Skocz do zawartości

Boomer Horror - hidden gemy & niszowe horrory

Gość Nyu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Josh napisał(a):

Ja yebie, ależ to będzie GOTY. Szkoda tylko, że chyba mi nie pójdzie na lapku, bo już z Hollowbody ledwo sobie ten złom dawał radę. 

Również ograłem demko. Potencjał jest ogromny, tam samo jak liczba drobnych rzeczy które obowiązkowo muszą zostać poprawione (wyważenie dźwięków, kamera/sterowanie). Natomiast sam klimat i gore to poezja. Żeby jeszcze tylko zagadki stały na przyzwoitym poziomie. Zdecydowanie warto śledzić i kibicować.

• Plusik 1
Opublikowano

Oj tak, zagadeczki muszą być dobre. To jedna z nielicznych rzeczy, przy których nie ogranicza ich budżet, a jedynie kreatywność. Często właśnie tym się wybijają się indie-horrory (Signalis, Song of Horror i Tormented to absolutny top łamigłówek), więc liczę, że pod tym względem i tutaj będzie gicio. Niech się po prostu skupią na oddaniu właściwego klimatu, dobrych puzzlach, konkretnej dawce survivalu (nie chcę powtórki z SH2, gdzie całą grę latałem z wiadrem pocisków), a jakieś pierdoły typu sterowanie czy drobne bugi się wybaczy. 

Opublikowano
4 godziny temu, Josh napisał(a):

Ja yebie, ależ to będzie GOTY. Szkoda tylko, że chyba mi nie pójdzie na lapku, bo już z Hollowbody ledwo sobie ten złom dawał radę. 

Ciekawe czy jest szansa na wersje konsolowa w przyszlosci. Teraz patrze na strone tego studia, to w tym studiu sa 2 osoby. Male moce przerobowe, ale z drugiej strony takie Stardew Valley robione przez jedna osoba ukazalo sie w koncu na wielu platformach. Tylko, ze ten drugi osiagnal najpierw na PC ogromny sukces.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Lukas_AT napisał(a):

Teraz patrze na strone tego studia, to w tym studiu sa 2 osoby.

Tylko dwie, ale ładny progres robią. Nie wszyscy tutaj korzystają ze Stema, więc wrzucę kilka fotek z porównań wer. alpha z obecnym stanem rzeczy. Widać sporo napracowania IMO.

image.thumb.png.ccc524af1a669b4ff6b9733940b2452c.png

image.thumb.png.3154fc0346abe596874d275afb0509da.png

image.thumb.png.842e0af90fc01bd4ebcc56353c7dbb53.png
image.thumb.png.007081119b00963893d7e0ada8d5ae18.png

image.thumb.png.a882a911d03f7efee7b66938fddf69ac.png
image.thumb.png.6622515bab6bb1a0e7dbc6747e970c81.png

Edytowane przez Amer
  • Plusik 2
  • Dzięki 1
Opublikowano
4 godziny temu, Josh napisał(a):

Bardziej budżetowe horrorki dostawały wersje konsolowe, więc tutaj też byłbym dobrej myśli :) Oby tylko nie trwało to zbyt długo. 

Oby, bo inaczej bede musial w PC do gier zainwestowac. Poki co mam tylko lapka do pracy, a gram na konsolach. Ale to bylby tylko jeden z kilku argumentow. Jak gra okaze sie czyms tak dobrym jak Tormented Souls to nie bede mogl przejsc obojetnie. Nie jako fan klasycznych survival horrorow.

• Lubię! 1
Opublikowano

To jeszcze wrzucę taki dłuższy gameplay ze starszej wersji demka. Rzućcie okiem na pierwsze 90 sekund dosłownie - IMO zdrowo dopasione te lokacje (miasto). Wiadomo, że już to gdzieś kiedyś widzieliśmy, niemniej klimat i wykonanie fest.

Opublikowano (edytowane)

Też premiera w przyszłym roku.

Prawdziwy atak klonów starych Residentów, ale to dobrze, bo brakuje takich gierek na rynku. Nie samym Tormetned Souls człowiek żyje : ) 

Edytowane przez Czokosz
Opublikowano

Dla mnei to ok. To nadal lepsze niz te wszystkie beat em upy wygladajace jak ostatnie Zolwie. Takich horrorow nigdy za wiele zwlaszcza ze nowego Residenta w starym stylu juz pewnie nigdy nie zobacze.

Opublikowano

To pamiętam z jakiegoś pokazu co chłopy naraz pokazały chyba z 20 gier w minute a ludzie myśleli że to jest jedna gra tylko że z różnymi stylami graficznymi xD

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)

Najpierw piszesz, że wszystkie wyglądają tak samo, a w kolejnym zdaniu, że jednak różnią się stylem graficznym xD Przecież na tym filmiku co wrzucił łom masz kilka kompletnie inaczej wyglądających gier, nie tylko z inną grafą, ale też różnicych się perspektywą. Nie wiem co jeszcze byś chciał, bo wiadomo że gameplay w każdej zawsze będzie podobny, w końcu to wszystko survival-horrory operujące podobnymi mechanikami. Też bym nie powiedział że Conscript, Crow Country, Signalis i Hollowbody wszystkie wyglądają tak samo. 

Edytowane przez Josh
Opublikowano

No oglądałem ale chodzi mi o te klony które chcą mieć normalną grafike a nie jakąś stylizowaną.  Tormented soul, echoes of the living to co wrzucił Czokos +chyba 2 gierki z filmiku Łoma. 

Strasznie mi się nie podoba taka oprawa xD kojarzy mi się z tymi gierkami na unity co kiedyś wszędzie latały

Opublikowano

Ja największy mam problem z animacjami. Jak gra jest stylizowana na początki PS1 to sztywne ruchy pasują ale jak już wchodzimy w stylistykę PS2/GC i grafika przywodzi na myśl RE Remake a animacje w szczególności walki i obrywania/zadawania obrażeń wyglądają mega koślawo to mocno mnie to odrzuca.

Opublikowano
27 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Ja wlasnie taka uwielbiam i kojarzy mi sie z Tormented czy RE0/1.

No zdecydowanie próbują uderzać w klimat re1/0 ale tam mieliśmy jednak najpiękniejsze tła w historii gier i to się nawet broni po tylu latach ale w głównej mierze mam problem z tym co łom+to że bohaterowie wyglądają jak lalki. Ogólnie bardziej kwestia gustu niż jakiś realny problem tych gier 

Opublikowano
To jeszcze wrzucę taki dłuższy gameplay ze starszej wersji demka. Rzućcie okiem na pierwsze 90 sekund dosłownie - IMO zdrowo dopasione te lokacje (miasto). Wiadomo, że już to gdzieś kiedyś widzieliśmy, niemniej klimat i wykonanie fest.

Sztos fhui!
Zaczynałem przygodę z RE od 3.
Wspaniale wygląda ta giereczki.
  • Plusik 1
Opublikowano
57 minut temu, łom napisał(a):

Ja największy mam problem z animacjami. Jak gra jest stylizowana na początki PS1 to sztywne ruchy pasują ale jak już wchodzimy w stylistykę PS2/GC i grafika przywodzi na myśl RE Remake a animacje w szczególności walki i obrywania/zadawania obrażeń wyglądają mega koślawo to mocno mnie to odrzuca.

Bloober też miał z tym problem w Silenciku. Grafa momentami fotorealizm, a niektóre animacje Jamesa jak z ps2.