Bzduras 12 764 Opublikowano 25 października Opublikowano 25 października Chyba nikt nie wrzucał: Cytuj
Pupcio 18 647 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Ostatnio mam twyta zasranego tą grą, wygląda całkiem ciekawie Cytuj
Jukka Sarasti 401 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października 16 minut temu, Pupcio napisał(a): Ostatnio mam twyta zasranego tą grą, wygląda całkiem ciekawie Planuję to wziąć w grudniu na wyprzedaży, podobno kawał pojebaństwa. Cytuj
Josh 4 829 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Ty mnie Poopcio nigdy nie przestaniesz zaskakiwać 2 Cytuj
Josh 4 829 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października https://www.ign.com/articles/best-horror-games Cytat 25 SCARIEST SPOOKIES of all time Dla mnie beczułka. Left 4 Dead? Manhunt? Dead by Daylight? Ale żadnego Fatal Frame, brak RE7 (to nie jest najlepsza odsłona RE, ale na pewno najstraszniejsza, a na tym powinna polegać ta lista), zawarte Alien Isolation, któremu to samo IGN wystawiło 5/10 wpisujcie miasta i skrobajcie co sądzicie Cytuj
Czokosz 121 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października (edytowane) Moje top 10: 1.Resident Evil 7 2.Resident Evil 1 Remaster 3.Resident Evil 2 Remake 4.Resident Evil 3 OG (ten sprintujący w moją stronę Nemesis będzie śnił mi się po nocach) 5.Alien Isolation 6.The Evil Within 7.Amnesia The Dark Descent 8.Amnesia The Bunker 9.SH2R od mistrzów horroru z Krakowa 10.Tormented Souls (może to dziwny wybór, ale na mnie mocno zadziałał ten psychodeliczny klimat) Piszę to z perspektywy gracza, który ma małe doświadczenie w tym gatunku. Nigdy nie grałem w klasyczne Silenty, Residenty (wczoraj dopiero ukończyłem wspominane RE3) tak samo Outlasty albo Visage. Za to najbardziej rozwaliło mnie to Left 4 Dead i Dead by Daylight. Może by pasowały te gry jakby chodziło o listę najpopularniejszych pozycji. Ten Silent od Blooberków cieszy mocno, ale w przyszłym roku spadnie na drugie miejsce. Pierwsze zajmie Cronos The New Dawn xD Tego nam i im życzę. Edytowane 28 października przez Czokosz Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Mati, tylko tego aliena daj wysoko żeby zapomnieli, że wystawiliśmy mu 5/10! Cytuj
ProstyHeker 1 925 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Na 4 miejscu gra, która nie istnieje 2 Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października To taka lista, żeby dla każdego coś się znalazło. Dałoby 25 najstraszniejszych survival horrorów i 99% graczy by nie zagrało. Chyba żaden RE by się nie załapał. Jedynka i siódemka były całkiem całkiem, ale gdzie tam do najstraszniejszych gier ever. Nie usprawiedliwiam, tylko no, wiecie, my jesteśmy graczykami, a to jest mainstreamowy portalik dla Johnow Smithow. L4D wzbudził kontrowersje i, oczywiście, gdzie tam do SH2R czy Alien Isolation. Ale napięcie jest na pełnej momentami, a kto zaznał trafienia na The Witch w nieprzewidywalnym miejscu, ten wie że to nie przaśna strzelanka. A przynajmniej tak to zapamiętałem. Whatever, każdy by napisał inna listę, ale nikt nie napisałby tak beznadziejnej. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Najstraszniejszy horror? Nocturne. Cytuj
łom 2 026 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października To wszystko zależy kto w co kiedy zagrał. Ja np. pierwsze poważne podejście z horrorami miałem z RE3 (po japońsku) w wieku 12 lat, no i jak Nemesis wskoczył mi przez okno to pad poleciał na podłogę i zanim ponownie zagrałem to musiałem 'potrenować' kończąc najpierw RE2 (oryginała po niemiecku) i Silent Hill 1. Później SH2 i RE1R mocno wbiły się w psychę ale już tak nie straszyły jak pierwsze kroki z horrorami. Tak właściwie to mocno stresujące gry, przy których musiałem sobie robić przerwy to RE7 na VR, pierwsza połowa Alien Isolation i Siren Blood Curse. Ten ostatni najbardziej mnie wykończył bo miałem gorączkę jak go ogrywałem i psychodeliczna końcówka + robako-mutanty śniły mi się po nocach. Cytuj
Czokosz 121 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Mi się przypomniało jeszcze to. Grałem w to za dzieciaka i wymiękłem przy tej grze bardzo szybko. Złamałem wszelkie możliwe zasady każdego szanującego się fana klimatów grozy, bo dla otuchy grałem w dzień i nigdy nie odpalałem tej gry będąc sam w domu. Jak się pojawiła ta kreatura w posiadłości Draculi to mało w gacie nie narobiłem ze strachu. Tam trzeba było tylko cofnąć się do drzwi i zablokować je jakimś meblem, ale długo nie mogłem na to wpaść, bo za bardzo panikowałem. Cytuj
Josh 4 829 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października 2 godziny temu, Nyu napisał(a): To taka lista, żeby dla każdego coś się znalazło. Dałoby 25 najstraszniejszych survival horrorów i 99% graczy by nie zagrało. Chyba żaden RE by się nie załapał. Jedynka i siódemka były całkiem całkiem, ale gdzie tam do najstraszniejszych gier ever. Sądzę, że Siódemka, zwłaszcza jeżeli ktoś robi pierwsze podejście na VR, zaorałaby większość gier z tej listy. Ogólnie wiadomo: jak każda inna topka ta też jest subiektywna i jakiekolwiek gry by się na niej nie znalazły, to zawsze będzie narzekanie "czemu nie ma gry "x" albo "y", łeeeee". Z drugiej strony jak ja tu widzę gry, które na dobrą sprawę nawet nie są horrorami to jednak poza oczywistą niezgodą wkrada się jeszcze mocny niesmak. Dreszczowiec to nie to samo co horror, a napięcie to nie to samo co strach (niektórzy mogą czuć napięcie uciekając przed dinozaurem w Crashu, wrzucamy na listę?), więc takie gry jak Manhunt czy L4D nawet nie powinny się tu znaleźć, chociażby z szacunku do fanów gatunku, którzy będą tę listę przeglądać. Z trzeciej strony to w końcu IGN, więc też nie można oczekiwać nie wiadomo czego. Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 1 listopada Opublikowano 1 listopada Jest jeszcze coś dobrego na konsolach, coś w stylu Tormented Souls? Myślę nad Crow County, ale ten art style średnio do mnie przemawia. Cytuj
Pupcio 18 647 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Czekam jak głupi a daty dalej nie ma Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 3 listopada Opublikowano 3 listopada czemu co strone nikt tutaj nie poleca SIGNALIS? kurwa ale to bylo dobre. gejmplej czasem "clunky", strzelanie tez takie sobie, ale klimat, scenariusz, muza, design. ja pierdole, ale mi sie podobalo. niesamowita gierka. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 3 listopada Opublikowano 3 listopada Były polecanki, ale w innych wątkach. Co do Signalis to pełna zgoda - horror generacji dla mnie Cytuj
Josh 4 829 Opublikowano 3 listopada Opublikowano 3 listopada Jak to nie? Słowo "Signalis" pada tu częściej niż słowo "gówno" w temacie o nowym Dragon Age. Dwa posty wyżej nawet Nyu polecał 1 Cytuj
Pupcio 18 647 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Signalis spaniała sprawa, powinien być przypięty na górze tematu Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Tylko od razu ostrzeżenie, Signalis to gra LGBT+/woke/DEI. Koń trojański jakim jest Signalis, jest na tyle mało nachalny, że nawet wg przeciwników gra jest akceptowalna - czyli misja lewactwa się udała, gra zainfekowała nawet najbardziej wyczulone umysły. Spoiler Wykluczenie mężczyzn, postacie to prawie same kobiety, w dodatku lesbijki, to tak z pamieci GRACIE NA WLASNA ODPOWIEDZIALNOSC!!! /// To, co jest niesamowite w Signalis to: pasek, po lewej Resident Evil, po prawej Silent Hill. Gra zaczyna z lewej i dosłownie im dalej, tym jest coraz bardziej w prawo, aż do 100%. Jest tak samo symboliczna i głęboka (choć nie pamiętam już do końca o co chodziło, to zrobiło na mnie srogie wrażenie poczytanie story explained). Jednocześnie czerpie z cosmic horroru i Aliena. Duszny klimat, schizujace momenty, piękna sprawa. Muszę sobie powtórzyć. Tym razem na medium, żeby było więcej miejsc w ekwipunku i bardziej na story się skupić. I czekam na nową gierkę od nich, jeżeli powstaje. Cytuj
Szermac 2 854 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada Grał ktoś z Was kiedyś w DreadOuty 1 i 2 ? Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada Grałem w jedynkę 2h, nie podobało mi się w ogóle, pewnie lepiej odświeżyć Fatal Frame'y. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi