Rotevil 124 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Na targach PGA Poznań można było pograć w demko, udało się komuś? Był ktoś na tym wydarzeniu z forum? Cytuj
Dalhi 209 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada Pojawił się strumyk z KCD 2, pokazywali fragmenty które wcześniej były na imprezie dla prasy... Obejrzałem wczoraj i szczerze jestem już zupełnie spokojny i pewny że dowiozą kawał dobrej gry. Wygląda i działa jak KCD na sterydach, czyli dokładnie to na co czekam. Walka wygląda na płynniejszą, widoczki piękne, Henryk zmężniał, jest trochę rzeczy które nieco usprawnili. Czas przewija się szybciej, otwieranie zamków wygląda nieco przystępniej i płynniej, mają piękne menusy. No i żeby nie było zbyt pięknie to nadal są jakieś graficzne glitche, coś się nie wczytuje, ktoś lata z gołym torsem żeby w połowie scenki wczytał mu się pancerz... Ale mają czas i powinni dowieść solidny tytuł już na start. Ciągle łapka kusi na pre-order ale czekam cierpliwie. Już bym w to napitalał. Cytuj
XM. 11 018 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada Byle było 60 na konsolach, byle było... Cytuj
Dalhi 209 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada 9 minut temu, XM. napisał(a): Byle było 60 na konsolach, byle było... Trochę wątpię, nie bylbym zbyt optymistycznie nastawiony, ale kto wie. Dopóki oficjalnie nie podadzą wymagań i w co celują na konsolach to można gdybać. Wczoraj też oficjalnie potwierdzili że nie będzie DRM w grze na premierę. Pewnie były naciski ze strony wydawcy bo plotka była dość gorąca. Cytuj
Dalhi 209 Opublikowano 3 grudnia Opublikowano 3 grudnia Pierwsze 43 minuty gry: Ja pitole i nie oglądam, jakiś urywki może bym złapał ale to już trochę za dużo. Poczekam na materiał od wąsatego speca od marketingu z ich studia. Liczę że powie następnym razem nieco o wymaganiach sprzętowych. 1 Cytuj
PiotrekP 1 862 Opublikowano 3 grudnia Opublikowano 3 grudnia W sumie mogę sobie obejrzeć. Zanim ogram na PC minie trochę czasu, bo na obecnym to nawet nie mam co próbować Na konsoli raczej odpuszczę, a tak to pewnie będzie już bardziej grywalna, zejdzie z ceny, i mody jakieś też dojdą. Cytuj
Dalhi 209 Opublikowano 3 grudnia Opublikowano 3 grudnia Biorę na premierę, dawno tak nie byłem premierą gry podjarany. Też nie mam jakoś szczególnie mocnego PC ale powinien sobie poradzić. Nie spodziewam się zbyt wygórowanych wymagań, Cry Engine trochę stanął w miejscu... Co ma swoje zalety, nie mają najnowszych technik oświetlenia które tylko na topowym sprzęcie robią wrażenie. Używają jakiejś własnej metody i wygląda to schludnie. Nie będzie skalowania z hooyowej rozdzielczości, obraz jest ostry nie tylko w centrum widoku. Wiadomo tam gdzie będzie dużo NPC to klatki polecą, procesor będzie zdychał, ale taki urok tego typu gier. Cytuj
Dalhi 209 Opublikowano 4 grudnia Opublikowano 4 grudnia Takie przesuwanie daty premiery to ja rozumiem: 4 luty premiera, jutro specyfikacja sprzętowa i nowy trailer. Na Reddicie krąży plotka o premierze na GOG, ale to niepotwierdzone. 3 Cytuj
Rooofie 165 Opublikowano 4 grudnia Opublikowano 4 grudnia (edytowane) GOTY 2025 Spoiler Jedyne co może zagrozić to GTA ale to i tak opóźnią na 2026. Edytowane 4 grudnia przez Rooofie 1 Cytuj
Antihero_ 29 Opublikowano 4 grudnia Opublikowano 4 grudnia No i performance mode z 60 FPS na konsolach, co nie było oczywiste wcześniej. W praktyce to może być różnie, ale nawet ciut większym klatkażem w KCD2 nie pogardzę, o ile rozdzielczość przy tym znacząco nie oberwie. Cytuj
messer88 6 578 Opublikowano 4 grudnia Opublikowano 4 grudnia Ja tam poczekam na DF i zobaczę na co brać. Cytuj
Banan91PL 35 Opublikowano 4 grudnia Opublikowano 4 grudnia No i performance mode z 60 FPS na konsolach, co nie było oczywiste wcześniej. W praktyce to może być różnie, ale nawet ciut większym klatkażem w KCD2 nie pogardzę, o ile rozdzielczość przy tym znacząco nie oberwie.Będzie jednak 60 fps na konsolach. ? Cytuj
Dalhi 209 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia (edytowane) Dzisiaj będzie potwierdzenie, ale Tobi na filmiku który wrzuciłem wyżej mówi o dwóch trybach działania gry, quality i performance dodając na koniec że gracze wiedzą co to oznacza. Pozostaje otwarte pytanie na ile to bite 60 klatek, czy może większość czasu blisko 60. Na zadupiu w lesie raczej pierwszy przypadek, w mieście między NPC raczej drugi. Tyle że to moje spekulacje. Wydają się pewni gry, dali sobie dużo czasu na łatanie i optymalizację, w chwili zapowiedzi kilka miesięcy temu gra podobno była w zasadzie ukończona i zostały im poprawki, dogrywanie dialogów. Wtopy na premierę nie powinno być. Przezornie czekam z zakupem, ale pewnie na święta i tak w końcu pęknę. Edytowane 5 grudnia przez Dalhi Cytuj
messer88 6 578 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia W 1 się grało w wiadomo jakich warunkach na ps4 amator i dobrze było. Myślicie że będzie czeski dublaż tym razem? Cytuj
Dalhi 209 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia (edytowane) Podobno kończą nagrywanie czeskiego i będzie na premierę, tak też twierdzi strona gry sklepie steam. Natomiast ja, jak tylko jest możliwość to konsumuję w językach które znam, rozumiem pewne niuanse językowe. Choć z czeskiego dużo można zrozumieć, to za jednak za mało żeby czuć się w tym swobodnie. Dla mnie to ważniejsze niż klimat rzekomo z tego typu podejścia płynący. Ja klimat nieco inaczej rozumiem, bardziej poprzez wczucie w decyzje postaci, pewną logikę zdarzeń, udźwiękowienie i mechaniki gry. Odpalenie dublażu którego nie rozumiem działa zupełnie odwrotnie, zamiast czuć się jak Henryczek Boży wychowany na Morawach, będę jak turysta w obcym kraju... Meh. Edytowane 5 grudnia przez Dalhi Cytuj
messer88 6 578 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia W sumie Polski też by mi tutaj pasował, angielski tak średnio. Cytuj
Dalhi 209 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia Komar, postać którą poznamy i pojawił się na jednym z filmików kiedy Henryk ratuje go przed powieszeniem, podobno będzie mówił po Polsku w każdej wersji językowej xd. Kiedyś Vavra mówił o niespodziance dla polaków, nie wiem czy to to, bo obstawiałem raczej postać historyczną jak Zawisza Czarny, który de facto w tamtych czasach bywał w Czechach dość częstym gościem. Nawet pojawił się na początku trylogii Husyckiej Sapkowskiego która była jedną z inspiracji do powstania gry. Po cichu liczę że będzie to on. Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia Gdzie moje potwierdzenie 60 klatek na konsolach? Cytuj
Dalhi 209 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia (edytowane) Całkiem szczegółowe i rozsądne tabelki. Konsole będą próbować trzymać 60 klatek i wymaga to VRR. Wejście do miasta czy zamku to będzie krucho z klatkarzem, mocnych procesorów wymagają. Jest też nowy trailer, ale pitole nie oglądam. Edytowane 6 grudnia przez Dalhi 2 Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia 8 godzin temu, Dalhi napisał(a): Całkiem szczegółowe i rozsądne tabelki. Konsole będą próbować trzymać 60 klatek i wymaga to VRR. Wejście do miasta czy zamku to będzie krucho z klatkarzem, mocnych procesorów wymagają. Jest też nowy trailer, ale pitole nie oglądam. No mogli by dać zbrodniarze paczyk do pierwszego kingdom come na 60 klatek ;_; Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi