Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 hours ago, _Red_ said:

Nie chodzi o ich brak, tylko po każdym sejwie Heniek był najebany xd 

Już wiem o co Ci chodzi. W grze była jedna bardzo trudna walka i idąc do niej miałem delikatnie wypite, zrobiłem save przed walką i jak chciałem wypić kolejne mikstury, by się wzmocnić to w środku walki był napruty tak, że zataczał się i padał na ryj... W końcu olałem dodatkowe mikstury i starałem się jak najszybciej wygrać, bo inaczej to była walka z utrzymaniem pionu 

• This 1
Opublikowano
21 godzin temu, Symeon_88 napisał(a):

A czy ktoś znalazł info lub film z wrażeń na series x? Wszedzie tylko info o pc i ps5. A jak to bangla na xboksiku bożym?

xbox obsługuje większy zakres vrr więc coś tam może teoretycznie być lepiej przy mocnych spadkach 

Opublikowano
3 godziny temu, Lukas_AT napisał(a):

Bardzo dobrze sie prezentuje na konsolach. Ale ciekawe jak framerate wypadnie w Kuttenbergu.

Wow, było szkoloko w CryEngine ostre od czasów jedynki. 

Opublikowano
11 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Ciekawe jak bedzie wygladala sprzedaż. Chyba powinna byc calkiem niezła? Mam wrażenie, ze gracze potrzebuja teraz takiej " normalnej " gry, po tym ostatnim roku. 

Będzie dobra sprzedaż i na Steam też powinno byc lepiej niż Stalker 2 (z racji braku day1 w GP), brak dobrych wRPG na rynku w 2024 + 8 milionów jedynki, która zaczynała jak nikomu nieznana podróbka jakiegoś Gothica, czy innego Risena. Jedna z gier, która ma dosyć ciekawie rozłożoną sprzedaż, bo aż dwie bańki zeszły po ogłoszeniu sequela, czyli wciąż schodzi, niczym Wiesławy. 

image.png.43c082ba4a7507f14349cf3c5e5b48fc.png

No i previewsy mocne :) Recek nie będzie przed premierą zdaje się, dopiero 4 lutego w dzień premiery. 

@Donatello1991 day1 na Steam? Ja biorę :). 

• Plusik 1
Opublikowano
4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Będzie dobra sprzedaż i na Steam też powinno byc lepiej niż Stalker 2 (z racji braku day1 w GP), brak dobrych wRPG na rynku w 2024 + 8 milionów jedynki, która zaczynała jak nikomu nieznana podróbka jakiegoś Gothica, czy innego Risena. Jedna z gier, która ma dosyć ciekawie rozłożoną sprzedaż, bo aż dwie bańki zeszły po ogłoszeniu sequela, czyli wciąż schodzi, niczym Wiesławy. 

image.png.43c082ba4a7507f14349cf3c5e5b48fc.png

No i previewsy mocne :) Recek nie będzie przed premierą zdaje się, dopiero 4 lutego w dzień premiery. 

@Donatello1991 day1 na Steam? Ja biorę :). 

3 luty recki mają być. DayOne steam. Jeszcze w jedynkę gram, ale się wyrobię.

• Plusik 1
Opublikowano
3 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

3 luty recki mają być. DayOne steam. Jeszcze w jedynkę gram, ale się wyrobię.

A to dzień przed? Spoko.

Ja nawet nie jestem jakimś fanem jedynki, ale tutaj podobno weszło dużo postaranka w stosunku właśnie do bolączek jedynki, jak trochę przesadzona odrewniałość i brak umiejętności użycia silnika Cry Engine :D. 

--

Oczywiście w dalszym ciągu liczę na sporą ilość drewna, jak w Stalkerze, bo tak ma być w takich grach :). Wszystko kwestia szlifów tego gemeplayu, bo co do questów to jedynka była top. 

Opublikowano (edytowane)

Jak brałem w weekend na steam to było top 5 najlepiej sprzedających się gier, z płatnych tylko PoE 2 było ponad nimi. 

Sprzedaż będzie na naprawdę dobrym poziomie. Do tej pory nie widziałem negatywnych wypowiedzi o grze, przynajmniej takich jakie można brać na poważnie. Może ktoś się w recenzji zesra bo jego mniejszość identyfikująca się z odkurzaczem nie została przedstawiona w grze, ale nawet w to wątpię. 

Podejrzewam że koszt produkcji już w pre orderach się zwróci.

Tylko sobie uświadomiłem że w lutym się ferie zaczynają i pobranie tej gry w przypadku gdy przybędzie jeszcze ze trzy osoby do okupowania wifi to będzie dla mnie karkołomne zadanie. Po cichu liczę na możliwość wcześniejszego pobrania na steam, co nie jest wcale oczywiste. Możliwie że złapie dwudniowego laga z odpaleniem gierki xd, już mnie dupa piecze przez to a co będzie 4 lutego xd.

Edytowane przez Dalhi
Opublikowano
1 godzinę temu, Donatello1991 napisał(a):

Mnie najbardziej UV zachęcił tym, że 2 jest tym dla 1 czym rdr2 dla 1. Do jedynki 5 razy podchodziłem aż zostałem. 

UV mnie to zniechęca bo zachwala wszystko w co aktualnie gra. Stalker 2 dla mnie 6/10 gdzie 10 lat temu gra byłaby już przestarzała to on zachwalał w niebiosa i każdą wadę albo przerabiał w zaletę albo twierdził, że mu nie przeszkadza. XD

Indiana bardzo dobry tytuł ale nie rewelacyjny, według mnie 8/10 to natomiast u niego GOTY tak samo jak miesiąc wcześniej Stalker. 

No i oczywiście teraz na tapet wskoczył Henryczek i już ogłaszał, że gra 10/10. 

Z nowym Asasynem będzie to samo.

Opublikowano
4 minuty temu, Patapon napisał(a):

UV mnie to zniechęca bo zachwala wszystko w co aktualnie gra. Stalker 2 dla mnie 6/10 gdzie 10 lat temu gra byłaby już przestarzała to on zachwalał w niebiosa i każdą wadę albo przerabiał w zaletę albo twierdził, że mu nie przeszkadza. XD

A czy UV nie dal 6/10 Stalkerowi w swojej recenzji w CD-Action? Wielokrotnie powtarzal, ze gra jest zabugowana i ukonczyl tylko dzieki modom.

Opublikowano
1 godzinę temu, Patapon napisał(a):

Indiana bardzo dobry tytuł ale nie rewelacyjny, według mnie 8/10 to natomiast u niego GOTY tak samo jak miesiąc wcześniej Stalker. 

No i oczywiście teraz na tapet wskoczył Henryczek i już ogłaszał, że gra 10/10. 

Z nowym Asasynem będzie to samo.

Jak się komuś coś podoba, to nie musi być 10/10, może być to gra, którą ocenisz na 6/10 i dalej Tobie się podoba, chociaż wiesz, że innym się nie spodoba, bo drewno, bo AI nie działa, bo Henryk musi lecieć do sznapsa, żeby zapisać itp. 

na 99% KCD2 to dalej będzie taka gra :D. 

btw dla pecetiowców istnieje edycja pudełkowa https://www.mediaexpert.pl/gaming/gry/gry/kingdom-come-deliverance-ii-day-one-edition-gra-pc