. Ale do premiery na bank ogarną żeby na słabszych kartach lepiej działało, ACC jest spoko zoptymalizowane.

Opublikowano
3 godziny temu, tjery napisał(a):

Nie sprawdzałem, sam sobie ustawiłem i jest git. W grze póki co zostawiłem wszystko tak jak jest, tylko dałem na 0 trueforce i steering assist weight na 0 + ffb gaina zrobiłem pod siebie, o ile się nie mylę mam na 100. A, i wibracje dałem na 100.

W Fanatecu tak:

FFB 100

FFS PEAK

NDP NFR NIN na 0

INT 3

reszta na 100

Ale jeszcze w grze można na pewno coś pokombinować, ale mi się tak jeździ gites.

Jaką bazę fanateca masz?

Opublikowano

Generalnie nie posiadam PC, więc swoją opinię wyrabiam sobie na podstawie innych graczy, a także streamy/gameplaye na YT, ale gra wygląda fenomenalnie na tym etapie. Widzę, że sporo ludzi poczuło rozczarowanie, tak jakby w Early Accessie oczekiwali zawartości rodem w pełnej wersji, jednak ja widzę tutaj świetną bazę do dalszego rozwoju, tak żeby za kilka lat to był moloch wciągający nosem pozostałe ścigałki

A dokładając do tego ten tryb otwartego świata, wraz z obecnym modelem jazdy, to aż marzy mi się złożyć setup pod tą grę :D 

Na duży plus, co rzuciło mi się w oczy, to wnętrza pojazdów, a także to, jak cały system zegarów i interfejsu w każdym samochodzie odwzorowuje to, co rzeczywiście dzieje się w grze. Kocham takie detale :wub: