Skocz do zawartości

Assetto Corsa Evo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem bardzo przyjemna lista na początek, duże zróżnicowanie. Z całej 20 największe zaskoczenie najprawdopodobniej Alfa Romeo Junior. Ja rozumiem, że to włoscy devowie, ale na dodatek jeszcze jest to Junior w wersji elektrycznej, kto normalny weźmie to na tor :D 

Opublikowano (edytowane)

Pojeżdżone ostro. Uprzedzając, to takie demo, bo widzę masę ludzi w necie jest zawiedzionych zawartością. 20 aut, 5 tras. Masy elementów, pomijając auta i trasy, które będą w wersji 1.0 brakuje. Fizyka jazdy i FFB to poezja, to jak mi się jeździ Porsche 992 Cup Car :banderas: Tak jak w filmach powyżej od kolesi, którzy jeżdżą takimi autami w realu. AI na dwa razy, na pierwszym kółku w kupie to jakiś żart co oni robią, ale jak już się stawka rozciągnie to jest w miarę, ale do takiego LMU to jakieś lata świetlne albo i więcej. Także póki co to można kupić dla funu z hotlapownia. Ale za 110 zł myślę, że się opłaca, bo w tej cenie jest już skończona gra, która pewnie na jesień jak wyjdzie będzie z dwa razy droższa. Podstawa, czyli fizyka i FFB, wymiata, na resztę trzeba zaczekać.

Edytowane przez tjery
  • Plusik 3
Opublikowano
8 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

przy czym grafika jest tak kasztaniasta, że nawet tjery odpuścił sobie robienie screenów :leo:

Nie, czemu? Wygląda bardzo dobrze, tylko póki co po prostu nie ma za bardzo jak robić zdjęć, bo nie można kierować samemu kamerą w powtórkach, ale coś ogarnę, bo zaraz sobie trochę pojeżdzę ;)

Opublikowano

Id537QV.jpeg 

kMsGIU1.jpeg

KM22YHo.jpeg

bqATArk.jpeg

l8JJsfm.jpeg

Mmo2iPD.jpeg

CtXVsdW.png

bbVisEv.jpeg

R0b4lnn.jpeg

Nzu1J6t.jpeg

prPgv6s.jpeg

MYPgVAo.png

DTPzObZ.jpeg

5agzJfx.jpeg

7duIEJ2.jpeg

l2KIYmb.jpeg

cGpltee.jpeg

paJlbpa.jpeg

fE3alQW.jpeg

wuvtHKJ.jpeg

2zBbuck.jpeg

Jy728Ty.jpeg

EXtJ83V.jpeg

Spoiler

BDyeaxt.jpeg

IoNEsqm.jpeg

VOnyhFC.jpeg

E5sAki7.jpeg

1rz1y1f.jpeg

6Nu8Gnu.jpeg

S8VQMp5.jpeg

5NQao7c.jpeg

kKtdKwF.jpeg

TGwIm11.jpeg

VnoAjX6.jpeg

iel7PRf.jpeg

0d010VL.jpeg

Mv3zUn6.jpeg

O9t32Xd.png

F8bTDGd.jpeg

ZEZofk0.jpeg

1sWSAz2.jpeg

tRUNz2M.jpeg

adyyG5n.jpeg

• Plusik 2
  • Lubię! 1
Opublikowano
1 minutę temu, maciucha napisał(a):

są gdzieś ustawienia ffb pod sprzęt fanateca?

Nie sprawdzałem, sam sobie ustawiłem i jest git. W grze póki co zostawiłem wszystko tak jak jest, tylko dałem na 0 trueforce i steering assist weight na 0 + ffb gaina zrobiłem pod siebie, o ile się nie mylę mam na 100. A, i wibracje dałem na 100.

W Fanatecu tak:

FFB 100

FFS PEAK

NDP NFR NIN na 0

INT 3

reszta na 100

Ale jeszcze w grze można na pewno coś pokombinować, ale mi się tak jeździ gites.

Opublikowano
42 minuty temu, Bartg napisał(a):

Ciekawy jestem bardzo czy dowiozą tryb free roam, to może być nowa jakość w grach wyścigowych, bo w końcu coś innego niż Forza Horizon i kolorowy świat influencerow. 

No jak to się uda to będzie cudo, otwarty świat z simową fizyką jazdy :obama:

Klasycznie, u mnie działa :D max ustawienia, rozdziałka 5461x2880 (bo w 4K trochę jeszcze za mało crispy było :D), DLSS Ultra Quality - jakieś 100-120 fps, z 33 przeciwnikami AI na trasie koło 80-90. Jedynie z AI zdarza się sporadyczny stutter. Ale do premiery na bank ogarną żeby na słabszych kartach lepiej działało, ACC jest spoko zoptymalizowane.

Opublikowano
3 godziny temu, tjery napisał(a):

Nie sprawdzałem, sam sobie ustawiłem i jest git. W grze póki co zostawiłem wszystko tak jak jest, tylko dałem na 0 trueforce i steering assist weight na 0 + ffb gaina zrobiłem pod siebie, o ile się nie mylę mam na 100. A, i wibracje dałem na 100.

W Fanatecu tak:

FFB 100

FFS PEAK

NDP NFR NIN na 0

INT 3

reszta na 100

Ale jeszcze w grze można na pewno coś pokombinować, ale mi się tak jeździ gites.

Jaką bazę fanateca masz?

Opublikowano

Generalnie nie posiadam PC, więc swoją opinię wyrabiam sobie na podstawie innych graczy, a także streamy/gameplaye na YT, ale gra wygląda fenomenalnie na tym etapie. Widzę, że sporo ludzi poczuło rozczarowanie, tak jakby w Early Accessie oczekiwali zawartości rodem w pełnej wersji, jednak ja widzę tutaj świetną bazę do dalszego rozwoju, tak żeby za kilka lat to był moloch wciągający nosem pozostałe ścigałki

A dokładając do tego ten tryb otwartego świata, wraz z obecnym modelem jazdy, to aż marzy mi się złożyć setup pod tą grę :D 

Na duży plus, co rzuciło mi się w oczy, to wnętrza pojazdów, a także to, jak cały system zegarów i interfejsu w każdym samochodzie odwzorowuje to, co rzeczywiście dzieje się w grze. Kocham takie detale :wub:

Opublikowano

W końcu pograłem parę wyścigów i przyznam że bawiłem się lepiej niż w jakimkolwiek singlowym wyścigu w GT7 albo Forzie 2023, na dodatek gra działa i wygląda lepiej niż ta forza chujowa a to dopiero early access xD 80-90fps na dlss balanced ze wszystkim na full. Nie wiem o co chodzi z narzekaniem na optymalizację, może już zdążyli poprawić przez te parę dni.

AI wydaje się głupie i robi dziwactwa, ale szczerze wydają się bardziej naturalni niż w Forzie czy GT xD

Force feedback jest świetny, chociaż póki co jeździłem tylko AMG GT2, Porsche Cup i 488 Challenge żebym miał jak najbliższe porównanie z ACC. Jeździ się wybornie.

Piękna to gra będzie.

• Lubię! 1
Opublikowano

Kurde smaka robicie, a nie mam póki co jeszcze kąkuterka do grania. Jak dobrze pójdzie to za jakiś czas się cos zmieni... ewentualnie będę czekać na wersję na PS5.