Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biorę na steam, trochę czekałem na wersję GOG ale cisza w eterze więc pewnie nie prędko się pojawi. Wersje pudełkowe na PC to jest dramat z kluczem w środku, więc nawet sobie dupy nie zawracam.

Na reddit znalazłem link do strony gdzie już zrobili dość obszerny test gry na różnych sprzętach, w tym są bardzo dobre zrzuty ekranu pokazujące różnicę między minimalnymi a maksymalnymi detalami w grze. Nawet na najniższych ustawieniach gra wygląda zacnie, a uciekają głównie detale w oddali, efekty cząsteczkowe itp. Podobno gra jest jak najbardziej grywalna na Steam Decku.

https://en.gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/kingdom-come-deliverance-ii-prevyu-test-gpu-cpu

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Patrze na screeny i tylko mi się wydaje, że grafika ma taki

trochę vibe RDR2?

Są konie, trochę wieśniaków i las, więc tak w pewnym sensie. Jednak jak miałbym do czegoś porównać to zdecydowanie do Kingdom Come Deliverence xd

Tak na poważnie to chyba jest sporo inspiracji, podobno Henryk również będzie miał wielu sojuszników, w tym machającego na lewo i prawo polską kiełbasą Komara. Może coś na wzór obozu z RDR2?

Spoiler

Zapomniałem dodać na koniec, ale daję w spoiler żeby wam zabawy nie zepsuć

KCD 2 GOTY 2025

Edytowane przez Dalhi
  • Plusik 1
Opublikowano
4 minuty temu, Dalhi napisał(a):

Są konie, trochę wieśniaków i las, więc tak w pewnym sensie. Jednak jak miałbym do czegoś porównać to zdecydowanie do Kingdom Come Deliverence xd

Tak na poważnie to chyba jest sporo inspiracji, podobno Henryk również będzie miał wielu sojuszników, w tym machającego na lewo i prawo polską kiełbasą Komara. Może coś na wzór obozu z RDR2?

Ukryj zawartość

Zapomniałem dodać na koniec, ale daję w spoiler żeby wam zabawy nie zepsuć

KCD 2 GOTY 2025

To wiadomo, tylko bardziej chodzi mi o ten nie wiem filtr graficzny? Zalatuje mi to rdr2.

Opublikowano

Krajobrazy są bardzo podobne, jedna i druga gra stawia na możliwie wierne oddanie pewnej epoki historycznej więc mają sporo wspólnego i to prawda wygląda to podobnie. Nie ma w tym nic złego, jak się inspirować to najlepszymi w branży.

Tymczasem zamówiłem sobie złotą edycję na steam

Spoiler

Beztytuu.png.1d0f5add4ae29098dc6889323ba404a9.png

Opublikowano

Obejrzałem sobie gameplay od AngryJoe i jego ekipy. Tym bardziej upewniłem się do zakupu gdzieś około premiery. W jedynce bawiłem się bardzo dobrze i bardzo podobało mi się granie w stylu Henryka pozornie przyjemniaczka, który niby był białorycerzem prawym i sprawiedliwym ale.. chłopom i szlachcicom opyerdalau w nocy skrzynki i kufry z wszelakiego dobra :D

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Donatello1991 napisał(a):

No i pociumciał na boku.

Beztytuu.png.5f89da312f0171090851b35493397013.png

Henryczek Boży nigdy nie zhanbiłby żadnej białogłowy :sonkassie:

Spoiler

Jak ostatnio grałem to torturowali Johankę między innymi przez to że było dunga dunga z pewną kurtyzaną która miała zeznawać na jej korzyść w sądzie

Edytowane przez Dalhi
  • Haha 4
Opublikowano

Grasz w gry by oderwać się od codziennosci i być kimś, kim się nie jest na co dzień.

Kończysz z pucharkiem "prawiczek".

To musialo uderzyc w serduszka wielu inceli

:frog:

• Lubię! 1
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Skoro Tobie się nie podoba to znaczy że z naszymi gustami jest wszystko w najlepszym porządku :kekw:

PS Na moda usuwającego kolizje krzaków to liczę już pierwszego dnia, nieodzowny dodatek do gry.

Edytowane przez Dalhi
Opublikowano
6 minut temu, GearsUp napisał(a):

To mówisz, że jednak są jakieś ciekawe potworki i poza głaskaniem psa jest co robić?

Potworki? Przypominam, że to zwykły temat o grze, nie CW czy coś takiego.

• Plusik 1
Opublikowano

Ja tylko mam nadzieję, że otwieranie zamków będzie mniej zyebane jak w jedynce. Gram w nią teraz, zbyt daleko nie zalazłem, ledwie trochę poza prolog, ale zamków otwierać nie umiem, koniec kropka i basta, pomimo tego, że przestawiłem w opcjach w kwestii otwieralnictwa na "Uproszczony". Jak dotąd udało mi się cudem otworzyć 1 (słownie:jeden) niby bardzo łatwy zamek. No to jestem ciekaw jak otwierać choćby te łatwe, bo o średnich nawet nie marzę. Trudne zaś  lub bardzo trudne zamki mieszczą się w obrębie literatury Science-Fiction bardzo dalekiego zasięgu :/