messer88 6 579 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia Oglądam, zajebiste. Patałachy z beth by mogli podpatrzeć jak się robi dobre RPG. Cytuj
messer88 6 579 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia 21 minut temu, Dahaka napisał(a): Jakim cudem czesi robią lepszy polski dubbing niż polacy xD? Goty szczególnie końcówka xd Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia 23 minuty temu, Dahaka napisał(a): Jakim cudem czesi robią lepszy polski dubbing niż polacy xD? Jest im łatwiej, bo to podobne języki Cytuj
Butt 3 435 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia 2 godziny temu, Figuś napisał(a): ten wstęp Polska gurom! Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia 9 minut temu, Butt napisał(a): Polska gurom! Spoiler Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia Takich smaczków na pewno będzie więcej Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia Będzie grane, mocny kandydat do RPG roku 2025. 1 Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 22 sierpnia Opublikowano 22 sierpnia Nie mogę się doczekaćOgrywam sobie właśnie jedynkę i naprawdę zakochany w niej jestem Cytuj
YETI 11 040 Opublikowano 22 sierpnia Opublikowano 22 sierpnia Ta gra ma chodzić w 30fps na konsolach? Cytuj
Dalhi 209 Opublikowano 22 sierpnia Opublikowano 22 sierpnia A pitole nie oglądam tych materiałów, bez tego jestem napalony na piękne 30 fpsów na moim XSX. Cytuj
addhoc 65 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września W dniu 22.08.2024 o 09:48, YETI napisał(a): Ta gra ma chodzić w 30fps na konsolach? Na PS5Pro 60 fps Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 18 września Opublikowano 18 września Relacja z demka nie mówi wiele o tym, jak będzie wyglądać cała gra. Jednak widać inny vibe, otwarcie się na szersze grono graczy, i większy budżet, oraz mocne nastawienie na promocję kraju i wsparcie władz po tym, jak Czesi się podjarali grą jako swoim skarbem. "To tłumaczy, dlaczego gramy w historycznym muzeum, w którym zazwyczaj prasa gejmingowa nie miałaby wstępu, i funduje się nam wycieczkę po Kutnej Horze, miejscu, w którym niegdyś stał Kuttenberg". Twórcy mają pełne wsparcie w kwestii uczynienia tego świata tak historycznie realistycznym, jak chcą. - gra podobno jest zaskakująco zabawna, z formalną ale przebojową relacją kompanów Henry-Hans - rozgrywka też jest mniej sztywna dzięki kinowej jakości tej relacji, np. tutoriale mają teraz formę zabawnej sceny z tymi dwoma kolesiami - gra wydaje się być mniej open worldowa, a bardziej kojarzyć z Mafią - "traktując wielką mapę jako bujne tło do starannie napisanych sekwencji liniowych". Ale to tylko pierwsze wrażenie z początku gry. Demko nie pokazywało, jaka będzie konstrukcja całości - Kuttenberg to żywe miasto jakiego nie było w jedynce, możemy "zwiedzić" ścieki, czasem bez większego planu widzimy bójkę zwaśnionych przez karczmą, albo publiczne chłosty - walka podobna ale przystępniejsza. Celowanie czy kontrowanie jest podobno NIECO łatwiejsze do zrozumienia - "walka ma element papier/nożyce/kamień: w kolczudze się ruszasz, ale podatna na obrażenia kłute. Pełna zbroja płytowa blokuje ostrza mieczy, ale halabarda robi w niej dziurę". Opcji jest sporo - skradanie niby cienkie, ale "daje okazję popodziwiać te detale" - wybory gracza pozostają kluczowe dla odbioru Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 5 października Opublikowano 5 października Odliczanie do 11 lutego rozpoczęte. Preorder złożony u naszego forumowego kolegi Yaczesia Będzie grane na premierę Cytuj
PiotrekP 1 863 Opublikowano 5 października Opublikowano 5 października @Paolo1986 PC czy konsola? Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 5 października Opublikowano 5 października @PiotrekPna PS5 day one edition ze steelbookiem https://perfectblue.pl/produkt/gra-ps5-kingdom-come-deliverance-ii-day-one-edition-steelbook/ Cytuj
Banan91PL 35 Opublikowano 5 października Opublikowano 5 października Kolekcjonerka wjechała może wzrośnie jej wartość i się odsprzeda bo póki co cena dobra 800 zł Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października W Media Expert można kupić taniej z kodem rabatowym: https://lowcygier.pl/preordery/preorder-kingdom-come-deliverance-ii-na-pc-i-konsole-10-taniej-w-media-expert-gre-zakupicie-od-21599-zl/ Cytuj
PiotrekP 1 863 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Ja się wstrzymuję z zakupem. I na bank nie na konsolę. Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 10 października Opublikowano 10 października No ja nie miałem wyjścia i wziąłem day 1 na PS5 Cytuj
Schranz1985 691 Opublikowano 10 października Opublikowano 10 października Ta gra ma chodzić w 30fps na konsolach?Nie będzie 60 na pro?Możliwe że coś podziałają jak nie na start to w późniejszym czasie. Cytuj
tjery 1 261 Opublikowano 10 października Opublikowano 10 października Pro raczej nic nie da, bo w jedynce to procesor jest hamulcowym. A to będzie ten sam silnik. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi