Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Oby ogarnęli tą walkę, bo wczoraj w jedynce mając pełną zbroję, tarczę i porządny miecz  obskoczyłem wpertol od trzech wsiokowych bandytów, co tylko jakieś szmaty i skórzane wdzianka na sobie mieli. Jak się na mnie rzucili razem to po walce mi może z 5% hp zostało. Przecież ta ja im powinienem zrobić z dup jesień średniowiecza, a oni nad wyraz dobrze potrafili blokować i kontrować swoimi nożykami do masła.

Edytowane przez PiotrekP
  • 4 tygodnie później...
W dniu 22.04.2024 o 14:59, PiotrekP napisał(a):

Oby ogarnęli tą walkę, bo wczoraj w jedynce mając pełną zbroję, tarczę i porządny miecz  obskoczyłem wpertol od trzech wsiokowych bandytów, co tylko jakieś szmaty i skórzane wdzianka na sobie mieli. Jak się na mnie rzucili razem to po walce mi może z 5% hp zostało. Przecież ta ja im powinienem zrobić z dup jesień średniowiecza, a oni nad wyraz dobrze potrafili blokować i kontrować swoimi nożykami do masła.

Ja najczęściej używałem łuku, jedna strzała przyjęta na klatę i taki pachołek od razu się poddawał. Oczywiście wybaczać to może mu bóg, nie ja. Także podbiegałem do klęczącego typka i kolejna strzała w ciało, żeby go dobić.

22 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Za mały rynek na dubbing ale ,że japoński jest to jestem mega zdziwiony. Musi być tam gierka popularna.  

Jedynka też dostała japoński dubbing - przy pierwszym odpaleniu przypadkiem włączyłem zamiast czeskiego i coś mi nie pasowało, że brzmi jakby znajomo, ale raczej nie jak u sąsiadów.

• Haha 2
1 godzinę temu, Dalhi napisał(a):

Zero zaskoczenia. Oby tylko nie wykrzaczało się za mocno na premierę, wczoraj widziałem slajdy z prezentacji jednego z developerów i na jednym widniała dość interesująca liczba błędów z jaką się zmagają https://www.reddit.com/r/kingdomcome/s/kP1GjPG6wA

Xd

No to granie na premierę w KC2 pewnie będzie tak samo przyjemne jak KC1, tylko dla RPGowych masochistów^^. 

Ja grałem jakoś trochę po, a i tak mega dużo rzeczy się wypiepszało. 

Godzinę temu, Sedrak napisał(a):

Xbox totalnie zjebał z wypuszczeniem XSS. Ciągnie całą generację w dół, a zauważyłem, że wielu jej użytkowników nawet nie wie, że to kastrat w porównaniu do zwykłego X (oczywiście to przykład anegdotyczny). 

Mimo wszystko zasłanianie się Series S co do na przykład klatkarzy na Series X/PS5 to chyba tylko bajerka ze strony developera. 

----

A ok im bardziej chodzi, że musieli w ogóle przycinać nawet wielkość całego świata gry przez Series S memory issues, no to grubo...:/

Podobnie jak z coopem w Baldurze 3.

Edytowane przez KrYcHu_89
2 minuty temu, Sedrak napisał(a):

Łatwy wytrych, bo wymaga większej pracy i optymalizacji. Jak Rockstar używał tego argumentu to fakt. Dla takiego studia to lenistwo i pójście na łatwiznę "$$", ale dla czeskiego studia to już kupa pracy, gdzie jak wiemy ich gra nie była idealna pod względem optymalizacji 

Na pewno im wcześniej XSS pójdzie do piachu, tym lepiej dla takich dużych gier, szczególnie rozbudowanych 3D RPG z masą rzeczy na backendzie.  

• Plusik 1

Zobaczymy, z ich relacji wynika że gra jest skończona i przechodzi proces ccertyfikacji na konsole. Pozostałe miesiące(?) do premiery mają wykorzystać na łatanie gry żeby uniknąć powtórki z premiery pierwszej części.

Tyle że takie rzeczy opowiada każdy przed premierą i zawsze trzeba to brać z przymróżeniem oka. Ciekaw jakie będą doniesienia z pierwszych pokazów w czerwcu, powinni wtedy udostępnić grę do przetestowania dla dziennikarzy. Za rogiem Pixel Heaven i tam będzie Vavra, więc może gra będzie do zobaczenia w Warszawie na dniach.

Edytowane przez Dalhi
1 godzinę temu, Dalhi napisał(a):

Zobaczymy, z ich relacji wynika że gra jest skończona i przechodzi proces ccertyfikacji na konsole. Pozostałe miesiące(?) do premiery mają wykorzystać na łatanie gry żeby uniknąć powtórki z premiery pierwszej części.

Tyle że takie rzeczy opowiada każdy przed premierą i zawsze trzeba to brać z przymróżeniem oka. Ciekaw jakie będą doniesienia z pierwszych pokazów w czerwcu, powinni wtedy udostępnić grę do przetestowania dla dziennikarzy. Za rogiem Pixel Heaven i tam będzie Vavra, więc może gra będzie do zobaczenia w Warszawie na dniach.

Cryengine może tutaj być problemem. NO ale zobaczymy, teraz może budżet ma faktycznie więcej miejsca na optymalizacje. Ja tam szykuje się na mega wysokie wymagania.