Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Banan91PL napisał(a):

Będzie te 60 fps na konsoli?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

https://x.com/KingdomComeRPG/status/1864796907626713307

Będzie, pod warunkiem że masz VRR w TV i nie liczysz że będzie trzymać ten klatkarz. W miejscach gdzie będzie dużo NPC to zayebie każdy cpu.

PS tryb performance z rozmydlaczem w zestawie.

Edytowane przez Dalhi
Opublikowano

Dla mnie pierwsza część wygląda dobrze. Absolutnie nie miałem się do do czego przyczepić, do 30fps też z czasem można było się przyzwyczaić, ale wiadomo co 60 to 60, ale i tak day one nie biorę. Poczekam aż połatają

Opublikowano

Podejrzewam że około 40 godzin, wątpię żeby szybciej przy pierwszym podejściu dało się przejść. To rpg, jest sporo podróży między zadaniami, część pobocznych rzeczy będziesz chciał zrobić dla kasy bądź doświadczenia które jest potrzebne.

Chociaż ludzie kończyli BG3 w 25 godzin, to i tu jest to możliwe. 

Opublikowano

Mi zeszło 60 godzin, wszystkiego nie zrobiłem oczywiście, DLC też nie ruszyłem w całości. No schodzi w tej gierce na samo jeżdżenie i niektóre czasochłonne mechaniki.

Opublikowano

Nie strasz chłopa xd 

Podałem czas na zachętę przy najmniejszej linii oporu.

Scenariusz do dwójki jest podobno dwa razy dłuższy niz przy pierwszej części, ale biorąc pod uwagę jak gra jest skonstruowana dużej części nie ma szans zobaczyć czy usłyszeć. Mimo to szykuje się naprawdę obszerna gra.

Jutro schodzi embargo na "pierwsze wrażenia" z gry od mejwenowskiej masy. Niech mi łobuzy Henryczka obrażą :sonkassie:

Opublikowano

Też w końcu zagrałem w pierwszą część, bo jakoś przez tyle lat nie udało mi się za nią zabrać. Na series X pierwsze wrażenie było WTF co za drewno i pokaz slajdów w 30 fps. 

Teraz po tygodniu grania mogę szczerze polecić jak ktoś nie grał. Klimat i wciąganie w historie robi robotę. Na techniczne aspekty daje radę przymknąć oko i dobrze się bawić. Aż zamówiłem preorderka drugiej części ze steellbookiem, bo miałem kod zniżkowy to wykorzystania. 220 złota na płytce to myśle, że uczciwa cena wyszła jeśli gra będzie na poziomie pierwszej części.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Analiza naszego rodaka wersji na ps5 pro. Wydaje się, że optymalizacja dobra, czekam co pokaże wersja na PC.

Gameplay z kompa na ultra :banderas:

Edytowane przez Qbon
Opublikowano

Ziomek, ogrywający KCDII na zwykłym PS5 pisze, że dwójeczka działa płynnie w trybie Quality (co sugeruje, że Performance też jest) i że jest zaskakująco mało błędów.
Czeski język jest na dzień dobry, polski tylko napisy, ale w grze spotykamy Polaka, który w każdej wersji mówi po naszemu :D
Kuźwa, fajnie, jakby zrobili jakiś update do jedynki z 60fps i czeskim dubbingiem to bym wrócił i dokończył (a w zasadzie bym musiał zacząć od nowa, bo już nic nie pamiętam).

Opublikowano

Pamiętam, że chyba gdzieś w zeszłym roku (może nawet i wcześniej, na pewno przed ogłoszeniem KCD2), był jakiś wywiad z Vavrą i tam mówił o porównywaniu Cry Engine (przy którym oczywiście zostali) do Unreal Engine. Wspominał, że wymieniał doświadczenia z kimś z CDPR, kto narzekał na problemy, jakie napotykali przy Unreal Engine 5 (który ofc używają do tworzenia Wieśka 4) i szczerze mówiąc zawsze miałem gdzieś to z tyłu głowy, gdy wychodziła praktycznie każda gra na UE5 i stan techniczny no nie był, lekko mówiąc, idealny.

I tu jestem bardzo zaskoczony przeciekami odnośnie stanu gry i to przed day-one patchem.

Opublikowano

Czy ja dobrze rozumiem, że w dwójce będzie można zastosować combo czeskie głosy + polskie napisy? Przyznaję, że w jedynce język angielski curewsko wybija z immersji :/

Opublikowano

Kurde ale początek roku dlc i nowy tryb do DD2, tydzień później rozwalajacy system  Kingdom Come2 a w marcu XCX na pstryku.:fsg:

Byle dożyć i żeby nic po drodze się nie zjebało to będzie trzy miesiące swięta gracza jak dla mnie.

Opublikowano

Siurek mięknie, pewnie pójdzie pre-order dzisiaj.

Całkiem pozytywny przekaz idzie w sieci, są jakieś drobne glitche, ale generalnie to dopieszczona kontynuacja przygód Henryka z całą masą dopracowanych i już dobrze znanych mechanik. O nic więcej nie prosiłem.