Dalhi 234 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia (edytowane) 10 minut temu, Banan91PL napisał(a): Będzie te 60 fps na konsoli? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk https://x.com/KingdomComeRPG/status/1864796907626713307 Będzie, pod warunkiem że masz VRR w TV i nie liczysz że będzie trzymać ten klatkarz. W miejscach gdzie będzie dużo NPC to zayebie każdy cpu. PS tryb performance z rozmydlaczem w zestawie. Edytowane 8 stycznia przez Dalhi Cytuj
Paolo1986 826 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Sprawdzi się oba tryby na zwykłej PS5 (bez VRR). Cytuj
Sedrak 857 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Czyli jak nie masz TV z VRR to nie będzie 60fps? Cytuj
messer88 6 720 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Bo to będzie up to 60. Ważne że taki tryb na start będzie bo mi tam graficzka super nie jest potrzebna. 1 1 Cytuj
Paolo1986 826 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Z tego, co pamiętam, to pierwotnie w ogóle miało nie być 60fps na konsolach 1 Cytuj
Sedrak 857 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Dla mnie pierwsza część wygląda dobrze. Absolutnie nie miałem się do do czego przyczepić, do 30fps też z czasem można było się przyzwyczaić, ale wiadomo co 60 to 60, ale i tak day one nie biorę. Poczekam aż połatają Cytuj
Homelander 2 371 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Jedynka na ile jest godzin jak się jedzie z fabułą bez zbytniej zabawy w zbieractwa i inne takie? Cytuj
Dalhi 234 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia Podejrzewam że około 40 godzin, wątpię żeby szybciej przy pierwszym podejściu dało się przejść. To rpg, jest sporo podróży między zadaniami, część pobocznych rzeczy będziesz chciał zrobić dla kasy bądź doświadczenia które jest potrzebne. Chociaż ludzie kończyli BG3 w 25 godzin, to i tu jest to możliwe. Cytuj
bartiz 1 632 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia Mi zeszło 60 godzin, wszystkiego nie zrobiłem oczywiście, DLC też nie ruszyłem w całości. No schodzi w tej gierce na samo jeżdżenie i niektóre czasochłonne mechaniki. Cytuj
Paolo1986 826 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia Ja miałem około 100 h, wliczając większość questów pobocznych. Do tego z DLC zleciało mi około 130 godzin Cytuj
Dalhi 234 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia Nie strasz chłopa xd Podałem czas na zachętę przy najmniejszej linii oporu. Scenariusz do dwójki jest podobno dwa razy dłuższy niz przy pierwszej części, ale biorąc pod uwagę jak gra jest skonstruowana dużej części nie ma szans zobaczyć czy usłyszeć. Mimo to szykuje się naprawdę obszerna gra. Jutro schodzi embargo na "pierwsze wrażenia" z gry od mejwenowskiej masy. Niech mi łobuzy Henryczka obrażą Cytuj
Paolo1986 826 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia Nie straszę, tylko zachęcam Gdyby gra mi nie siadła, to bym tyle godzin się nie katował Cytuj
Symeon_88 29 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia Też w końcu zagrałem w pierwszą część, bo jakoś przez tyle lat nie udało mi się za nią zabrać. Na series X pierwsze wrażenie było WTF co za drewno i pokaz slajdów w 30 fps. Teraz po tygodniu grania mogę szczerze polecić jak ktoś nie grał. Klimat i wciąganie w historie robi robotę. Na techniczne aspekty daje radę przymknąć oko i dobrze się bawić. Aż zamówiłem preorderka drugiej części ze steellbookiem, bo miałem kod zniżkowy to wykorzystania. 220 złota na płytce to myśle, że uczciwa cena wyszła jeśli gra będzie na poziomie pierwszej części. 1 Cytuj
Paolo1986 826 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia https://lowcygier.pl/recenzje-gier/gralismy-w-kingdom-come-deliverance-2-warhorse-odrobilo-lekcje/ Hajpik coraz większy jest 1 Cytuj
Qbon 385 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia (edytowane) Analiza naszego rodaka wersji na ps5 pro. Wydaje się, że optymalizacja dobra, czekam co pokaże wersja na PC. Gameplay z kompa na ultra Edytowane 10 stycznia przez Qbon Cytuj
Wredny 9 790 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia Ziomek, ogrywający KCDII na zwykłym PS5 pisze, że dwójeczka działa płynnie w trybie Quality (co sugeruje, że Performance też jest) i że jest zaskakująco mało błędów. Czeski język jest na dzień dobry, polski tylko napisy, ale w grze spotykamy Polaka, który w każdej wersji mówi po naszemu Kuźwa, fajnie, jakby zrobili jakiś update do jedynki z 60fps i czeskim dubbingiem to bym wrócił i dokończył (a w zasadzie bym musiał zacząć od nowa, bo już nic nie pamiętam). Cytuj
Antihero_ 40 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia Pamiętam, że chyba gdzieś w zeszłym roku (może nawet i wcześniej, na pewno przed ogłoszeniem KCD2), był jakiś wywiad z Vavrą i tam mówił o porównywaniu Cry Engine (przy którym oczywiście zostali) do Unreal Engine. Wspominał, że wymieniał doświadczenia z kimś z CDPR, kto narzekał na problemy, jakie napotykali przy Unreal Engine 5 (który ofc używają do tworzenia Wieśka 4) i szczerze mówiąc zawsze miałem gdzieś to z tyłu głowy, gdy wychodziła praktycznie każda gra na UE5 i stan techniczny no nie był, lekko mówiąc, idealny. I tu jestem bardzo zaskoczony przeciekami odnośnie stanu gry i to przed day-one patchem. Cytuj
Czezare 1 467 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia Czy ja dobrze rozumiem, że w dwójce będzie można zastosować combo czeskie głosy + polskie napisy? Przyznaję, że w jedynce język angielski curewsko wybija z immersji Cytuj
Wredny 9 790 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia 54 minuty temu, Czezare napisał(a): Czy ja dobrze rozumiem, że w dwójce będzie można zastosować combo czeskie głosy + polskie napisy? Podobno tak 1 1 Cytuj
Donatello1991 1 472 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia Wjeżdża DayOne. Święto graczy nadchodzi. Słuchałem UV co pograł 50h i ajjjjjjjj mam niesamowitą ochotę na tak wielką grę. 1 Cytuj
Paolo1986 826 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia Kolejne 100 godzin wyjęte z życia jak nic Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia Kurde ale początek roku dlc i nowy tryb do DD2, tydzień później rozwalajacy system Kingdom Come2 a w marcu XCX na pstryku. Byle dożyć i żeby nic po drodze się nie zjebało to będzie trzy miesiące swięta gracza jak dla mnie. Cytuj
Czezare 1 467 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia No to info z tymi językami iście bombowe W Metro szpilałem również w najbardziej koszernej konfiguracji tj język rosyjski + polskie napisy. Cytuj
Dalhi 234 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Siurek mięknie, pewnie pójdzie pre-order dzisiaj. Całkiem pozytywny przekaz idzie w sieci, są jakieś drobne glitche, ale generalnie to dopieszczona kontynuacja przygód Henryka z całą masą dopracowanych i już dobrze znanych mechanik. O nic więcej nie prosiłem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi