Paolo1986 826 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia (edytowane) Ja preorder złożyłem dawno temu, więc... https://lowcygier.pl/preordery/preorder-kingdom-come-deliverance-2-na-ps5-i-xsx-juz-od-22999-zl-w-perfect-blue/ Edytowane 11 stycznia przez Paolo1986 Cytuj
Dalhi 234 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Biorę na steam, trochę czekałem na wersję GOG ale cisza w eterze więc pewnie nie prędko się pojawi. Wersje pudełkowe na PC to jest dramat z kluczem w środku, więc nawet sobie dupy nie zawracam. Na reddit znalazłem link do strony gdzie już zrobili dość obszerny test gry na różnych sprzętach, w tym są bardzo dobre zrzuty ekranu pokazujące różnicę między minimalnymi a maksymalnymi detalami w grze. Nawet na najniższych ustawieniach gra wygląda zacnie, a uciekają głównie detale w oddali, efekty cząsteczkowe itp. Podobno gra jest jak najbardziej grywalna na Steam Decku. https://en.gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/kingdom-come-deliverance-ii-prevyu-test-gpu-cpu Cytuj
Donatello1991 1 472 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Patrze na screeny i tylko mi się wydaje, że grafika ma taki trochę vibe RDR2? Cytuj
balon 5 389 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia O kerwa i wygląda na to że dobra wersja na ps pro 1440p do 4k i 70-80 klatek jak ma się tv z Vrr. Cytuj
Dalhi 234 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia (edytowane) 16 minut temu, Donatello1991 napisał(a): Patrze na screeny i tylko mi się wydaje, że grafika ma taki trochę vibe RDR2? Są konie, trochę wieśniaków i las, więc tak w pewnym sensie. Jednak jak miałbym do czegoś porównać to zdecydowanie do Kingdom Come Deliverence xd Tak na poważnie to chyba jest sporo inspiracji, podobno Henryk również będzie miał wielu sojuszników, w tym machającego na lewo i prawo polską kiełbasą Komara. Może coś na wzór obozu z RDR2? Spoiler Zapomniałem dodać na koniec, ale daję w spoiler żeby wam zabawy nie zepsuć KCD 2 GOTY 2025 Edytowane 11 stycznia przez Dalhi 1 Cytuj
Donatello1991 1 472 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia 4 minuty temu, Dalhi napisał(a): Są konie, trochę wieśniaków i las, więc tak w pewnym sensie. Jednak jak miałbym do czegoś porównać to zdecydowanie do Kingdom Come Deliverence xd Tak na poważnie to chyba jest sporo inspiracji, podobno Henryk również będzie miał wielu sojuszników, w tym machającego na lewo i prawo polską kiełbasą Komara. Może coś na wzór obozu z RDR2? Ukryj zawartość Zapomniałem dodać na koniec, ale daję w spoiler żeby wam zabawy nie zepsuć KCD 2 GOTY 2025 To wiadomo, tylko bardziej chodzi mi o ten nie wiem filtr graficzny? Zalatuje mi to rdr2. Cytuj
Dalhi 234 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Krajobrazy są bardzo podobne, jedna i druga gra stawia na możliwie wierne oddanie pewnej epoki historycznej więc mają sporo wspólnego i to prawda wygląda to podobnie. Nie ma w tym nic złego, jak się inspirować to najlepszymi w branży. Tymczasem zamówiłem sobie złotą edycję na steam Spoiler Cytuj
Rooofie 176 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Twórcy chyba nawet nie ukrywali, że wzorowali się na RDR2. A sugerując się pierwszymi odczuciami, wyszło im GOTY 2025. 1 2 Cytuj
Schranz1985 696 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Wszystko cacy, jedynie żałuję że nie ma za bardzo haptyki Zwłaszcza podczas walki, żeby czuć te wszystkie ciosy i bloki. Cytuj
SebaSan1981 3 661 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Obejrzałem sobie gameplay od AngryJoe i jego ekipy. Tym bardziej upewniłem się do zakupu gdzieś około premiery. W jedynce bawiłem się bardzo dobrze i bardzo podobało mi się granie w stylu Henryka pozornie przyjemniaczka, który niby był białorycerzem prawym i sprawiedliwym ale.. chłopom i szlachcicom opyerdalau w nocy skrzynki i kufry z wszelakiego dobra 1 Cytuj
Donatello1991 1 472 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia No i pociumciał na boku. 1 Cytuj
Dalhi 234 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia (edytowane) 4 godziny temu, Donatello1991 napisał(a): No i pociumciał na boku. Henryczek Boży nigdy nie zhanbiłby żadnej białogłowy Spoiler Jak ostatnio grałem to torturowali Johankę między innymi przez to że było dunga dunga z pewną kurtyzaną która miała zeznawać na jej korzyść w sądzie Edytowane 11 stycznia przez Dalhi 4 Cytuj
Paolo1986 826 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Mi nie udało się zdobyć ten pucharek, nie było szans Cytuj
_Red_ 12 094 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Grasz w gry by oderwać się od codziennosci i być kimś, kim się nie jest na co dzień. Kończysz z pucharkiem "prawiczek". To musialo uderzyc w serduszka wielu inceli 1 3 Cytuj
PiotrekP 1 966 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Szkoda że mi na lapku nie pójdzie za bardzo, bo na ps5 trochę mam obawy brać. W końcu jedynkę dopiero na nim skończyłem. Cytuj
messer88 6 720 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Wszystkie opinie wskazują na to że gra na obecnych konsolach+tv vrr działa nieporównywalnie lepiej od 1 na ps4. btw rozwścieczone lewaki próbują atakować Henryczka i robią fejki z murzynami xd Cytuj
Paolo1986 826 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia 35 minut temu, PiotrekP napisał(a): Szkoda że mi na lapku nie pójdzie za bardzo, bo na ps5 trochę mam obawy brać. W końcu jedynkę dopiero na nim skończyłem. Ja wziąłem na PS5 i nie mam żadnych obaw, także ten Cytuj
GearsUp 313 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Niektórzy chyba odlatują z tym GOTY dla zwykłego symulatora wieśniaka. Chodzenie po lesie i zbieranie ziółek a bestiariusz w tej grze to: 2 2 Cytuj
Dalhi 234 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia (edytowane) Skoro Tobie się nie podoba to znaczy że z naszymi gustami jest wszystko w najlepszym porządku PS Na moda usuwającego kolizje krzaków to liczę już pierwszego dnia, nieodzowny dodatek do gry. Edytowane 11 stycznia przez Dalhi Cytuj
Paolo1986 826 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia 16 minut temu, GearsUp napisał(a): Niektórzy chyba odlatują z tym GOTY dla zwykłego symulatora wieśniaka. Chodzenie po lesie i zbieranie ziółek a bestiariusz w tej grze to: A grałeś w pierwszą część? Cytuj
GearsUp 313 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia 8 minut temu, Paolo1986 napisał(a): A grałeś w pierwszą część? To mówisz, że jednak są jakieś ciekawe potworki i poza głaskaniem psa jest co robić? Cytuj
Paolo1986 826 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia (edytowane) @GearsUpżadnych potworów nie ma, ale jest co robić. Widzę, że nie grałeś, więc zachęcam do spróbowania samemu jedynki Edytowane 11 stycznia przez Paolo1986 Cytuj
tjery 1 298 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia 6 minut temu, GearsUp napisał(a): To mówisz, że jednak są jakieś ciekawe potworki i poza głaskaniem psa jest co robić? Potworki? Przypominam, że to zwykły temat o grze, nie CW czy coś takiego. 1 Cytuj
Czezare 1 467 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Ja tylko mam nadzieję, że otwieranie zamków będzie mniej zyebane jak w jedynce. Gram w nią teraz, zbyt daleko nie zalazłem, ledwie trochę poza prolog, ale zamków otwierać nie umiem, koniec kropka i basta, pomimo tego, że przestawiłem w opcjach w kwestii otwieralnictwa na "Uproszczony". Jak dotąd udało mi się cudem otworzyć 1 (słownie:jeden) niby bardzo łatwy zamek. No to jestem ciekaw jak otwierać choćby te łatwe, bo o średnich nawet nie marzę. Trudne zaś lub bardzo trudne zamki mieszczą się w obrębie literatury Science-Fiction bardzo dalekiego zasięgu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi